Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych na dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Nisku

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 37-400 Nisko, ul. 3 Maja 10
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 015 8412334 , fax. 015 8412334
  • Data zamieszczenia: 2013-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. 3 Maja 10 10
    37-400 Nisko, woj. podkarpackie
    tel. 015 8412334, fax. 015 8412334
    REGON: 00621461800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych na dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Nisku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Nisku w postaci gorącego posiłku, jedno - lub dwudaniowego, na podstawie decyzji administracyjnej wydanej przez Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w Nisku, w okresie wskazanym w decyzji, w dni robocze od poniedziałku do piątku. Terenem wykonania zadania jest gmina Nisko. Przewiduje się dożywianie średnio 98 osób miesięcznie. Roczna liczba posiłków wynosi około 126 617. Zamawiający zastrzega sobie, że liczba osób korzystających z dożywiania może ulec zmianie w trakcie wykonywania przedmiotu zamówienia. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i podawania posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Nisku oraz zapewnienia pomieszczenia do ich spożywania. Lokal, w którym podopieczni będą spożywać posiłki, musi znajdować się na terenie Niska - w centrum lub w jego pobliżu, tak aby osoby korzystające z posiłków mogły swobodnie dojść pieszo. Przez usługi cateringowe zwane dalej usługami rozumie się przygotowanie gorących posiłków obiadowych jednodaniowych (zupa lub drugie danie) i dowóz tych posiłków samochodem (samochodami) w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach w następującej organizacji: Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Racławicach, ul. Rudnicka 81 - dowóz w godzinach od 10:00 do 12:00, w dni nauki szkolne, od poniedziałku do piątku Niepubliczne Przedszkole Słoneczko w Racławicach, ul. Rudnicka 106 - dowóz w godzinach od 11:00 do 12:00, przez cały rok kalendarzowy, pomijając dni wolne od pracy, od poniedziałku do piątku (z uwzględnieniem ferii, wakacji, okresów przedświątecznych) Środowiskowy Dom Samopomocy, ul. 3-go Maja 10 - dowóz w godzinach od 13.30 do 14.00, przez cały rok kalendarzowy, pomijając dni wolne od pracy, od poniedziałku do piątku Świetlica Środowiskowo-Profilaktyczna w Nisku, ul. Kwiatkowskiego 2b - dowóz w godzinach: od 14:00 do 14:30, przez cały rok kalendarzowy, pomijając dni wolne od pracy, od poniedziałku do piątku (z uwzględnieniem ferii, wakacji, okresów przedświątecznych) Świetlica Środowiskowo-Profilaktyczna w Wolinie, ul. Sienkiewicza 22b - dowóz w godzinach: od 14:30 do 15:00, przez cały rok kalendarzowy, pomijając dni wolne od pracy, od poniedziałku do piątku ( z uwzględnieniem ferii, wakacji, okresów przedświątecznych) Świetlica Środowiskowo-Profilaktyczna w Nowosielcu 134a - dowóz w godzinach: od 15:30 do 16:00, przez cały rok kalendarzowy, pomijając dni wolne od pracy, od poniedziałku do piątku (z uwzględnieniem ferii, wakacji, okresów przedświątecznych) Młodzież szkół ponadgimnazjalnych - konsumpcja w stołówce Wykonawcy w godzinach od 11:00 do 16:00, w dni nauki szkolne, od poniedziałku do piątku. Inne osoby dorosłe - konsumpcja w stołówce Wykonawcy w godzinach od 11:00 do 16:00, przez cały rok kalendarzowy, pomijając dni wolne od pracy, od poniedziałku do piątku Przygotowanie i wydawanie posiłków należy wykonywać z należną starannością - przy zachowaniu odpowiednich warunków higieny, przestrzeganiu norm ilościowych, dla poszczególnych posiłków o wartości kalorycznej, zgodnie z normami sanitarnymi dla żywienia zbiorowego. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniających różnorodność diety). Wymagania w zakresie dystrybucji, jakości i gramatury oraz dostarczania posiłków: posiłki muszą być przygotowane i transportowane w higienicznych warunkach, pojemniki muszą być szczelnie zamknięte, aby nie wylewały się z nich dania płynne i utrzymywały odpowiednią temperaturę, gramatura poszczególnych porcji żywnościowych musi być zgodna z normami ilościowymi, dla poszczególnych posiłków, dostarczane i wydawane posiłki muszą być gorące, poza posiłkami, które co do zasady są spożywane na zimno. Wykonawca jest odpowiedzialny za przestrzeganie przez osoby wykonujące zamówienie, obowiązujących przepisów BHP, przeciwpożarowych i higieniczno-sanitarnych oraz ponosić będzie odpowiedzialność prawną i materialną wobec organów kontroli w zakresie przestrzegania przepisów BHP, przeciwpożarowych i higieniczno-sanitarnych, oraz w zakresie wykonywanej usługi (tj. jakości produktów i przygotowania posiłków, ich zgodności z odpowiednimi normami oraz wymagań higieniczno-sanitarnych i porządkowych). Wykonawca musi dysponować niezbędnym zapleczem kuchennym na terenie gminy Nisko, miejscem do spożywania posiłków na terenie miasta Nisko, doświadczeniem, a także osobami uprawnionymi do wykonywania zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.nisko.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach