Powiatowe Centrum Zdrowia Spółka z o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 82-200 Malbork, ul. Armii Krajowej
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 55 6460264 , fax. 55 6460235
- Data zamieszczenia: 2018-04-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Zdrowia Spółka z o.o.
ul. Armii Krajowej 105/106
82-200 Malbork, woj. pomorskie
tel. 55 6460264, fax. 55 6460235
REGON: 220415305 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcz.net.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot leczniczy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenia usług żywieniowych dla pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. – Szpitale w Malborku i Nowym Dworze Gdańskim, przetarg IV. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Malborku ( Zadanie 1 - Szpital w Malborku, Zadanie 2 - Szpital w Nowym Dworze Gdańskim). Zakres przedmiotu zamówienia: przygotowanie posiłków wraz z dostawą w ilościach wynikających z liczby żywionych pacjentów z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego i zaleceń dietetycznych Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie w okresie 12 m-cy od daty zawarcia umowy. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku Nr 1 do SIWZ. 3. Przygotowanie posiłków musi odbywać się w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny oraz zgodny z wymogami Rozporządzenia WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04. 2004 r w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 2004 r. ze zmianami) i ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r., poz. 149) oraz aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy. 4. Wszystkie elementy wykonywanej usługi muszą być zgodne z procedurami systemu Analizy Ryzyka i Kontroli Punktów Krytycznych (Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP)).Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usługi zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności z ustawą z 25.8.2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225). 5. Wykonawca ponosić będzie odpowiedzialność za: 1) właściwe przechowywanie środków spożywczych (z uwzględnieniem segregacji, utrzymania odpowiedniej temperatury i innych warunków przechowywania, stan opakowań, itp.); 2) przestrzeganie terminów ważności artykułów spożywczych; 3) higienę produkcji; 4) sposób wydawania żywności i jej transport; 5) jakościową i ilościową ocenę sposobu żywienia. 6. Zamawiający na podstawie art. 29 ust.3a ustawy Pzp wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę i podwykonawców na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia, jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 §1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz. U. z 2004 r. poz. 1502, z późn.zm.). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada: 1) decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego w sprawie zatwierdzenia zakładu – lokalu gastronomicznego (w którym będą przygotowywane potrawy w celu wykonania przedmiotu zamówienia) w zakresie produkcji potraw żywnościowych od surowca w systemie cateringowym w tym ekspedycji żywności w termoportach dla potrzeb szpitali; 2) decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą, że samochód przeznaczony do przewozu posiłków spełnia wymagania sanitarno - higieniczne konieczne do zapewnienia higieny przy przewozie posiłków; 3) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegającej urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie, stanowiące załącznik Nr 3 do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej
Dodano: 2024-04-22 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej
Dodano: 2024-03-28 - Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. – Szpitale w Malborku i Nowym Dworze Gdańskim – III postępowanie
Dodano: 2024-02-27 - Świadczenie usług cateringowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 6 w Gdańsku.
Dodano: 2024-02-15 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla wychowanków Zespołu Placówek Oświatowych w Ustce w okresie 02.01.2024 r. - 30.06.2025 roku
Dodano: 2023-12-19 - ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ
Dodano: 2023-11-28 - Świadczenie usług w zakresie przygotowanie, dostarczenie i wydanie posiłków dla Szkoły Podstawowej w Kosakowie na rok szkolny 2023/2024
Dodano: 2023-07-27 - Usługi wytwarzania i wydawania posiłków w placówkach oświatowych SP Kosakowo oraz SP Pogórze
Dodano: 2022-09-20 - „Usługa przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków dla dzieci i uczniów w Redzie z podziałem na części”.
Dodano: 2022-09-05 - Usługa cateringowa dla słuchaczy studiów podyplomowych
Dodano: 2022-09-01