Szkoła Podstawowa Im. Adama Mickiewicza w Tenczynie ogłasza przetarg
- Adres: 32-433 Tenczyn, Tenczyn 171
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-05-31
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Im. Adama Mickiewicza w Tenczynie
Tenczyn 171
32-433 Tenczyn, woj. małopolskie
REGON: 490665866 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sptenczyn.edupage.org
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Prowadzenie stołówki w Szkole Podstawowej w Tenczynie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu i wydaniu obiadów dla dzieci w Szkole Podstawowej w Tenczynie.Dożywianie dzieci odbywać się będzie w okresie do 31.12.2025r. - od poniedziałku do piątku, w dni pracy szkoły z uwzględnieniem przerw świątecznych i tp. Zamawiający informuje, że wydawanie obiadów musi odbywać się w pomieszczeniach, które są w posiadaniu Szkoły Podstawowej Tenczynie. 2. Przygotowując posiłki/ obiady należy uwzględniać wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Resztki i śmieci pozostałe po wydawaniu posiłków muszą być wywiezione z pomieszczeń stołówki na koszt wykonawcy usługi. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 roku Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Przede wszystkim Wykonawca musi uwzględnić normy żywienia w szkołach oraz następujące zalecenia Zamawiającego: W żywieniu dzieci w wieku szkolnym należy stosować dietę lekko strawną. Posiłki gorące powinny być gotowane, duszone, pieczone, sporadycznie smażone. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności, - codziennie musi wystąpić surówka lub warzywa gotowane,- co najmniej 3 razy w tygodniu danie mięsne. W sytuacji wyjątkowej spowodowanej czynnikami losowymi co może skutkować „nieprzygotowaniem posiłku”, Wykonawca zobowiązany będzie do zakupu suchego prowiantu o wartości ceny obiadu brutto. Zalecane przez Zamawiającego posiłki to: - Obiad;. ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Posiłek mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety, gołąbki. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, ze posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu dwóch tygodni. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z pracownikami Szkoły Podstawowej w Tenczynie. 4. Wykonawca zobowiązany jest wydawać posiłki w następujących porach dnia: od godziny 10.55 do godziny 11.15 oraz od godziny 12.00 do godziny 12.15.UWAGA: W przerwie pomiędzy posiłkami stołówka musi być wysprzątana, przygotowana na wydanie posiłków dla dzieci przedszkolnych zgodnie z zawartą umową przez Dyrektora przedszkola. 5. Miesięczny jadłospis będzie przedstawiany Dyrektorowi z tygodniowym wyprzedzeniem do akceptacji lub zatwierdzenia .6. Wykonawca zobowiązany jest zatrudnić odpowiednią liczbę osób, pozostających w stosunku pracy do Wykonawcy, w celu sprawnego i właściwego wywiązania się z umowy. 7. Do obowiązków wykonawcy należy zakup artykułów spożywczych, środków czystości przygotowywanie posiłków, gotowanie, podawanie posiłków, mycie garnków, talerzy, szklanek, sztućców, itp., utrzymanie w czystości wszystkich przejętych pomieszczeń. Koszty związane za wywiezienie śmieci i innych nieczystości stałych i płynnych ponosi Wykonawca. 8. Naczynia i sztućce do wydawania posiłków muszą być wielorazowego użytku tj. ze szkła i metalu. Zamawiający nie dopuszcza użycia sztućców i naczyń plastikowych, (jak również naczyń styropianowych, papierowych itp.) 9. Obiad nie może być przechowywany w termosach dłużej niż 1 godzina.10. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem w trakcie okresu dożywiania może ulec zmianie. W przypadku zmiany liczby obiadów, Wykonawca będzie obowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych na bieżąco potrzeb zarówno mających wpływ na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. 11. Zamawiający informuje, że szacunkowa liczba posiłków wydawanych dziennie przedstawia się następująco: 130 obiadów pełnych wraz z kompotem (zamawiający zastrzega, że liczba ta może ulec zmianie oraz, że uczniowie mogą zamówić tylko II danie lub zupę ). 12. Informujemy ponadto, że liczba dni pracujących w szkole przedstawia się następująco: w roku 2024 – 75 dni, w roku 2025 - 176 dni (liczba ta może ulec zmianie). 13. Wykaz dzieci objętych dożywianiem zostanie przekazany przez Dyrektora Szkoły przed rozpoczęciem dożywiania. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiający określa warunek/warunki udziału w postępowaniu dotyczący/-e:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:wykonawca musi udowodnić, że posiada doświadczenie w prowadzeniu stołówki szkolnej w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-06-10
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa gotowych posiłków dla dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych i szkolnych w Szkole Podstawowej im. Królowej Jadwigi w Łyczance w roku szkolnym 2024/2025
Dodano: 2024-06-25 - Przygotowanie i dostawa gotowych posiłków dla dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych i szkolnych w Szkole Podstawowej im. Świętego Brata Alberta w Czechówce w roku szkolnym 2024/2025
Dodano: 2024-05-20 - Przygotowanie i dostawa gotowych posiłków dla dzieci uczęszczających do oddziałów szkolnych w Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Sieprawiu w roku szkolnym 2024/2025
Dodano: 2024-05-14 - Usługa cateringowa polegająca na przygotowywaniu, dostarczaniu i wydawaniu posiłków dzieciom z oddziałów przedszkolnych w SP im. M. Szarka w Grabiu, zlokal. pod adresami: Brzegi 234, Grabie 243.
Dodano: 2024-03-09 - Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej nr 3 im. Marcina Biema w Olkuszu w okresie od stycznia do grudnia 2024 roku.
Dodano: 2024-02-27 - Dożywianie uczniów w wyznaczonych punktach na terenie Gminy Maków Podhalański w 2024 roku w ramach rządowego programu "Posiłek w szkole i w domu" - Szkoła Podstawowa w Białce
Dodano: 2024-01-15 - Dożywianie uczniów w wyznaczonych punktach na terenie Gminy Maków Podhalański w 2024 roku w ramach rządowego programu "Posiłek w szkole i w domu" - Szkoła Podstawowa w Żarnówce i w Wieprzcu
Dodano: 2024-01-15 - „Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku – obiadu dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych na terenie Gminy Ochotnica Dolna w roku 2024".
Dodano: 2023-12-14 - Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej nr 3 im. Marcina Biema w Olkuszu w okresie od stycznia do grudnia 2024 roku.
Dodano: 2023-12-13 - Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych i Szkoły Podstawowej w Maciejowicach
Dodano: 2023-12-13