Szkoła Podstawowa im. T. Kościuszki w Goszycach ogłasza przetarg
- Adres: 32-010 Goszyce, Tadeusza Kościuszki 95
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 3872189 , fax. 12 6852108
- Data zamieszczenia: 2023-03-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. T. Kościuszki w Goszycach
Tadeusza Kościuszki 95
32-010 Goszyce, woj. małopolskie
tel. 12 3872189, fax. 12 6852108
REGON: 001233752 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.spgoszyce.edupage.org
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych i Szkoły Podstawowej im. T. Kościuszki w Goszycach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Świadczenie usług cateringowych dla dzieci, które w roku szkolnym 2022/2023 uczęszczają do oddziałów przedszkolnych i Szkoły Podstawowej im. T. Kościuszki w Goszycach, w okresie 03.04.2023 r. – 29.12.2023 r.Zamówienie zostało podzielone na 2 części:1. I część przedmiotu zamówienia: przygotowanie i dostawa śniadań oraz obiadów z podwieczorkiem dla 25 dzieci w wieku 3-6 lat, uczęszczających do oddziałów przedszkolnych w Szkole Podstawowej im. T. Kościuszki w Goszycach.a) wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy wynosi około 185 dni (szacunkowa ilość dni, w których odbywają się zajęcia przedszkolne) x 25 = 4625 pełnych dziennych posiłków;b) zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany w ilości przedmiotu zamówienia (zależne od frekwencji dzieci);c) posiłki będą wydawane w naczyniach własnych oddziału przedszkolnego;d) posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia. 2. II część przedmiotu zamówienia: przygotowanie i dostawa obiadów z podwieczorkiem dla ok. 20 dzieci w wieku szkolnym, uczęszczających do Szkoły Podstawowej im. T. Kościuszki w Goszycach.a) wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy, wynosi około 135 dni (szacunkowa ilość dni, w których odbywają się zajęcia szkolne) x 20 = 2700 obiadów z podwieczorkiem;b) zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany w ilości przedmiotu zamówienia (zależne od frekwencji dzieci);c) posiłki będą dostarczane i wydawane w pojemnikach jednorazowych.Stawiane wymagania1. Śniadania będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 8:30 - 9:00, obiady będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 11:30 - 12:15.2. Usługi wchodzące w zakres przedmiotu zamówienia będą realizowane we wszystkie dni pracy oddziałów przedszkolnych i szkoły z wyjątkiem świąt, przerw wakacyjnych dla oraz innych dni wolnych, o których poinformuje Wykonawcę dyrektor szkoły.3. Posiłki muszą być urozmaicone, przyrządzane na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnych ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych, nie mogą być przygotowywane z półproduktów oraz zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U.2016.1154 z dnia 2016.08.01.)w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Wymagania te określają m.in., że posiłki ujęte w jadłospisie (śniadanie, obiad) muszą być zróżnicowane pod względem wykorzystania środków spożywczych z różnych grup i powinny objąć szczególnie: produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa lub owoce, mleko lub produkty mleczne, mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona roślin strączkowych i inne nasiona oraz tłuszcze. Zupy, sosy oraz potrawy mają być sporządzone z naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników. Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie więcej niż dwie porcje potrawy smażonej przy czym do smażenia ma być użyty olej roślinny, rafinowany o zaw. kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zaw. kwasów wielonienasyconych poniżej 40%.4. Posiłki muszą być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz uwzględniać polskie tradycje kulinarne.5. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.6. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z wytycznymi otrzymanymi od Zamawiającego.7. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i będzie zawierał takie informacje jak: potrawa, wartość odżywcza, gramatura, alergeny i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia i przesyłany w formie elektronicznej na pocztę szkoły.8. Wykonawca będzie zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U.2007.80.545).9. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przywożonych potraw. Środek transportu musi być dopuszczony decyzją właściwego inspektora sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.10. Wykonawca zapewni odbiór pojemników jednorazowych oraz mycie i dezynfekcję we własnych pomieszczeniach termosów i opakowań, w których będą dostarczane posiłki, zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Wykonawca winien posiadać wiedzę i doświadczenie, tj. wymaga się, aby Wykonawca wykonał (a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – to w tym okresie, min. 1 usługę o podobnym charakterze tj. usługę cateringową dla dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym o całkowitej wartości nie mniejszej niż 100 000,00 zł. brutto. (przedkłada oświadczenie).2. Wykonawca powinien dysponować odpowiednim potencjałem technicznym do wykonania zamówienia i posiada wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie.3. Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. (oświadczenie)4. Wymagany jest aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.5. Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania działalności – posiada aktualne zezwolenie Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej stwierdzające spełnienie wymagań higieniczno-zdrowotnych do żywienia zbiorowego oraz możliwości prowadzenia cateringu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-03-20
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa cateringowa polegająca na przygotowywaniu, dostarczaniu i wydawaniu posiłków dzieciom z oddziałów przedszkolnych w SP im. M. Szarka w Grabiu, zlokal. pod adresami: Brzegi 234, Grabie 243.
Dodano: 2024-03-09 - Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej nr 3 im. Marcina Biema w Olkuszu w okresie od stycznia do grudnia 2024 roku.
Dodano: 2024-02-27 - Dożywianie uczniów w wyznaczonych punktach na terenie Gminy Maków Podhalański w 2024 roku w ramach rządowego programu "Posiłek w szkole i w domu" - Szkoła Podstawowa w Białce
Dodano: 2024-01-15 - Dożywianie uczniów w wyznaczonych punktach na terenie Gminy Maków Podhalański w 2024 roku w ramach rządowego programu "Posiłek w szkole i w domu" - Szkoła Podstawowa w Żarnówce i w Wieprzcu
Dodano: 2024-01-15 - „Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku – obiadu dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych na terenie Gminy Ochotnica Dolna w roku 2024".
Dodano: 2023-12-14 - Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej nr 3 im. Marcina Biema w Olkuszu w okresie od stycznia do grudnia 2024 roku.
Dodano: 2023-12-13 - Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych i Szkoły Podstawowej w Maciejowicach
Dodano: 2023-12-13 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Łuczycach i dzieci w wieku 3 – 6 lat uczęszczających do oddziałów przedszkolnych przy Szkole Podstawowej.
Dodano: 2023-12-12 - Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych i Szkoły Podstawowej im. T. Kościuszki w Goszycach w 2024 r.
Dodano: 2023-12-12 - „REALIZACJA WIELOLETNIEGO RZĄDOWEGO PROGRAMU: „POSIŁEK W SZKOLE I W DOMU” NA OKRES STYCZEŃ - CZERWIEC 2024” - PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE CIEPŁYCH JEDNODANIOWYCH POSIŁKÓW ......”
Dodano: 2023-12-07