Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 42-400 Zawiercie, ul. Piłsudskiego 47
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 6722134 , fax. 032 6727701
- Data zamieszczenia: 2012-11-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Piłsudskiego 47 47
42-400 Zawiercie, woj. śląskie
tel. 032 6722134, fax. 032 6727701
REGON: 00346204300000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych wraz z udostępnieniem sal konferencyjnych dla potrzeb organizacji treningów kompetencji i umiejętności społeczno-zawodowych na rzecz zawierciańskiej społeczności romskiej - uczestników projektu Lepsza droga do przyszłości - działania na rzecz zawierciańskich Romów, o numerze: POKL.01.03.01-00-409/11, Poddziałanie 1.3.1 Projekty na rzecz społeczności romskiej. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarskie, restauracyjne i udostępnienie sal konferencyjnych dla potrzeb organizacji 8 (ośmiu) - dwudniowych treningów kompetencji społecznych dla 42 osób. Usługi będą świadczone sukcesywnie w miesiącach od 24 listopada 2012 do 30 maja 2013 roku, zgodnie z harmonogramem stanowiącym załącznik nr 1 do siwz. 2.Usługi hotelarskie obejmują : zakwaterowanie 42 osób (osoby dorosłe i dzieci w wieku od 3 do 15 lat) w pokojach 1, 2, 3 lub 4 osobowych z łazienkami i telewizorem. -wynajem dwóch sal konferencyjnych - klimatyzowanych: a/ jedna sala przeznaczona dla uczestników treningów ( 20 osób dorosłych + szkoleniowiec), wyposażona w projektor multimedialny, ekran do projekcji, tablicę flipchart z zapasem kartek i pisaków, stoły, krzesła oraz kącik kawowy; b/druga sala przeznaczona do zajęć z dziećmi (20 dzieci + 2 opiekunów ) wyposażona w stoliki, krzesła, telewizor, DVD oraz kącik do poczęstunku w formie bufetu. 3.Usługi restauracyjne obejmują dzienne wyżywienie podczas pobytu dla 42 osób i składają się z : a/ śniadania podanego w formie bufetu: pieczywo różnorodne, wędlina ( min.3 rodzaje), sery ( min. 2 rodzaje ), dżemy, świeże warzywa (pomidor, ogórek ) masło, płatki śniadaniowe, mleko ciepłe, cukier, kawa, herbata, cytryna oraz ciepły posiłek ( jajecznica, parówki, kiełbaski na gorąco ), ketchup, musztarda; b/ obiad dwudaniowy: zupa i drugie danie ( mięso / ryby, ziemniaki / ryż, zestaw surówek ), soki owocowe lub kompot z owoców; c/ deser : ciasto/lody/galaretka/ d/ serwis kawowy podczas przerw w zajęciach : kawa, herbata, cukier, mleko do kawy, cytryna, soki owocowe, woda mineralna, ciasto ( min. 3 rodzaje), drobne ciasteczka, owoce, e/ kolacja podana w formie bufetu: pieczywo różnorodne, wędlina ( min. 3 rodzaje ), sery żółte, śledź w śmietanie i w oleju, sałatki jarzynowa, sałatka śledziowa, świeże warzywa (pomidor, ogórek), herbata, cytryna, cukier oraz ciepły posiłek (np.: gulasz, bigos, gołąbki, ),alternatywnie, przy sprzyjającej pogodzie kolacja grillowa na świeżym powietrzu: kiełbaski, kaszanka, karczek / szaszłyk, smalec domowy ze skwarkami, pieczywo, ketchup, musztarda, surówki, ogórek kiszony, herbata, cukier, cytryna, soki owocowe. 4.Ilość zamawianych usług hotelarskich i restauracyjnych wskazana w siwz - dla 42 osób stanowi maksymalny ich zakres. Zamawiający jednak zastrzega sobie prawo zmniejszenia liczby osób uczestniczących w treningach ( a tym samym korzystających z noclegów i wyżywienia ) do 30%, na jeden dzień przed terminem podanym w harmonogramie. W takim przypadku Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną liczbą usług dla 42 osób określoną w siwz, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie zlecenia Zamawiającego. 5.Wykonawca zapewni wykonanie całego przedmiotu zamówienia w jednym budynku (nocleg, wyżywienie, sale konferencyjne). 6.Zakwaterowanie w pokojach hotelowych obejmuje okres od godz. 8.00 w dniu przyjazdu - do co najmniej godz.14.00 w dniu wyjazdu. 7.Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną zmianie przez cały okres obowiązywania umowy. Wymagania dotyczące miejsca realizacji zamówienia. 1.Obiekt hotelowo-restauracyjny o standardzie co najmniej 3 gwiazdkowym, położony na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej, w odległości maximum 50 km od Zawiercia, usytuowany wśród lasów i stawów. 2.Obiekt musi posiadać miejsca hotelowe w pokojach 1, 2, 3 lub 4 osobowych (pokoje z łazienkami, TV-sat), salę restauracyjną i 2 sale konferencyjne. Obiekt musi posiadać także zaplecze rekreacyjne, plac zabaw dla dzieci, zaplecze do imprez plenerowych. 3.Wykonawca załączy do oferty folder przedstawiający miejsce wykonywania zamówienia ( pokoje, sale konferencyjne, restauracja ) 4.Wykonawca złoży wraz z ofertą dokument potwierdzający, że oferowany obiekt posiada standard minimum 3 gwiazdkowy wystawiony przez upoważniony organ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mopszawiercie.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego w Zabrzu Sp. z o.o. Sygn. Sprawy DZP/18PN/2016
Dodano: 2016-05-25 - Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego w Zabrzu Sp. z o.o. Sygn. Sprawy DZP/16PN/2016
Dodano: 2016-05-09 - COW-ZAF 27.WL.3.2016
Dodano: 2016-05-06 - Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników 53. Tygodnia Kultury Beskidzkiej, w tym 27. Międzynarodowych Spotkań Folklorystycznych, na terenie Szczyrku, Wisły, Żywca i Bielska-Białej oraz w obiektach na terenie powiatów bielskiego, cieszyńskiego i żywieckiego, położonych nie dalej aniżeli 10 km od centrum którejkolwiek z czterech wymienionych wyżej miejscowości
Dodano: 2016-03-23 - COW-ZAF 27.WL.2.2016
Dodano: 2016-02-18 - COW-ZAF 27.WL.5.2015
Dodano: 2015-04-20 - Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników 52. Tygodnia Kultury Beskidzkiej, w tym 26. Międzynarodowych Spotkań Folklorystycznych, na terenie Szczyrku, Wisły, Żywca i Bielska-Białej oraz w obiektach na terenie powiatów bielskiego, cieszyńskiego i żywieckiego, położonych nie dalej aniżeli 10 km od centrum którejkolwiek z czterech wymienionych wyżej miejscowości
Dodano: 2015-04-01 - COW-ZAF 27.WL.4.2015
Dodano: 2015-03-26 - Wynajem obiektu wraz z żywieniem na organizację wypoczynku letniego Kolonie Letnie 2015
Dodano: 2015-03-02 - Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego. Sygn. sprawy DZP/29PN/2014
Dodano: 2014-08-18