Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 34-452 Ochotnica Dolna, Os. Dłubacze 151
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 18 262 46 01 , fax. 18 262 46 01
- Data zamieszczenia: 2013-12-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Os. Dłubacze 151 151
34-452 Ochotnica Dolna, woj. małopolskie
tel. 18 262 46 01, fax. 18 262 46 01
REGON: 49066223000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku - obiadu dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Ochotnica Dolna w roku 2013 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie dostaw i usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu gorącego posiłku - obiadu jednodaniowego zup regeneracyjnych bądź drugiego dania (na przemian) dla dzieci uczęszczających do: Zadanie 1 - Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Ochotnicy Górnej oraz Gimnazjum nr 3 - 49 uczniów Zadanie 2 - Szkoła Podstawowa im. ks. prof. J. Tischnera w Ochotnicy Dolnej - Skrodne - 35 uczniów Zadanie 3 - Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Krwawej Wigilii w Ochotnicy Dolnej - Młynne - 20 uczniów Zadanie 4 - Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Ochotnicy Dolnej oraz Gimnazjum nr 2 - 29 uczniów Zadanie 5 - Szkoła Podstawowa w Tylmanowej im. ks. Jana Twardowskiego - 5 uczniów Zadanie 6 - Zespół Szkolno - Przedszkolny Tylmanowej im. H. Sucharskiego oraz Gimnazjum Nr 1 - 33 uczniów Łączna liczba dzieci objętych dożywianiem - 171 Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia żywionych uczniów o max. 20% wg stawek określonych w ofercie Wykonawcy. Pod pojęciem obiadów jednodaniowych należy rozumieć zupę podaną z pieczywem, drugie danie ma być posiłkiem mięsnym z surówką lub gotowanymi jarzynami. Obiad jednodaniowy wydawany jest w systemie: trzy razy w tygodniu zupa, dwa razy w tygodniu drugie danie wydawane we wtorki i czwartki, a w pozostałe dni zupa. Waga/objętość posiłków: -zupa 450 g, -ziemniaki , kasza, ryż lub makaron - 130 g, -mięso lub ryba - 100 g, -surówki, jarzyny - 170 g, Zadaniem wykonawcy jest przygotowanie i dostarczenie posiłku dla planowanej ilości uczniów wskazanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń poszczególnych szkół realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń poszczególnych szkół realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia naczyń i sztućców do wydawania posiłków zgodnie z wymogami SANEPID. Wykonawca zobowiązany jest do wydania posiłków oraz sprzątnięcia zużytych naczyń i przekazania ich wyspecjalizowanym podmiotom uprawnionym do zbiórki, transportu i utylizacji odpadów. Żywienie będzie odbywać się od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, wakacji, ferii szkolnych i dni wolnych od nauki, w godzinach określonych z dyrektorami poszczególnych placówek. W razie w razie stwierdzenia przez Zamawiającego nieprzestrzegania godzin dostaw posiłków umowa o dostawę może zostać rozwiązana. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodne z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: -stosowanie tłuszczów roślinnych; -ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; -umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; -stosowanie mięsa drobiowego; -stosowanie ryb; -umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; - duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektora szkoły w sposób zwyczajowo przyjęty u Zamawiającego najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia w którym obowiązuje, Tygodniowy jadłospis powinien być również zamieszczony w miejscu wydawania posiłków. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać całomiesięczny jadłospis do zamawiającego wraz z rachunkiem/faktura za wykonywanie usługi. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Należność z tytułu świadczonych dostaw i usług będzie wypłacana w okresach miesięcznych na podstawie wystawionych faktur Vat, w terminie do 14 dni od daty ich otrzymania. Ustalenie należności za zrealizowane dostawy-usługi następować będzie na podstawie faktycznie wydanych posiłków potwierdzonych przez dyrektora szkoły wykazem żywionych dzieci oraz liczbą wydanych posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Dostępność dostaw
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.malopolska.pl/bip/ochotnica dolna
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Sękowej, oddziału zamiejscowego w Męcinie Wielkiej, Zespołu Szkół w Siarach, Niepublicznych Szkół w Bodakach i Krzywej oraz Niepublicznego Przedszkola w Ropicy Górnej posiłku w ramach wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Dodano: 2015-12-22 - Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku - obiadu dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Ochotnica Dolna w roku 2016
Dodano: 2015-11-27 - Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku - obiadu dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Ochotnica Dolna w roku 2015
Dodano: 2014-12-05 - Wykonywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów szkół na terenie Gminy Kościelisko.
Dodano: 2014-08-04 - Dostawa zestawów poczęstunkowych dla uczniów Gimnazjum oraz szkół podstawowych z terenu Gminy Alwernia w ramach realizacji projektu Młodzi, wykształceni realizowanego przez Gminę Alwernia
Dodano: 2014-04-17 - Dostawa zestawów poczęstunkowych dla uczniów szkół podstawowych w związku z realizacją projektu Młodzi, wykształceni.
Dodano: 2014-01-13 - Przetarg nieograniczony na: udzielenie osobom uprawnionym tj: uczniom Szkoły im. Jana Pawła II w Sitnicy, Szkoły Podstawowej w Bugaju, Szkoły Podstawowej im. Stefana Czarnieckiego w Racławicach, Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Grudnej Kępskiej oraz Zespołu Szkół Nr 2 w Bieczu - Szkoła Podstawowa Nr 2 i Gimnazjum Nr 2 w Bieczu gorącego posiłku w ramach realizacji zadań z zakresu pomocy społecznej
Dodano: 2013-12-13 - ŚWIADCZENIA USŁUGI DOSTARCZANIA CIEPŁYCH POSIŁKÓW (DRUGIEGO DANIA OBIADOWEGO) DLA DZIECI WYMAGAJĄCYCH TEJ FORMY POMOCY DO SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJUM NA TERENIE GMINY KOCMYRZÓW-LUBORZYCA W ROKU 2014
Dodano: 2013-12-11 - Przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Sękowej, oddziału zamiejscowego w Męcinie Wielkiej, Zespołu Szkół w Siarach, Niepublicznych Szkół w Bodakach i Krzywej oraz Niepublicznego Przedszkola w Ropicy Górnej posiłku w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
Dodano: 2013-11-15 - Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych w szkole podstawowej w Zabierzowie oraz uczniów uczęszczających do szkoły na rok 2014 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego.
Dodano: 2013-11-05