Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych (zupy oraz drugiego dania obiadowego wraz z kompotem) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie

Zespół Szkół Samorządowych w Inwałdzie ogłasza przetarg

  • Adres: 34-120 Inwałd, ul. Wadowicka 79
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-33 875 13 22 , fax. 0-33 875 13 22
  • Data zamieszczenia: 2013-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Samorządowych w Inwałdzie
    ul. Wadowicka 79 79
    34-120 Inwałd, woj. małopolskie
    tel. 0-33 875 13 22, fax. 0-33 875 13 22
    REGON: 35654112500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych (zupy oraz drugiego dania obiadowego wraz z kompotem) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych (zupy oraz drugiego dania obiadowego wraz z kompotem) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie. Wykaz zestawów zup : Zestaw 1: Rosół z makaronem - 350 ml. Zupa ogórkowa z ryżem - 350 ml. Zupa pomidorowa z grubym makaronem - świderki - 350 ml. Zupa jarzynowa z ziemniakami - 350 ml. Barszcz zabielany z ziemniakami i jajkiem - 350 ml. Zestaw 2: Zupa koperkowa z makaronem - rurki - 350 ml. Krupnik zabielany z ziemniakami - 350 ml. Zupa z grochu omielanego z grzankami - 350 ml. Barszcz biały z jajkiem - 350 ml. Zupa koperkowa z makaronem - 350 ml. Zestaw 3: Zupa ziemniaczana z kiełbasą - 350 ml. Zupa kalafiorowa - 350 ml. Zupa pieczarkowa z grzankami - 350 ml. Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem - 350 ml. Zupa brokułowa (krem) z kulkami ptysiowymi - 350 ml. Wykaz zestawów w ramach drugiego dania obiadowego wraz z kompotem ZESTAW I: kotlet dewolay 100g + ziemniaki 220g + surówka z kiszonej kapusty 170g + kompot 200ml ZESTAW II: gołąbki w sosie pomidorowym 400 g + kompot 200 ml ZESTAW III: kotlet drobiowy 100 g + ziemniaki 220 g + buraczki 170 g + kompot 200 ml ZESTAW IV : gulasz wieprzowy 100g + kasza jęczmienna 220g + ogórek kiszony 170g + kompot 200ml ZESTAW V : filet z dorsza 100 g + ziemniaki 220 g + surówka z porów z jabłkiem i marchewką 170 g + kompot 200 ml ZESTAW VI : kotlet schabowy 100 g. + ziemniaki 220 g. + kapusta zasmażana 170 g. + kompot 200 ml. ZESTAW VII : gyros z kurczaka 100 g + ryż 220 g + surówka z selera 170 g + kompot 200 ml ZESTAW VIII : filet z kurczaka w płatkach 100g + ziemniaki 220g + buraczki 170g + kompot 200ml ZESTAW IX : makaron pene z sosem alla bolonez i serem 400 g + kompot 200 ml ZESTAW X : makaron świderki z białym serem i owocami - 400 g + kompot 200 ml ZESTAW XI: kurczak w sosie słodko-kwaśnym - 300 g + ryż 100 g + kompot 200 ml ZESTAW XII: podudzie z kurczaka 100 g + ziemniaki 220 g + marchewka z groszkiem 170 g + kompot 200 ml ZESTAW XIII : klopsy w sosie pieczarkowym 100 g + ziemniaki 220 g + surówka z kapusty pekińskiej 170 g + kompot 200 ml ZESTAW XIV: filet drobiowy w cieście100 g + ziemniaki 220 g + buraczki 170 g + kompot 200 ml ZESTAW XV : naleśniki z serem i dżemem truskawkowym 400 g + kompot 200 ml. ZESTAW XVI : zrazy z boczkiem i marchewką 100 g + ziemniaki 220 g + bukiet jarzyn 170 g + kompot 200 ml ZESTAW XVII : pieczeń wieprzowa 100 g + kluski śląskie 220 g + kapusta czerwona 170 g + kompot 200 ml ZESTAW XVIII : kotlet drobiowy 100 g + ziemniaki 220 g + surówka z selera 170 g + kompot 200 ml ZESTAW XIX : placki ziemniaczane po węgiersku 400 g + kompot 200 ml ZESTAW XX : łazanki z kapustą i pieczarkami - 400 g + kompot 200 ml Wykonawca będzie dostarczał posiłki w poszczególnych dniach żywienia zgodnie z kolejnością zestawów zup oraz zestawów drugiego dania obiadowego z pkt I niniejszej SIWZ. W przypadku większej liczby dni żywienia w danym miesiącu wydawane będą kolejne zestawy obiadowe poczynając od pierwszego w wykazie. Raz w tygodniu (piątek) serwowana jest potrawa bezmięsna. Zamawiający zastrzega możliwość korekty jadłospisu . A)Zamawiający planuje, że: - dziennie należy dostarczyć 90 obiadów( drugie danie obiadowe wraz z kompotem ) oraz 40 zup - w roku 2014 należy dostarczyć około 9720 obiadów( drugie danie obiadowe wraz z kompotem ) , tj. 90 obiadów x 108 dni oraz 4320 zup tj. 40 zup x 108 dni . Miesiąc dostawy Ilość dni usługi Styczeń 22 Luty 10 Marzec 21 Kwiecień 18 Maj 20 Czerwiec 17 B) Zamawiający zastrzega, że liczba obiadów jest zmienna. Zamawiający danego dnia do godz. 9.00 poinformuje Wykonawcę o ilości dostarczanych posiłków. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie. C) Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. -Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. nr 21 poz.105) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. -Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. -Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej, z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCP lub systemu równoważnego dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. D) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. - Transport posiłków powinien odbywać się w termosach- pojemnikach transportowych wykonanych z polipropylenu z podwójnymi ściankami izolującymi zapewniającymi właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. -Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. -Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie tego samego dnia z terenu szkoły wszelkie odpady żywnościowe na swój koszt. - Koszty związane z wydawaniem obiadów, myciem zastawy obiadowej, sprzątaniem kuchni ponosić będzie Zamawiający. -Wykonawca przyuczy na swój koszt obsługę stołówki Zamawiającego do wydawania posiłków (porcjowanie posiłków) przez pierwszy tydzień żywienia. E) Koszty związane z myciem termosów - pojemników transportowych ponosić będzie Wykonawca i zobowiązuje się do ich mycia w swojej siedzibie. Koszty te są ujęte przez Wykonawcę w cenie obiadu. F) Posiłki będą wydawane na zastawie obiadowej(110 sztuk dużych talerzy i 50 talerzy głębokich na zupy) użyczonej nieodpłatnie Zamawiającemu przez Wykonawcę na okres obowiązywania umowy. -Ponadto Wykonawca w ramach usługi użyczy nieodpłatnie Zamawiającemu: dwukomorowy podgrzewacz (z niezależną regulacją temperatur na każdą komorę wraz z piekarnikiem do pojemników transportowych z posiłkami-1 szt., (Zamawiający będzie wydawał obiady na kilku przerwach międzylekcyjnych), sztućce (widelce, noże po - 110 szt. oraz łyżki 50 sztuk), lodówkę - 1 szt. , termometr do mierzenia temperatury potraw na okres obowiązywania umowy. -Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności finansowej za zniszczenie i uszkodzenie dwukomorowego podgrzewacza i lodówki z przyczyn niezależnych od Zamawiającego oraz za stłuczenie w trakcie użytkowania 10% zastawy użyczonej przez Wykonawcę. -Braki w zastawie powyżej 10% uzupełni Zamawiający na swój koszt. Koszty energii związane z funkcjonowaniem dwukomorowego podgrzewacza i lodówki pokrywa Zamawiający. G) Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na najwyższym poziomie, a mianowicie: Dostarczone posiłki muszą być świeże i winny być przyrządzone w dniu dostawy. H) Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania posiłków w okresie: od 02.01.2014 r. do 26.06.2014 r. w godz. 10.50 - 11.00 w dniach pracy szkoły z wyłączeniem: ferii zimowych i letnich, dni świątecznych, ustawowo i dodatkowo wolnych dni od zajęć dydaktyczno - wychowawczych. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o niezgorszej jakości na swój koszt z innych źródeł . I) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie ilości dostarczonych posiłków przez Wykonawcę i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie 14 dni licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i rachunkowym faktury VAT
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość miejsca przygotowywania posiłków od miejsca ich dostarczania
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.andrychow.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach