Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa we Włocławku ogłasza przetarg
- Adres: 87-800 Włocławek, ul. 3 Maja 17
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 054 2316080 , fax. 054 2314352
- Data zamieszczenia: 2014-09-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa we Włocławku
ul. 3 Maja 17 17
87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 054 2316080, fax. 054 2314352
REGON: 91126695100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pwsz.wloclawek.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na rzecz słuchaczy II edycji Studiów podyplomowych w zakresie zarządzania oświatą - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na rzecz słuchaczy II edycji Studiów podyplomowych w zakresie zarządzania oświatą, realizowanych przez Państwową Wyższą Szkołę Zawodową we Włocławku w ramach zadania nr 2 Klucz do uczenia II edycja - Profesjonalny nauczyciel gwarancją jakości edukacji w ramach projektu POKL.09.04.00-04-001/13 realizowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.4 Wysoko wykwalifikowane kadry systemu oświaty, poz. 12. Postępowanie jest częścią zamówienia na: Usługi cateringowe w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej we Włocławku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1. W II edycji wezmą udział 4 grupy liczące po 25 osób i 4 wykładowców. 2. Posiłki będą podawane podczas 16 zjazdów sobotnio-niedzielnych. Ogółem nie więcej niż 32 spotkania. 3. Wykonawca zabezpieczy ogółem nie więcej niż 3328 posiłków dla 104 osób. 4. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości posiłków na warunkach opisanych w SIWZ i projekcie umowy. 5. Dostawa posiłków na koszt własny Wykonawcy odbywać się będzie do obiektu PWSZ we Włocławku przy ul. Mechaników 3, 6. Godziny i miejsca podania posiłków będą wskazane w miesięcznym harmonogramie, o którym mowa w § 4 ust. 1 projektu umowy. 7. Dokładny termin i godzina obiadów i serwisu kawowego oraz ilość zostaną potwierdzone każdorazowo trzy dni przed planowanym zjazdem. 8. Zamawiający zapewnia sale do spożywania posiłków. 9. Zamawiający nie zapewnia pomieszczenia do przygotowania posiłków, do przechowywania i mycia naczyń, do przechowywania produktów, do przechowywania sprzętu do utrzymania czystości. Wyżywienie uczestników z uwzględnieniem diety wegetariańskiej i bezglutenowej obejmuje: 1. obiad w formie drugiego dania w soboty i niedziele na każdym zjeździe: mięso (wieprzowe/drobiowe/ryba) - 130 g/os. ziemniaki/kasza/ryż- 200 g/os, warzywa - 150 g na osobę sok - min. 250 ml/os. Wyboru soku dokonuje Wykonawca z uwzględnieniem n/w wymogów: - sok owocowy (100%) lub nektar (min. 50%) lub sok warzywny (np. marchwiowy) - świeży, podawany w dzbankach lub podajnikach samoobsługowych i w szklankach. Przykładowe menu obiadowe na 1 słuchacza: kotlet schabowy panierowany(130 g) ziemniaki tłuczone (200g) surówka z kapusty kiszonej i marchewki (150g) udziec z kurczaka (130g) ziemniaki tłuczone (200g) buraki z jabłkami (150g) kotlet mielony (150g) ziemniaki (200g) marchewka z groszkiem (150g) kotlet devolay (100 g) ryż (200g) mizeria ze śmietaną ( 150g) filet z dorsza smażony panierowany (130g) ziemniaki tłuczone (200g) marchewka duszona z zielonym groszkiem (150g) pieczeń wieprzowa duszona (150g)+ sos (20g) kasza (200g) surówka z kapusty czerwonej (150g) 2. poczęstunek w ramach 1 przerwy kawowej w soboty i niedziele na każdym zjeździe, na który będą się składać: Kawa (min. 200 ml/os.) albo herbata (min. 250 ml/os.) - do wyboru (wyboru dokonuje słuchacz studiów). - kawa z warnika (zaparzacza), herbata czarna w saszetkach z zawieszką, do samodzielnego zaparzenia - podawane w filiżankach - dodatki: śmietanka do kawy (w płynie), cukier, cytryna w plastrach. Ciastka kruche - min. 6 dag / os. - np. herbatniki, pierniki, wafle, biszkopty - w wersji bez polewy lub w polewie czekoladowej (nie czekolado podobnej), pierniki mogą być również w glazurze. - ciastka w czekoladzie powinny stanowić 50% ogółu ciastek. W ramach danej przerwy kawowej powinny być podane 2 rodzaje ciastek, nie powtarzających się przez najbliższe dni. Owoce świeże (minimalna gramatura owocu - 180 g) - brzoskwinia - banan - kiwi (1 duża sztuka lub 2 małe) - mandarynka (2 szt.) Na potrzeby wyżywienia wykonawca zapewni: a) stoły bufetowe (służące do serwowania wyżywienia) i koktajlowe w liczbie odpowiedniej do liczby słuchaczy, b) serwis gastronomiczny (przygotowanie, obsługa, nakrycie stołów/obrusy, zastawa oraz sprzątanie miejsca przygotowania i podania posiłków - po konsumpcji), c) oraz: - naczynia - porcelanowe, - sztućce - metalowe, - obrusy z tkaniny, - serwetki papierowe. UWAGA: Wykonawca zapewni dania wegetariańskie i bezglutenowe w liczbie zgodnej z informacją uzyskaną od Zamawiającego na podstawie § 4 ust. 1 projektu umowy. Ponadto: 1. Wykonawca zobowiązany jest we własnym zakresie odebrać i zagospodarować odpady spożywcze (pokonsumpcyjne) powstałe w trakcie świadczenia usługi. 2. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymogami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia, w szczególności zobowiązany jest do przestrzegania wymagań określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. TERMIN i MIEJSCE WYKONANIA: Od dnia 18.10.2014 r. do 30.06.2015 r - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga złożenia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pwsz.wloclawek.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ŚWIADCZENIE USŁUG CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA - CATERING
Dodano: 2016-05-11 - Usługa cateringowa realizowana podczas trwania I edycji specjalistycznych szkoleń i warsztatów zawodowych dla studentów kierunków technicznych i humanistycznych prowadzonych przez Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
Dodano: 2016-04-12 - Zbiorowe żywienie pracowników UMK, emerytów i rencistów oraz ich rodzin przebywających na wczasach w Rowach w sezonie letnim 2016
Dodano: 2016-02-12 - ŚWIADCZENIE USŁUG RESTAURACYJNYCH POLEGAJĄCYCH NA SPORZĄDZANIU I WYDAWANIU POSIŁKÓW DLA KLIENTÓW OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W SĘPÓLNIE KRAJEŃSKIM
Dodano: 2015-11-30 - Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków obiadowych - jednodaniowych na terenie miasta Więcborka, dziennie dla ok. 70 klientów Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Więcborku w okresie od 04 stycznia 2016r. do 24 grudnia 2016r
Dodano: 2015-11-27 - Świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostawy całodziennych posiłków dla pacjentów Szpitala Powiatowego Sp. z o.o. w Golubiu-Dobrzyniu
Dodano: 2015-10-29 - Zbiorowe żywienie pracowników UMK, emerytów i rencistów oraz ich rodzin przebywających na wczasach w Rowach w sezonie letnim 2015 r.
Dodano: 2015-02-06 - zakup usług restauracyjnych i dotyczących podawania posiłków oraz usług hotelarskich w województwie kujawsko-pomorskim
Dodano: 2014-12-08 - ŚWIADCZENIE USŁUG RESTAURACYJNYCH POLEGAJĄCYCH NA SPORZĄDZANIU I WYDAWANIU POSIŁKÓW DLA KLIENTÓW OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W SĘPÓLNIE KRAJEŃSKIM
Dodano: 2014-12-08 - Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków obiadowych - jednodaniowych na terenie miasta Więcbork, dziennie dla ok. 65 klientów Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Więcborku w okresie od 05 stycznia 2015r. do 24 grudnia 2015r
Dodano: 2014-11-25