Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego ogłasza przetarg
- Adres: 02-456 Warszawa, ul. Czereśniowa 98
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 5716100 , fax. 22 5716101
- Data zamieszczenia: 2015-03-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego
ul. Czereśniowa 98 98
02-456 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 5716100, fax. 22 5716101
REGON: 00674282000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.modr.mazowsze.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Samorządowa wojewódzka osoba prawna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych dla uczestników szkoleń pn. Dobre praktyki rolnicze na obszarach szczególnie narażonych na azotany pochodzenia rolniczego, tzw. OSN - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia dla uczestników i wykładowców szkoleń pn. Dobre praktyki rolnicze na obszarach szczególnie narażonych na azotany pochodzenia rolniczego, tzw. OSN, organizowanych przez Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Warszawie w ramach Działania Szkolenia zawodowe dla osób zatrudnionych w rolnictwie i leśnictwie, objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013. Szkolenia będą organizowane w terminie od 08.04.2015 roku do 30.06.2015 roku. Szkolenia 3-dniowe, z przewidywaną liczba uczestników na każdym szkoleniu wynoszącą 30 osób. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca świadczył usługi cateringowe dla faktycznej liczby uczestników szkolenia danego dnia szkolenia. O liczbie osób na szkoleniu danego dnia Zamawiający będzie informował Wykonawcę każdego dnia szkolenia najpóźniej do godziny 9.00. Na każde z organizowanych szkoleń składają się: 2 pierwsze dni szkolenia - zajęcia stacjonarne, w określonym miejscu szkolenia, w godzinach 8 - 16, 3 dzień szkolenia - wyjazd szkoleniowy, w godzinach 8 - 16 (przewidywane godziny wyjazdu i powrotu). Wykonawca, w celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia, powinien zapewnić uczestnikom szkolenia 1. w trakcie zajęć stacjonarnych (2 pierwsze dni szkolenia): a) serwis kawowy - w godzinach 10.00 - 12.15, każdego dnia, b) obiad jednodaniowy - w godzinach 13.00 - 14, każdego dnia, 2. w trakcie wyjazdu szkoleniowego (3 dzień szkolenia) - przybliżona godzina i miejsce podania serwisu kawowego i obiadu zostanie uzgodniona z kierownikiem danego szkolenia najpóźniej na 1 dzień przed planowanym wyjazdem. Na serwis kawowy składać się ma:gorąca kawa rozpuszczalna w termosach - bez ograniczeń, herbata czarna w torebkach (gorąca woda w termosach) - bez ograniczeń, cukier, cytryna, śmietanka do kawy w jednorazowych opakowaniach - bez ograniczeń, mieszanka kruchych ciastek (co najmniej 4 rodzaje), w ilości nie mniejszej niż 40 g każdego rodzaju na osobę, soki owocowe (min. 2 rodzaje), w ilości nie mniejszej niż 250 ml na osobę, woda mineralna gazowana i niegazowana, podana w butelkach plastikowych o pojemności 500 ml, po 1 szt. na osobę z każdego rodzaju. Wykonawca zapewni odpowiednią ilość naczyń jednorazowych, w tym łyżeczek i mieszadełek oraz serwetek. Na obiad składać się ma: danie główne mięsne, dodatki: ziemniaki (gotowane, pieczone lub frytki), ryż lub kasza, przyprawy (sól, pieprz, itp.), zestaw surówek. Wszystkie składniki obiadu podawane każdego dnia szkolenia powinny być różne. Obiad dla każdego z uczestników szkolenia powinien być podany na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym, z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek. Obiad może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. Ponadto Wykonawca zapewni obsługę do sprawnego podawania posiłków oraz utrzymania porządku i zagospodarowania odpadów spożywczych powstałych w trakcie świadczenia usługi - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie wykonawcy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.modr.mazowsze.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja poczęstunku podczas inauguracji roku akademickiego dla 550 osób
Dodano: 2016-07-12 - Świadczenie usług cateringowych (z dowozem na miejsce realizacji) na potrzeby spotkań koordynatorów i innych spotkań organizowanych przez Wydział Informacji FE w latach 2016-2018
Dodano: 2016-07-05 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów w SPZZOZ w Przysusze(w systemie cateringowym).
Dodano: 2016-06-08 - Świadczenie usług cateringowych (z dowozem na miejsce realizacji) na potrzeby spotkań koordynatorów i innych spotkań organizowanych przez Wydział Informacji FE w latach 2016-2018
Dodano: 2016-06-03 - Zakup usług niezbędnych do kompleksowej obsługi KRASP
Dodano: 2016-05-04 - wykonanie wykonanie usługi cateringowej w DPT PAN w Juracie
Dodano: 2016-03-17 - Świadczenie cyklicznej usługi cateringowej podczas szkoleń organizowanych przez Dział ds. Szkoleń, znak sprawy ZP/U/SE/9/2016.
Dodano: 2016-03-10 - Usługi cateringowe polegające na dostarczaniu przygotowanych przez Wykonawcę gorących obiadów w zamkniętych naczyniach jednorazowych. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamówienie zostało podzielone na 2 części.
Dodano: 2016-03-07 - Usługi cateringowe na potrzeby funkcjonowania Centralnego Ośrodka Szkolenia Inspekcji Transportu Drogowego
Dodano: 2016-03-03 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków
Dodano: 2016-02-17