Województwo Śląskie ogłasza przetarg
- Adres: 40-037 Katowice, ul. Ligonia
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 207 85 70 , fax. 32 20786 18
- Data zamieszczenia: 2017-06-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Województwo Śląskie
ul. Ligonia 46
40-037 Katowice, woj. śląskie
tel. 32 207 85 70, fax. 32 20786 18
REGON: 27628463800000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w 2017 roku na potrzeby Wydziału Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w czasie spotkań/konferencji organizowanych w Katowicach w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. - II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w 2017 roku na potrzeby Wydziału Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w czasie spotkań/konferencji organizowanych w Katowicach w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 2. Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia został zawarty w Załączniku nr 3 do SIWZ/Załączniku nr 1 do wzoru umowy. 3. Dodatkowe postanowienia dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy (Załącznik nr 2 do SIWZ). 4. Zamówienie jest współfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020. 5. Zamawiający wymaga, aby czynność w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia obejmująca przygotowanie posiłków i/lub podawanie posiłków i/lub dostawę przedmiotu umowy była wykonywana przez osobę zatrudnioną na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (Dz. U. 2016 poz. 1666 z późn. zm.), w okresie realizacji przedmiotu zamówienia. W przypadku osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą lub wspólników spółek osobowych i kapitałowych niezatrudniających pracowników, Zamawiający zastrzega a Wykonawca potwierdza, że ww. czynności w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia wykonają osobiście osoby prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą lub wspólnicy spółek osobowych i kapitałowych. 6. W dniu podpisania umowy Wykonawca lub Podwykonawca wskaże osobę wykonującą czynności określone w pkt 5 zatrudnioną na podstawie umowy o pracę oraz przedstawi dokumenty potwierdzające jej zatrudnienie. 7. Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego zobowiązany jest w terminie do 14 dni przedstawić aktualne dokumenty potwierdzające, że przedmiot zamówienia w części określonej w pkt 5 jest wykonywany przez tą osobę. 8. W przypadku niezatrudniania w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia osoby, o której mowa w pkt 5 lub nieprzedstawienia Zamawiającemu na jego żądanie dokumentów wskazanych w pkt 9, Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną określoną we wzorze umowy, stanowiącym załącznik nr 2 do siwz. 9. Dokumentami potwierdzającymi, że przedmiot zamówienia w części określonej w pkt 5 będzie wykonywany przez osobę zatrudnioną na umowę o pracę są: • zaświadczenia/ poświadczenia • umowa o pracę (anonimizacja wrażliwych danych + pozyskanie zgody na przetwarzanie danych osobowych) • inne dokumenty, które w sposób dostateczny udowadniają okoliczność, że czynności określone w pkt 5 zostaną wykonane przez pracownika zatrudnionego na umowę o pracę. 10. Zamawiający wymaga aby w miarę zaistnienia możliwości posiłki były podawane w sposób dostępny dla wszystkich konsumentów w tym dla osób niepełnosprawnych. 11. Ilość usług restauracyjnych określonych w ofercie stanowi maksymalną ilość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług niż wskazana w ofercie przetargowej, do ilości nie mniejszej niż 60% wartości umowy, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. Za zgodą Wykonawcy Zamawiający może zmniejszyć liczbę asortymentu objętego usługą restauracyjną o więcej niż 40% wartości umowy, a wówczas Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. 12. Rozliczanie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych MOPS dla pensjonariuszy DDPS wraz z filią oraz Schroniska dla Bezdomnych oraz dla podopiecznych CU ug Senioralnych w Będzinie
Dodano: 2024-01-15 - Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Aktywności Seniorów w okresie I-XII 2024
Dodano: 2024-01-09 - Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Raciborzu.
Dodano: 2023-12-05 - Przygotowywanie posiłków i wydawanie ich w lokalu Wykonawcy osobom skierowanym przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tarnowskich Górach w 2024 r.
Dodano: 2023-12-05 - Świadczenie usługi cateringowej dla Schroniska dla Bezdomnych w Tarnowskich Górach w okresie I-XII 2024
Dodano: 2023-11-30 - Świadczenie usług cateringowych dla Gliwickiego Klubu Sportowego "Piast" SA na Stadionie Miejskim w Gliwicach przy ul. Stefana Okrzei 20
Dodano: 2023-06-23 - Usługa gastronomiczna dla uczestników konferencji naukowej organizowanej przez Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
Dodano: 2023-04-06 - Zapewnienie jednego gorącego posiłku dziennie osobom z terenu Miasta Ruda Śląska, które własnym staraniem nie mogą go sobie zapewnić
Dodano: 2022-12-15 - Przygotowywanie posiłków dwudaniowych i wydawanie ich w lokalu Wykonawcy osobom skierowanym przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tarnowskich Górach w 2023 r
Dodano: 2022-12-12 - Zakup posiłków w formie jednego gorącego dania
Dodano: 2022-12-02