Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych (drugiego dania obiadowego wraz z kompotem) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie

Zespół Szkół Samorządowych w Inwałdzie ogłasza przetarg

  • Adres: 34-120 Inwałd, ul. Wadowicka 79
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-33 875 13 22 , fax. 0-33 875 13 22
  • Data zamieszczenia: 2010-11-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Samorządowych w Inwałdzie
    ul. Wadowicka 79 79
    34-120 Inwałd, woj. małopolskie
    tel. 0-33 875 13 22, fax. 0-33 875 13 22
    REGON: 35654112500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zssinwald.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych (drugiego dania obiadowego wraz z kompotem) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I Opis przedmiotu zamówienia Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych (drugiego dania obiadowego wraz z kompotem) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie Wykaz zestawów w ramach drugiego dania obiadowego wraz z kompotem ZESTAW I: udko z kurczaka pieczone 100g + ziemniaki 220g + surówka z kapusty pekińskiej 170g + kompot 200ml ZESTAW II: pieczeń w sosie własnym 100g + kluski śląskie 220g + ogórek kiszony 170g + kompot 200ml ZESTAW III: filet drobiowy w płatkach 100g + ziemniaki 220g + surówka z kiszonej kapusty 170g + kompot 200ml ZESTAW IV: paluszki rybne 100g+ ziemniaki 220g + surówka z kapusty pekińskiej170g + kompot 200ml ZESTAW V: kotlet drobiowy 100g + ziemniaki 220g + surówka z kapusty pekińskiej 170g + kompot 200ml ZESTAW VI: gołąbki w sosie pomidorowym 100g + ziemniaki 220g + kompot 200ml ZESTAW VII: spaghetti bolognese 400g + kompot 200ml ZESTAW VIII: kotlet mielony 100g + ziemniaki 220g + kapusta zasmażana 170g +kompot 200ml ZESTAW IX: klopsy w sosie pieczarkowym 100g + ziemniaki 220g + modra kapusta 170g+ kompot 200ml ZESTAW X: pulpety w sosie pomidorowym 100g + ziemniaki 220g + surówka z kapusty czerwonej 170g + kompot 200ml ZESTAW XI: gulasz wieprzowy 100g + kasza 200g + buraczki 170g + kompot 200ml ZESTAW XII: mintaj panierowany 100g + ziemniaki 220g + surówka z kapusty pekińskiej 170g + kompot 200ml ZESTAW XIII: zapiekanka ziemniaczana z szynką 400g + kompot 200ml ZESTAW XIV: kotlet schabowy 100g + ziemniaki 220g + surówka z białej kapusty170g + kompot 200ml ZESTAW XV: zrazy w sosie koperkowym 100g + ziemniaki 220g + buraczki 170g + kompot 200ml ZESTAW XVI: penne z pieczarkami i szynką w sosie śmietanowym 400g + kompot 200ml Wykonawca będzie dostarczał posiłki w poszczególnych dniach żywienia zgodnie z kolejnością zestawów obiadowych z pkt. I niniejszej SIWZ. W przypadku większej liczby dni żywienia w danym miesiącu wydawane będą kolejne zestawy obiadowe poczynając od pierwszego w wykazie. Raz w tygodniu (piątek) serwowana jest potrawa bezmięsna. A)Zamawiający planuje, że: - dziennie należy dostarczyć 65 obiadów, - w roku 2011 należy dostarczyć około 11.375 obiadów, tj. 65 obiadów x 175 dni. Styczeń 18 Luty 11 Marzec 23 Kwiecień 11 Maj 20 Czerwiec 15 Lipiec 0 Sierpień 0 Wrzesień 20 Październik 20 Listopad 20 Grudzień 17 B) Zamawiający zastrzega, że liczba obiadów jest zmienna. Zamawiający z jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 15.00 poinformuje Wykonawcę o ilości dostarczanych posiłków. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie. C) Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. - Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. nr 171 poz.1225) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. - Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. - Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiektach lub obiekcie , dla którego Wykonawca posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej, z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCP dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. D) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. -Transport posiłków powinien odbywać się w termosach- pojemnikach transportowych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. -Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. -Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie tego samego dnia z terenu szkoły wszelkie odpady żywnościowe na swój koszt. -Koszty związane z wydawaniem obiadów, myciem zastawy obiadowej, sprzątaniem kuchni ponosić będzie Zamawiający. -Wykonawca przyuczy na swój koszt obsługę stołówki Zamawiającego do wydawania posiłków (porcjowanie posiłków) przez pierwszy tydzień żywienia. E) Koszty związane z myciem termosów - pojemników transportowych ponosić będzie Wykonawca i zobowiązuje się do ich mycia w swojej siedzibie. Koszty te są ujęte przez Wykonawcę w cenie obiadu. F) Posiłki będą wydawane na zastawie obiadowej (80 sztuk dużych talerzy) użyczonej nieodpłatnie Zamawiającemu przez Wykonawcę na okres obowiązywania umowy. - Ponadto Wykonawca użyczy nieodpłatnie Zamawiającemu: Bemar - dwukomorowy podgrzewacz (z niezależną regulacją temperatur na każdą komorę wraz z piekarnikiem do pojemników transportowych z posiłkami-1 szt., (Zamawiający będzie wydawał obiady na kilku przerwach międzylekcyjnych), sztućce (widelce, noże i łyżki po 80 sztuk), lodówkę - 1 szt. na okres obowiązywania umowy. - Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności finansowej za zniszczenie i uszkodzenie Bemaru i lodówki z przyczyn niezależnych od Zamawiającego oraz za stłuczenie w trakcie użytkowania 10% zastawy użyczonej przez Wykonawcę. - Braki w zastawie powyżej 10% uzupełni Zamawiający na swój koszt. Koszty energii związane z funkcjonowaniem Bemaru i lodówki pokrywa Zamawiający. G) Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na najwyższym poziomie, a mianowicie: Dostarczone posiłki muszą być świeże i winny być przyrządzone w dniu dostawy. H) Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania posiłków w okresie: od 03.01.2011 r. do 23.12.2011 r. w godz. 10.50 - 11.15 w dniach pracy szkoły z wyłączeniem: ferii zimowych i letnich, dni świątecznych, ustawowo i dodatkowo wolnych dni od zajęć dydaktyczno- wychowawczych. I) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie ilości dostarczonych posiłków przez Wykonawcę i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie 14 dni licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i rachunkowym faktury VAT.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.um.andrychow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach