Przetargi.pl
Świadczenie usł. gastro. w zakresie przygotowania, dostawy i dystrybucji codziennych posiłków dla mieszkańców DPS w Rąbieniu z jednocz. dzierżawą pomi. kuch. w bud. gł. DPS o łącznej pow. 44,84 m²

Fundacja Osób Społecznie Aktywnych F.O.S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 95-070 Rąbień AB, Rąbień AB 59
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-09-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Fundacja Osób Społecznie Aktywnych F.O.S.A.
    Rąbień AB 59
    95-070 Rąbień AB, woj. łódzkie
    REGON: 101440695
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiającyorganizacja pozarządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usł. gastro. w zakresie przygotowania, dostawy i dystrybucji codziennych posiłków dla mieszkańców DPS w Rąbieniu z jednocz. dzierżawą pomi. kuch. w bud. gł. DPS o łącznej pow. 44,84 m²
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest codzienne przygotowywanie dostawa i dystrybucja polegająca na całodobowym żywieniu 130 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Rąbieniu AB w formie cateringu, zwane dalej usługą, z jednoczesną dzierżawą pomieszczeń kuchennych w budynku głównym DPS o łącznej powierzchni 44,84 m². 2. Świadczenie usługi polega na przygotowaniu, dostawie i dystrybucji całodziennych posiłków dla mieszkańców DPS (na stołówce i do grupy mieszkalnej), w tym: • posiłków przygotowywanych zgodnie z obowiązującymi u Zamawiającego dietami, • posiłków dietetycznych dla mieszkańców ze wskazaniem diety specjalistycznej, • posiłków nietypowych (w zależności od potrzeb) wg indywidualnych preferencji mieszkańców (np. związanych z wyznaniem, itp.) 3. posiłków o charakterze świątecznym z uwzględnieniem tradycyjnych (np. w okresie Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy) potraw 4. Wykonawca zobowiązany jest w zakresie realizacji usługi do bezwzględnego przestrzegania zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia, w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, jak i wskazań Zamawiającego. Ponadto zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów świeżych najwyższej, jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP, mało przetworzonych bez substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, mając na uwadze sezonowość artykułów spożywczych. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia i być zgodne z obowiązującymi normami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Nie mogą być przygotowywane z półproduktów typu instant, mięso nie może być MOM. Zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych w tygodniu. Potrawy muszą być lekkostrawne. Muszą przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Do przygotowania posiłków muszą być stosowane tłuszcze roślinne rafinowane o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%, stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz/makaronu/ryżu/ziemniaków. Usługa ma być realizowana zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 t.j. ze zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy, zgodnie z wytycznymi Ministra Zdrowia zawartymi w Rozporządzeniu z dnia 26 lipca 2016 r. oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 852/204/WE z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny Żywności i Żywienia (Dz. U. UE L139 z dnia 30.04.2004 r.), bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. 5. Szacunkowa ilość pełnych posiłków (śniadanie, obiad, kolacja) w okresie od dnia 01.10.2022 r. do dnia 30.09.2023 r. dla wszystkich 130 mieszkańców wynosi około 47320 sztuk całodziennych posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach