Przetargi.pl
Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w 2017 roku na potrzeby Wydziału Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w czasie spotkań/konferencji organizowanych w Katowicach w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.

Województwo Śląskie ogłasza przetarg

  • Adres: 40-037 Katowice, ul. Ligonia
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 207 85 70 , fax. 32 20786 18
  • Data zamieszczenia: 2017-06-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Województwo Śląskie
    ul. Ligonia 46
    40-037 Katowice, woj. śląskie
    tel. 32 207 85 70, fax. 32 20786 18
    REGON: 27628463800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w 2017 roku na potrzeby Wydziału Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w czasie spotkań/konferencji organizowanych w Katowicach w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w 2017 roku na potrzeby Wydziału Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w czasie spotkań/konferencji organizowanych w Katowicach w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 2. Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia został zawarty w Załączniku nr 3 do SIWZ/Załączniku nr 1 do wzoru umowy. 3. Dodatkowe postanowienia dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy (Załącznik nr 2 do SIWZ). 4. Zamówienie jest współfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020. 5. Zamawiający wymaga, aby czynność w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia obejmująca przygotowanie posiłków i/lub podawanie posiłków i/lub dostawę przedmiotu umowy była wykonywana przez osobę zatrudnioną na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (Dz. U. 2016 poz. 1666 z późn. zm.), w okresie realizacji przedmiotu zamówienia. W przypadku osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą lub wspólników spółek osobowych i kapitałowych niezatrudniających pracowników, Zamawiający zastrzega a Wykonawca potwierdza, że ww. czynności w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia wykonają osobiście osoby prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą lub wspólnicy spółek osobowych i kapitałowych. 6. W dniu podpisania umowy Wykonawca lub Podwykonawca wskaże osobę wykonującą czynności określone w pkt 5 zatrudnioną na podstawie umowy o pracę oraz przedstawi dokumenty potwierdzające jej zatrudnienie. 7. Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego zobowiązany jest w terminie do 14 dni przedstawić aktualne dokumenty potwierdzające, że przedmiot zamówienia w części określonej w pkt 5 jest wykonywany przez tą osobę. 8. W przypadku niezatrudniania w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia osoby, o której mowa w pkt 5 lub nieprzedstawienia Zamawiającemu na jego żądanie dokumentów wskazanych w pkt 9, Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną określoną we wzorze umowy, stanowiącym załącznik nr 2 do siwz. 9. Dokumentami potwierdzającymi, że przedmiot zamówienia w części określonej w pkt 5 będzie wykonywany przez osobę zatrudnioną na umowę o pracę są: • zaświadczenia/ poświadczenia • umowa o pracę (anonimizacja wrażliwych danych + pozyskanie zgody na przetwarzanie danych osobowych) • inne dokumenty, które w sposób dostateczny udowadniają okoliczność, że czynności określone w pkt 5 zostaną wykonane przez pracownika zatrudnionego na umowę o pracę. 10. Zamawiający wymaga aby w miarę zaistnienia możliwości posiłki były podawane w sposób dostępny dla wszystkich konsumentów w tym dla osób niepełnosprawnych. 11. Ilość usług restauracyjnych określonych w ofercie stanowi maksymalną ilość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług niż wskazana w ofercie przetargowej, do ilości nie mniejszej niż 60% wartości umowy, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. Za zgodą Wykonawcy Zamawiający może zmniejszyć liczbę asortymentu objętego usługą restauracyjną o więcej niż 40% wartości umowy, a wówczas Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. 12. Rozliczanie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach