Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych (drugiego dania obiadowego oraz zup) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Roczynach

Zespół Szkół Samorządowych w Roczynach ogłasza przetarg

  • Adres: 34-120 Andrychów, Roczyny, ul. Szkolna 10
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 33 875 14 33 , fax. 33 875 14 23
  • Data zamieszczenia: 2012-12-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Samorządowych w Roczynach
    Roczyny, ul. Szkolna 10 10
    34-120 Andrychów, woj. małopolskie
    tel. 33 875 14 33, fax. 33 875 14 23
    REGON: 35654116000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych (drugiego dania obiadowego oraz zup) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Roczynach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych (drugiego dania obiadowego oraz zup) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Roczynach. Wykaz zestawów w ramach drugiego dania obiadowego: ZESTAW I: klopsy w sosie pieczarkowym 100 g + ziemniaki 220g + surówka z kapusty pekińskiej 170g. ZESTAW II: kotlet dewolay 100g + ziemniaki 220g + kapusta czerwona na ciepło 170g. ZESTAW III: gulasz wieprzowy 100g + kasza 200g + ogórek korniszon 170g. ZESTAW IV: makaron pene z sosem Alla bolonez i serem 400 g. ZESTAW V: mintaj panierowany 100g + ziemniaki 220g + surówka kiszonej z kapusty 170g. ZESTAW VI: filet drobiowy w cieście 100g + ziemniaki 220g + mizeria 70g. ZESTAW VII: placki ziemniaczane po węgiersku 400 g + surówka z kiszonej kapusty 170 g. ZESTAW VIII: zrazy z boczkiem i marchewką 100 g + ziemniaki 220 g. + buraczki czerwone 170 g. ZESTAW IX: pieczeń wieprzowa 100 g + kluski śląskie 200 g. + kapusta czerwona na ciepło 170 g. ZESTAW X: racuchy z jabłkami i cukrem pudrem 400 g. ZESTAW XI: kotlet schabowy 100 g. + ziemniaki 220 g. + mizeria 170 g. ZESTAW XII: łazanki z kiełbasą i kapustą 400 g. ZESTAW XIII: pulpety w sosie koperkowym 100 g. + ziemniaki 220 g. +surówka z marchwi i jabłka 170 g. ZESTAW XIV: kotlet mielony 100g + ziemniaki 220g + kapusta zasmażana 170g. ZESTAW XV: naleśniki z serem i dżemem truskawkowym 400 g. ZESTAW XVI: gołąbki w sosie pomidorowym 400 g. ZESTAW XVII: filet z kurczaka w płatkach 100g + ziemniaki 220g + mizeria 170g. ZESTAW XVIII: potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami 400 g. ZESTAW XIX: udziec z kurczaka 100 g. + ziemniaki 220g + surówka z kapusty pekińskiej 170g. ZESTAW XX: kluski leniwe z cukrem 400 g. Wykaz zestawów zup: 1. Zupa pomidorowa z makaronem - 350 ml. 2. Zupa jarzynowa z ziemniakami - 350 ml. 3. Zupa ziemniaczana z kiełbasą - 350 ml. 4. Rosół z makaronem - 350 ml. 5. Barszcz zabielany z ziemniakami i jajkiem - 350 ml. 6. Zupa ogórkowa z ryżem - 350 ml. 7. Krupnik zabielany z ziemniakami - 350 ml. 8. Zupa pieczarkowa - 350 ml. 9. Żurek z ziemniakami, jajkiem i kiełbasą - 350 ml. 10. Zupa pomidorowa z ryżem - 350 ml. 11. Ogórkowa z ryżem - 350 ml. 12. Barszcz czerwony czysty z ziemniakami lub z uszkami - 350 ml. Wykonawca będzie dostarczał posiłki w poszczególnych dniach żywienia zgodnie z zestawami drugich dań oraz zup z pkt I niniejszej SIWZ. Zestawy obiadowe (II danie oraz zupy) muszą posiadać obowiązującą gramaturę oraz normy na składniki pokarmowe zgodnie z Instytutem Żywności i Żywienia. Raz w tygodniu (piątek) serwowana jest potrawa bezmięsna. Jadłospis na prośbę zamawiającego może ulec zmianie. A)Zamawiający planuje, że: - dziennie należy dostarczyć 70 obiadów (drugie danie obiadowe) oraz 30 zup, - w roku 2013 należy dostarczyć około 13 160 obiadów (drugie danie obiadowe) , tj. 70 obiadów x 188 dni oraz 5 640 zup tj. 30 zup x 188 dni . Miesiąc dostawy Ilość dni usługi Styczeń 12 Luty 20 Marzec 19 Kwiecień 20 Maj 20 Czerwiec 19 Lipiec 0 Sierpień 0 Wrzesień 21 Październik 23 Listopad 19 Grudzień 15 RAZEM 188 B) Cena jednostkowa w trakcie realizacji nie może ulec zmianie. C) Zamawiający zastrzega, że liczba obiadów jest zmienna. Zamawiający danego dnia do 9.00 poinformuje Wykonawcę o ilości dostarczanych posiłków. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie. D) Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. -Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. nr 171 poz.1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. -Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. -Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej, z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCP dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. E) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. - Transport posiłków powinien odbywać się w termosach- pojemnikach transportowych wykonanych z polipropylenu z podwójnymi ściankami izolującymi zapewniającymi właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. -Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. -Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie tego samego dnia z terenu szkoły wszelkie odpady żywnościowe na swój koszt. - Koszty związane z, myciem zastawy obiadowej, sprzątaniem kuchni ponosić będzie Zamawiający. -Wykonawca zobowiązany jest do codziennego wydawania posiłków (porcjowania posiłków) w stołówce szkolnej w godzinach od 11.30 - 11.50. - Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii, produkcji i jakości wykonywanych usług. F) Koszty związane z myciem termosów - pojemników transportowych ponosić będzie Wykonawca i zobowiązuje się do ich mycia w swojej siedzibie. Koszty te są ujęte przez Wykonawcę w cenie obiadu. G) Posiłki będą wydawane na zastawie obiadowej (70 sztuk dużych talerzy i 30 miseczek na zupy, sztućce: widelce, noże po - 70 szt. oraz łyżki 30 sztuk)- użyczonej nieodpłatnie Zamawiającemu przez Wykonawcę na okres obowiązywania umowy. -Ponadto Wykonawca użyczy nieodpłatnie Zamawiającemu środki myjące przeznaczone do zmywarki. W razie awarii Wykowana użyczy nieodpłatnie zmywarki Zamawiającemu. - Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wyznaczonej godziny wydawania posiłków tj. 11.30 - 11.50 (przerwa obiadowa). -Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności finansowej za stłuczenie w trakcie użytkowania 10% zastawy użyczonej przez Wykonawcę. -Braki w zastawie powyżej 10% uzupełni Zamawiający na swój koszt. H) Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na najwyższym poziomie, a mianowicie: Dostarczone posiłki muszą być świeże i winny być przyrządzone w dniu dostawy. I) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania i wydawania posiłków w okresie od 02.01.2013 r. do 20.12.2013 r. w dniach pracy szkoły z wyłączeniem: ferii zimowych i letnich, dni świątecznych, ustawowo i dodatkowo wolnych dni od zajęć dydaktyczno - wychowawczych, w stałych godzinach przerwy międzylekcyjnej od godz. 11.30 do godz. 11.50. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o niezgorszej jakości na swój koszt z innych źródeł . J) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie ilości dostarczonych posiłków przez Wykonawcę i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie 14 dni licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i rachunkowym faktury VAT
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.andrychow.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach