Przetargi.pl
Sukcesywne świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych wraz z udostępnieniem sal konferencyjnych dla potrzeb organizacji treningów kompetencji i umiejętności społeczno-zawodowych na rzecz zawierciańskiej społeczności romskiej - uczestników projektu -Integracja poprzez edukację i aktywizację społeczno- zawodową grupy zawierciańskich Romów

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 42-400 Zawiercie, ul. Piłsudskiego 47
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 6722134 , fax. 032 6727701
  • Data zamieszczenia: 2012-03-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Piłsudskiego 47 47
    42-400 Zawiercie, woj. śląskie
    tel. 032 6722134, fax. 032 6727701
    REGON: 00346204300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych wraz z udostępnieniem sal konferencyjnych dla potrzeb organizacji treningów kompetencji i umiejętności społeczno-zawodowych na rzecz zawierciańskiej społeczności romskiej - uczestników projektu -Integracja poprzez edukację i aktywizację społeczno- zawodową grupy zawierciańskich Romów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarskie, restauracyjne i udostępnienie sal konferencyjnych dla potrzeb organizacji 7 (siedmiu) - dwudniowych treningów kompetencji społecznych dla 44 osób. Usługi będą świadczone sukcesywnie w miesiącach od marca do czerwca 2012 roku, zgodnie z harmonogramem stanowiącym załącznik nr 1 do siwz.2.Usługi hotelarskie obejmują : zakwaterowanie 44 osób (osoby dorosłe i dzieci w wieku od 3 do 15 lat) w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z łazienkami i telewizorem.-wynajem dwóch sal konferencyjnych - klimatyzowanych: a/ jedna sala przeznaczona dla uczestników treningów ( 17 osób dorosłych ), wyposażona w projektor multimedialny, ekran do projekcji, tablicę flipchart z zapasem kartek i pisaków, stoły, krzesła oraz kącik kawowy; b/druga sala przeznaczona do zajęć z dziećmi (23 dzieci + 2 opiekunów ) wyposażona w stoliki, krzesła, telewizor, DVD oraz kącik do poczęstunku w formie bufetu. 3.Usługi restauracyjne obejmują dzienne wyżywienie podczas pobytu dla 44 osób i składają się z :a/ śniadania podanego w formie bufetu: pieczywo różnorodne, wędlina ( min.3 rodzaje), sery ( min. 2 rodzaje ), dżemy, świeże warzywa (pomidor, ogórek ) masło, płatki śniadaniowe, mleko ciepłe, cukier, kawa, herbata, cytryna oraz ciepły posiłek ( jajecznica, parówki ); b/ obiad dwudaniowy: zupa i drugie danie ( mięso / ryby, ziemniaki / ryż, zestaw surówek ), soki owocowe lub kompot z owoców; c/ deser : ciasto, lody z bakaliami lub bitą śmietaną z owocami; d/ - serwis kawowy dla osób dorosłych podczas dwóch przerw w zajęciach : kawa, herbata, cukier, cytryna, mleko do kawy, drobne ciasteczka, woda mineralna, - poczęstunek dla dzieci podczas dwóch przerw w zajęciach: soki owocowe, drobne ciasteczka, cukierki czekoladowe; e/ kolacja podana w formie bufetu: pieczywo różnorodne, wędlina ( min. 3 rodzaje ), sałatki jarzynowe ( min. 2 rodzaje ), świeże warzywa (pomidor, ogórek), herbata, cytryna, cukier oraz ciepły posiłek (np.: gulasz, bigos, gołąbki),alternatywnie, przy sprzyjającej pogodzie kolacja grilowa na świeżym powietrzu: kiełbaski, kaszanka, karczek / szaszłyk, smalec domowy ze skwarkami, pieczywo, ketchup, musztarda, surówki, ogórek kiszony, herbata, cukier, cytryna.4.Ilość zamawianych usług hotelarskich i restauracyjnych wskazana w siwz - dla 44 osób stanowi maksymalny ich zakres. Zamawiający jednak zastrzega sobie prawo zmniejszenia liczby osób uczestniczących w treningach ( a tym samym korzystających z noclegów i wyżywienia ) do 30%, na dwa dni przed terminem podanym w harmonogramie. W takim przypadku Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną liczbą usług dla 44 osób określoną w siwz, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie zlecenia Zamawiającego. 5.Wykonawca zapewni wykonanie całego przedmiotu zamówienia w jednym budynku (nocleg, wyżywienie, sale konferencyjne). 6.Zakwaterowanie w pokojach hotelowych obejmuje okres od godz. 8.00 w dniu przyjazdu - do co najmniej godz.14.00 w dniu wyjazdu. 7.Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną zmianie przez cały okres obowiązywania umowy. Wymagania dotyczące miejsca realizacji zamówienia.1.Obiekt hotelowo-restauracyjny o standardzie co najmniej 3 gwiazdkowym, położony na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej, w odległości maximum 50 km od Zawiercia, usytuowany wśród lasów i stawów.2.Obiekt musi posiadać miejsca hotelowe w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych (pokoje z łazienkami, TV-sat), salę restauracyjną i 2 sale konferencyjne.Obiekt musi posiadać także zaplecze rekreacyjne, plac zabaw dla dzieci, zaplecze do imprez plenerowych.3.Wykonawca załączy do oferty folder przedstawiający miejsce wykonywania zamówienia ( pokoje, sale konferencyjne, restauracja)4.Wykonawca złoży wraz z ofertą dokument potwierdzający, że oferowany obiekt posiada standard minimum 3 gwiazdkowy wystawiony przez upoważniony organ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mopszawiercie.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach