URZĄD DOZORU TECHNICZNEGO ogłasza przetarg
- Adres: 02-353 Warszawa, Szczęśliwicka 34
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-05-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: URZĄD DOZORU TECHNICZNEGO
Szczęśliwicka 34
02-353 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 017196300 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.udt.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa Osoba Prawna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń, spotkań dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
część 1: sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń, spotkań dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego w Bydgoszczyczęść 2: sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń, spotkań dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego w Gliwicachczęść 3: sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń, spotkań dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego w Krakowieczęść 4: sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń, spotkań dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego w Lublinieczęść 5: sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń, spotkań dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego w Poznaniuczęść 6: sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń, spotkań dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego w Łodziczęść 7: sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń, spotkań dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego w Szczecinieczęść 8: sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń, spotkań dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego w Białymstoku - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy 1.2. spełniają warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp:dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej odnoszącej się do doświadczenia: Wykonawca wykaże, że wykonał, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonuje, w okresie ostatnich pięciu lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie co najmniej jedną usługę cateringową o wartości nie mniejszej niż: dla części 1: 50 000,00 zł brutto; dla części 2: 200 000,00 zł brutto; dla części 3: 50 000,00 zł brutto; dla części 4: 30 000,00 zł brutto; dla części 5: 100 000,00 zł brutto; dla części 6: 50 000,00 zł brutto; dla części 7: 50 000,00 zł brutto; dla części 8: 30 000,00 zł brutto;Przez usługę cateringową Zamawiający rozumie: przygotowanie posiłków, ich dostarczenie (dowiezienie transportem), rozmieszczenie, serwowanie oraz usługi porządkowe po zakończeniu serwowania posiłków.Usługi wykonywane cyklicznie (wielokrotnie) dla jednego podmiotu w ciągu ostatnich pięciu lat można sumować, aby wykazać łączną kwotę odpowiadającą kwocie dla danej części.W przypadku, gdy Wykonawca wykonał lub nadal wykonuje usługi, wartość zrealizowanych usług, na dzień składania ofert, nie może być mniejsza niż wartość brutto (dla każdej z części).W przypadku, gdy Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedną część przedmiotu zamówienia, ww. warunek zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże usługi odpowiadające: ilości części, na które Wykonawca składa ofertę, wartości minimalnej warunku każdej z tych części, tj. składając ofertę np. na część nr 1 i nr 2, Wykonawca musi wykazać się wykonaniem min. 2 różnych usług, dla części nr 1 o wartości nie mniejszej niż 50 000,00 zł brutto oraz dla części nr 2 o wartości nie mniejszej niż 200 000,00 zł brutto.Zamawiający dopuszcza spełnienie warunku, np. na dwie części jednocześnie poprzez wykazanie się jedną usługą o łącznej wartości równej lub przekraczającej sumę kwot minimalnych (dla danych części).Zamawiający nie dopuszcza sumowania różnych usług (wykonywanych dla różnych podmiotów) w celu spełnienia warunku dla jednej z części.W odniesieniu do warunków odnoszących się do doświadczenia, Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych Wykonawców, którzy wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.W takim przypadku Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia wskażąw ofercie, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.Zamawiający dopuszcza sumowanie wartości usług wielu umów, jeśli były wynikiem tego samego zapytania ofertowego lub przetargu jednego odbiorcy.Wykaz usług stanowi załącznik do SWZ.Wykonawca, który samodzielnie nie spełnia warunku udziału w postępowaniu, tj. nie posiada wymaganego „doświadczenia” może posłużyć się „doświadczeniem” podmiotu trzeciego.W takim przypadku, Wykonawca składa wraz z ofertą zobowiązanie innych podmiotów - załącznik do SWZ.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-06-13
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
Dodano: 2024-04-22 - Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych, transportowych oraz wynajmu sal szkoleniowych
Dodano: 2024-04-15 - Usługa kompleksowej obsługi kulinarnej polskiego stoiska narodowego podczas targów Food & Hotel Asia 2024 odbywających się w terminie 23-26 kwietnia 2024 r. w Singapurze
Dodano: 2024-04-04 - Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego
Dodano: 2024-03-29 - Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych na terenie Ośrodka w Rucianem – Nidzie wraz z prawem opcji
Dodano: 2024-03-27 - Usługa cateringowa związaną z organizacją spotkania wielkanocnego oraz wigilijnego dla pracowników Oddziału Regionalnego Agencji Mienia Wojskowego w Poznaniu
Dodano: 2024-03-18 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków profilaktyczno – regeneracyjnych dla pracowników Sekcji Terenów Zielonych I Transportu PW
Dodano: 2024-02-27 - Usługi przygotowywania i wydawania w lokalu gastronomicznym Wykonawcy gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy
Dodano: 2024-02-22 - Zakup usług cateringowych w dniu 8 marca 2024 r.
Dodano: 2024-02-16