Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych dla uczestników kursów zawodowych realizowanych w ramach projektu Dobry zawód = dobra praca, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działanie 6.1. Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz wspieranie aktywności zawodowej w regionie, Poddziałanie 6.1.1 Wsparcie osób pozostających bez zatrudnienia na regionalnym rynku pracy.

Urząd Gminy Czernichów z/s w Tresnej ogłasza przetarg

  • Adres: 34-311 Czernichów, ul. Żywiecka 2
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 033 8661325 , fax. 033 8661287
  • Data zamieszczenia: 2011-03-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Czernichów z/s w Tresnej
    ul. Żywiecka 2 2
    34-311 Czernichów, woj. śląskie
    tel. 033 8661325, fax. 033 8661287
    REGON: 55316852690000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.czernichow.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych dla uczestników kursów zawodowych realizowanych w ramach projektu Dobry zawód = dobra praca, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działanie 6.1. Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz wspieranie aktywności zawodowej w regionie, Poddziałanie 6.1.1 Wsparcie osób pozostających bez zatrudnienia na regionalnym rynku pracy.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla uczestników kursów zawodowych realizowanych w ramach projektu Dobry zawód = dobra praca , współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działanie 6.1. Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz wspieranie aktywności zawodowej w regionie, Poddziałanie 6.1.1 Wsparcie osób pozostających bez zatrudnienia na regionalnym rynku pracy. 2. Przedmiot zamówienia: Catering kawowy: 1) Ciasto z blachy 1 kawałek (lub drożdżówka lub pączek) na osobę, 2) Drobne ciasteczka lub paluszki 100 g na osobę, 3) Soki 100% - 0,25 l na osobę, 4) Woda mineralna - 0,25 l na osobę, 5) Kawa i herbata w termosach - po 0,25 l na osobę, 6) Cukier do kawy i herbaty, śmietanka do kawy, cytryna do herbaty - dla wszystkich uczestników. Ciasto (+ łyżeczka jednorazowa do ciasta) i ciastka podane na talerzykach jednorazowych. Kubeczki jednorazowe do napojów zimnych i gorących, mieszadełka do kawy i herbaty - dla każdej osoby. Catering obiadowy: 1) Drugie danie: a) danie mięsne: - ziemniaki lub zamiennie: makaron, ryż, kasza - 200 g na osobę, -mięso - 150 g na osobę, -Surówka lub warzywa gotowane - 150 g na osobę, b) danie bezmięsne (w piątki): - ziemniaki - 200 g na osobę, - ryba - 150 g na osobę, - surówka - 150 g na osobę. Obiad dla każdego uczestnika powinien być ciepły, wyporcjowany, zapakowany w jednorazowe opakowanie termiczne z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek. Posiłki powinny być wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić obiady, o nie gorszej jakości, na swój koszt, z innych źródeł. 2) Soki 100% - 0,25 l na osobę, 3) Woda mineralna - 0,25 l na osobę. Kubeczki jednorazowe do napojów zimnych - dla każdej osoby. 4. Warunki realizacji zamówienia: 1) Wykonawca dostarczać będzie uczestnikom szkoleń posiłki w dni wskazane przez Zamawiającego. Dostarczanie posiłków dla 6 grup szkoleniowych (po 10 osób każda grupa) następować będzie przed rozpoczęciem szkolenia (serwis kawowy) i w trakcie przerwy (obiad jednodaniowy). 2) Ilość spotkań wymagających organizacji usługi cateringowej stanowi listę otwartą Zamawiającego (przewidywane, ale nie wiążące), ze względu na możliwe zmiany w harmonogramach zajęć. 3) Szacunkowa ilość - około 2.500 osobodni (catering kawowy+obiadowy). 4) Wykonawca otrzyma dokładny harmonogram dostaw (dzień, godziny, miejsce) na każdy miesiąc świadczenia usług. 5) Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadów i śmieci, po każdym dniu szkolenia. 6) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 7) Wykonawca odpowiada za przestrzeganie przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych. 8) Świadczenie usługi obejmować będzie okres od kwietnia 2011 r. do listopada 2011 r., w tym w miesiącach: kwiecień - 1 grupa, maj - 2 grupy, czerwiec - 3 grupy, lipiec - 3 grupy, sierpień - 4 grupy, wrzesień - 4 grupy, październik - 2 grupy, listopad - 1 grupa. 9) Zajęcia dla poszczególnych 10-cio osobowych grup mogą odbywać się w różnych miejscach na terenie gminy Czernichów. Wyjątek stanowią zajęcia praktyczne ze spawania (około 40 dni dla grupy 10-cio osobowej), które odbywać się będą w innym miejscu na terenie powiatu żywieckiego. 10) Cena brutto określona przez Wykonawcę w ofercie musi obejmować całość zamówienia wraz z kosztem transportu oraz uwzględniać ryzyko wzrostu cen. 11) Zamawiający dopuszcza powierzenie części zadania podwykonawcom. 12) Jeżeli Wykonawca zamierza powierzyć określoną część podwykonawcom zobowiązany jest wskazać w ofercie zakres tych prac. 5. Rozliczenia finansowe: 1) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie rozliczeń wydanych posiłków. 2) Wynagrodzenie obliczane będzie jako iloczyn ilości osób i ilości dni (osobodni) wynikających z zamówienia na dany miesiąc oraz ceny jednostkowej (wynikającej z oferty Wykonawcy). 3) Wynagrodzenie będzie płatne przelewem w terminie 14 dni od otrzymania faktury wraz z protokołem zdawczo-odbiorczym potwierdzającym wykonanie usługi. 4) W razie braku środków finansowych, Zamawiający może wydłużyć okres zapłaty do otrzymania środków z Europejskiego Funduszu Społecznego, bez naliczania odsetek ustawowych przez Wykonawcę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.czernichow.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach