Przetargi.pl
„Świadczenie usług cateringowych dla Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów, ul. Papieża Jana Pawła II 1A”

Przedszkole Samorządowe Gminy Zambrów ogłasza przetarg

  • Adres: 18-300 Zambrów, Papieża Jana Pawła II
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 737271031
  • Data zamieszczenia: 2020-06-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Samorządowe Gminy Zambrów
    Papieża Jana Pawła II 1A
    18-300 Zambrów, woj. podlaskie
    tel. 737271031
    REGON: 38059900500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://psg-zambrow.przedszkolowo.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Świadczenie usług cateringowych dla Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów, ul. Papieża Jana Pawła II 1A”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych (śniadania, zupy i drugiego dania obiadowego wraz z kompotem, podwieczorek) dla dzieci 3-6 letnich Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów. Wykaz zestawów w ramach śniadania dla Przedszkola Zestaw 1: • Płatki kukurydziane 20g, mleko 200ml, chleb ziarnisty 70g, masło 10g, ser żółty, wędlina 20g, 15g, herbata • Parówki z szynki 20g na ciepło, chleb 70g, masło 10g, herbata 150 ml. • Chleb 70g, masło 10g, kiełbasa drobiowa 20g, pomidor 10g, kakao 150 ml. • Bułka grahamka 70g, masło 10g, zielona sałata 5g, wędlina drobiowa 20g, herbata 150 ml. • Bułka 70g, masło 10g, twarożek z rzodkiewką 10g, kawa z mlekiem 150 ml. Zestaw 2: • Płatki z miodem 20g, mleko 200ml, chleb słonecznikowy 70g, masło 10g, serek topiony 20g. • Chleb graham 70g, masło 10g, pasta jajeczna 30g, kakao 150 ml. • Bułka kajzerka 70g, masło 10g, kiełbasa żywiecka 20g, ogórek kiszony 10g + kawa zbożowa z mlekiem 150 ml. • Płatki czekoladowe 20g, mleko 200ml, chleb 70g, masło 10g, ser topiony 20g + pomidor 10g, herbata • Chleb słonecznikowy 70g, masło 10g, pasta z tuńczyka 20g, szczypiorek 5g, kakao 150 ml. Zestaw 3: • Rogalik maślany 70g, masło 10g, dżem owocowy 10g, kakao 15 ml. • Kiełbaski drobiowe 30g, masło 10g, ketchup 10g, herbata 150 ml, • Bułka 70g, masło 10g, kiełbasa krakowska 20g, sałata zielona 5g, kakao 150 ml. • Chleb 70g, masło 10g, ser żółty 15g, rzodkiewka 10g, szczypiorek 5g, kawa zbożowa z mlekiem 150 ml. • Płatki czekoladowe 20g, mleko 200 ml, chleb siedem ziaren 70g, masło 10g, pomidor 15g. Zestaw 4: • Bułka kajzerka 70g, masło 10g, ser żółty 20g, szczypior, pomidor 15g, kakao 150 ml. • Pieczywo 70g, jajko gotowane na twardo z majonezem 50g, szynka indycza 20g, masło 10g, ogórek zielony 10g, herbata 150 ml. • Pieczywo- 7 ziaren 70g, serek twarogowy na słodko 40g, masło 10g, kakao 150 ml. • Chlebek 70g, masło 10g , dżem owocowy 10g, masło 10g, kawa zbożowa z mlekiem 150 ml. • Chleb razowy 70g, pieczony pasztet indyczy 20g, papryka konserwowa 10g, pomidor 20g, masło 10g, herbata 150 ml. Wykaz zestawów zup: Zestaw 1: • Rosół z makaronem - 300 ml. • Zupa ogórkowa z ryżem - 300 ml. • Zupa pomidorowa z makaronem - 300 ml. • Zupa jarzynowa z ziemniakami - 300 ml. • Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą - 300 ml. Zestaw 2: • Zupa szczawiowa - 300 ml. • Krupnik zabielany z ziemniakami - 300ml. • Barszcz ukraiński – 300 ml. • Barszcz biały z jajkiem – 300 ml. • Zupa koperkowa z makaronem – 300 ml. Zestaw 3: • Zupa kalafiorowa z makaronem – 300 ml. • Zupa grochowa z boczkiem i marchewką- 300 ml. • Krem z kurczaka z grzankami - 300 ml. • Zupa ogórkowa– 300 ml. • Zupa brokułowa (krem) z kulkami ptysiowymi – 300 ml. Zestaw 4: • Kapuśniak z ziemniakami – 300 ml • Zupa ziemniaczana z fasolą „Jaś” zabielana śmietanką – 300 ml. • Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana śmietanką – 300 ml. • Rosół z lanym ciastem – 300 ml. • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami – 300 ml. Wykaz zestawów w ramach drugiego dania obiadowego wraz z kompotem: ZESTAW 1: • pierogi leniwe 200g + masło 10g + cukier 10g + kompot 150 ml. • Kotlet mielony, 70g+ziemniaki 100g+mizeria 100g + kompot 150 ml. • Rybne filety 70g + ziemianki 100g + surówka z kiszonej kapusty 100g + kompot 150ml. • Kotlet z kurczaka 70g + ziemniaki 100g + mizeria ze śmietanką i koperkiem 100g + kompot 15 ml. • Spaghetti z mięsem 200g + kompot 150 ml. ZESTAW 2: • Filet z indyka 70g + ziemniaki 100g + kapusta pekińska z sosem winegret 100g + kompot 150 ml. • Naleśniki z serem białym i dżemem niskosłodzonym 100 g + cukier puder 10g + kompot 150 ml. • Filet rybny panierowany 70g + ziemniaki 100g + surówka z marchwi 100g + kompot 150ml. • Kurczak w jarzynach 100g + ryż na sypko 45g + sos beszamelowy 20g + kompot 150 ml. • Bitki wołowe 100g + ziemniaki 100g + sałatka szwedzka100g + kompot150 ml ZESTAW 3: • Pierogi owocowe 200g + masło 10g + cukier 10g + kompot 150 ml. • Pieczeń z indyka w sosie śmietankowym 80g + ziemniaki 100g + ogórek kiszony 100g + kompot 150 ml. • Racuchy z jabłkami i konfiturą, cukier puder 250g + kompot 150 ml. • Risotto drobiowe 70 g + sos pomidorowy 10g + kompot 150ml. • Pulpety w sosie własnym 80g + ziemniaki 100g + buraki 100g + kompot 150 ml ZESTAW 4: • Gulasz po węgiersku 100g + kluski śląskie 100g + sałatka z czerwonej kapusty 100g + kompot 150 ml. • Kartacze z mięsem okraszone cebulką 200g + kompot truskawkowy150 ml • Chickeny z kurczaka 70g + ziemniaki 100g + surówka marchwi i jabłka 100g + kompot 150 ml. • Kluski na parze 200g + polewa truskawkowa 30g + kompot 150 ml. • Kotleciki jajeczno-warzywne 70g + ziemniaki 100g + sałata lodowa z warzywami i sosem winegret 100g + kompot 150ml. ZESTAW 5: • Pierogi z serem białym 200g + masło 10g + cukier 10g + kompot 150 ml. • Kotleciki rybne 70g + ziemniaczki pieczone 100 g + surówka wielowarzywna 150g + kompot 150 ml. • zapiekanka ziemniaczano-warzywna z kiełbasą 200g + kompot 150 ml. • kotlet schabowy panierowany 70g + ziemniaki 100g + kapusta zasmażana 100g + kompot 150ml.Devolay 70g + ziemniaki 100g + surówka z kapusty pekińskiej 100g + kompot z wiśni 150ml. • Filet z kurczaka zwijany z serem 70g+ ziemniaki puree 100g + surówka z czerwonej kapusty 150g + kompot truskawkowy 150 ml. Wykaz zestawów podwieczorków: Zestaw 1: • Bułeczka 50g + masło 10g + pasta jajeczna 20g + napój z cytryną 150 ml. • Ciasto drożdżowe z truskawkami 70g + napój z sokiem wiśniowym 150 ml. • Jogurt owocowy 150g. + herbatnik • Kisiel owocowy 150g. + owoc sezonowy • Koktajl truskawkowy 200 ml + bułka cynamonowa z masłem Zestaw 2: • Banan 150g. + ciastko zbożowe • Wafle przekładane masą toffi 70g. • Kołacz makowo-serowy 70g + napój owocowy 150 ml. • Budyń z sokiem owocowym 150g. • Jabłecznik 100g + napój 150 ml. Zestaw 3: • Babka cytrynowa 150g + kakao 150 ml. • Chleb 50g + masło 10g + pasta z makreli 20g + napój z cytryną 150 ml. • Galaretka owocowa 150g, + biszkopt + owoc sezonowy • Ciasto biszkoptowe z nadzieniem owocowym 70g+napój owocowy 150 ml. • Graham 50g + masło 10g + ser żółty 10g + kakao 150 ml. Zestaw 4: • Ciasto własnego wypieku 100g + napój owocowy 150 ml. • Owoc sezonowy + herbatnik + napój z sokiem 150 ml. • Jogurt owocowy + biszkoptowe ciastko • Kanapka wiosenna z wędliną i warzywami 150g + napój z sokiem owocowym 150 ml. • Placki z jabłkami + herbata ml. Zobowiązuje się Wykonawcę do dostarczania porcji różnorodnych owoców tzn. jednego dnia są to np. jabłka, drugiego dnia gruszki, mandarynki lub inne owoce sezonowe. Porcja nie może być mniejsza niż 100 g owocu. Wykonawca będzie dostarczał posiłki w poszczególnych dniach żywienia łącząc zestawy dziennego wyżywienia z pkt. III niniejszej SIWZ. Raz w tygodniu serwowana jest potrawa bezmięsna. Zamawiający zastrzega możliwość korekty jadłospisu za zgodą Wykonawcy. A. Zamawiający planuje, że: - dziennie należy dostarczyć 100 śniadań, 100 obiadów (drugie danie obiadowe wraz kompotem), 100 zup, 100 podwieczorków. W roku szkolnym 2020/2021 należy dostarczyć 92000 porcji, tj. 100 śniadań x 230 dni, 100 drugich dań x 230 dni, 100 zup x 230 dni oraz 100 podwieczorków x 230 dni. B. Miesiąc dostawy Ilość dni usługi - Przedszkole Wrzesień 22 Październik 22 Listopad 20 Grudzień 21 Styczeń 19 Luty 20 Marzec 23 Kwiecień 21 Maj 19 Czerwiec 21 Lipiec - Sierpień 22 C. Zamawiający zastrzega, że liczba posiłków jest zmienna. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o ilości dostarczanych posiłków. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie. D. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.  Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy;  Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych);  Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży;  Do menu należy dołączyć wartości kaloryczne oraz normy dostarczonych posiłków;  Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie;  Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP;  Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej, z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCP lub systemu równoważnego dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca;  Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. E. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności.  Transport posiłków powinien odbywać się w pojemnikach transportowych - termosach wykonanych z polipropylenu z podwójnymi ściankami izolującymi zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności;  Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia dystrybucji w Przedszkolu realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt;  Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie tego samego dnia z terenu Przedszkola wszelkie odpady żywnościowe na swój koszt; F. Koszty związane z myciem termosów - pojemników transportowych ponosić będzie Wykonawca i zobowiązuje się do ich mycia w swojej siedzibie. Koszty te są ujęte przez Wykonawcę w cenie posiłku. G. Posiłki dla Przedszkola będą wydawane na zastawie obiadowej zakupionej przez Przedszkole Samorządowe Gminy Zambrów (100 sztuk dużych talerzy i 100 głębokich talerzy na zupy, sztućce: widelce, łyżeczki po - 100 szt. oraz łyżki 100 sztuk, 100 szt. kubków do napojów.) – należącej do Zamawiającego. H. Wykonawca zobowiązuje się do odbierania i mycia brudnej zastawy stołowej z przedszkola i dostarczenie czystych naczyń przed następnym posiłkiem. I. Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na najwyższym poziomie, a mianowicie: Dostarczone posiłki muszą być świeże i winny być przyrządzone w dniu dostawy. J. Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania i wydawania posiłków dla Przedszkola w okresie od 01.09.2020 r. do 31.08.2021 r. w dniach pracy przedszkola z wyłączeniem: jednego miesiąca wakacji letnich, dni świątecznych, ustawowo i dodatkowo wolnych dni od zajęć dydaktyczno – wychowawczych, w stałych godzinach: śniadanie od 08.00- 8.30, obiad od 11.00-11.30. Podwieczorek dostarczony będzie przy obiedzie. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o niezgorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. K. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie ilości dostarczonych posiłków przez Wykonawcę i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie 14 dni licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i rachunkowym faktury VAT. L. Zamawiający na podstawie art. 29 ust. 3A ustawy PZP wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane przez Zamawiającego czynności w zakresie realizacji zamówienia, jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks Pracy (Dz. U. z 2018 r. poz. 917 z późn. zm.). M. Zamawiający zastrzega zgodnie z art. 29 ust. 3a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych, że osoby wykonujące następuję czynności: - dostawa cateringu - przygotowywanie posiłków powinny być zatrudnione po stronie wykonawcy (lub podwykonawcy) na podstawie umowy o pracę. Sposób dokumentowania zatrudnienia jak i uprawnienia zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 3a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych oraz sankcji z tytułu ich nie spełnienia regulują zapisy umowy będącej integralną częścią SIWZ. W przypadku nie zatrudnienia przy realizacji zamówienia osób wymaganych przez Zamawiającego, na zasadach wskazanych powyżej, Wykonawca będzie zobowiązany do zapłacenia Zamawiającemu kary umownej, w wysokości określonej we wzorze umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 PZP Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP – załącznik nr 3 wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzieleniu zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach