Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych - wykonywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów szkół na terenie Gminy Kościelisko.

Gmina Kościelisko ogłasza przetarg

  • Adres: 34-511 Kościelisko, ul. Strzelców Podhalańskich 44
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 2079100
  • Data zamieszczenia: 2015-08-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Kościelisko
    ul. Strzelców Podhalańskich 44 44
    34-511 Kościelisko, woj. małopolskie
    tel. 018 2079100
    REGON: 49052655000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.koscielisko.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych - wykonywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów szkół na terenie Gminy Kościelisko.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest wykonywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów: a. Zespołu Szkół Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Witowie - szacunkowo 28 ciepłych posiłków b. Zespół Szkół Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Dzianiszu - szacunkowo 50 ciepłych posiłków Warunki szczegółowe realizacji zamówienia: 1. Zakres zamówienia obejmuje wytwarzanie, dostarczanie i wydawanie jednodaniowych gorących posiłków, w opako-waniach jednorazowych, gotowych do spożycia dzieciom i młodzieży uczęszczającej do Zespołu Szkół Szkoła Podsta-wowa i Gimnazjum w Witowie oraz Zespołu Szkół Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Dzianiszu. 2. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od dnia następnego od dnia podpisania umowy do 31 grudnia 2015 roku z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie zimowe, przerwy świą-teczne itp.). 3. Godziny dostaw i wydawania posiłków określa dyrektor szkoły w porozumieniu z Wykonawcą mając na uwadze wa-runki jakimi dysponują szkoły oraz organizację pracy placówek oświatowych objętych zamówieniem. 4. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to 78 dzieci. Dzienna ilość posiłków: 78 ciepłych posiłków- jednodaniowych. Łączna szacunkowa ilość posiłków ciepłych jednodaniowych w okresie trwania umowy będzie wynosić 6.318 5. Zamawiający zastrzega, że podana liczba osób korzystających z posiłków jest ilością szacunkową i może ulec zmianie trakcie obowiązywania umowy, w zależności od ilości uczniów uprawnionych do otrzymywania posiłków. 6. W przypadku zmiany zamawiający każdorazowo informować będzie o ilości posiłków, które Wykonawca winien do-starczyć do poszczególnych placówek. 7. Realizowane zamówienie powinno być zgodne z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywno-ści i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2006r. Nr 122, poz. 851 z późn. zm.), Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007r. w spra-wie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U.z 2007 r. Nr 80, poz. 545 ze zm.) oraz niniejszą specyfikacją istotnych warunków zamówienia. 8. Do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy: wykonywanie, dostarczanie posił-ków własnym transportem z własnymi naczyniami i sztućcami jednorazowymi 9. Wykonawca będzie dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warun-ków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 10. Posiłki powinny być urozmaicone pod względem składnikowym i nie powinny się powtarzać częściej niż co 10 dni. 11. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany dyrektorom szkół do wcześniejszego za twierdzenia; wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez dyrektorów szkół będą wiążące dla Wykonawcy. 12. Dowożone posiłki winny być dostarczane w termosach zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożyciu. 13. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środka-mi transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. 14. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli ilości dostarczanych posiłków, ich jakości oraz gramatury. 15. Zamawiający zastrzega sobie również prawo do rezygnacji z kupna posiłków, w przypadku gdy te okażą się złej jakości lub o zaniżonej gramaturze. W takim przypadku Wykonawca będzie zobowiązany do wydania posiłku dobrej jakości i zgodnego z normami, w tym samym dniu. Powtarzanie się tych incydentów będzie stanowiło podstawę do rozwiązania umowy z winy Wykonawcy. 16. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru resztek jedzenia, zużytych naczyń i sztućców jednorazowych. 17. Każdy ciepły posiłek- jednodaniowy będzie składał się z jednego gorącego dania - drugie danie z surówką. 18. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 450 gramów: -ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne) 200g, - mięso 100g - surówka 150g. 19. Drugie danie mogą stanowić również: - pierogi - naleśniki - kopytka - makaron z sosem - krokiety. o gramaturze nie mniejszej niż - 200g. 20. Kaloryczność każdego posiłku nie powinna być mniejsza niż 500 kcal. 21. Zamawiający zastrzega sobie, aby nie podawano dzieciom skrzydełek drobiowych oraz aby mięso nie podawane było w dni postne. 22. Posiłki objęte przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i mło dzieży zalecanymi przez Instytut Żywienia i Żywności, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej (zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r tj. Dz. U. z 2006r., nr 171,poz.1225 z późn. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 23. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami Szkół i Kierownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej w Kościelisku. 24. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z dożywiania ob- ciążają Dyrektorów placówek szkolnych. 25. Z uwagi na konieczność zapewnienia odpowiedniej jakości dostarczanych posiłków, miejsce ich wytworzenia nie powinno być oddalone od Zespołu Szkół Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Witowie oraz Zespołu Szkół Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Dzianiszu o więcej niż 20 km.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.koscielisko.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach