Politechnika Śląska ogłasza przetarg
- Adres: 44-100 Gliwice, ul. Akademicka 2A
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 2371334, 2371335, 2371171 , fax. 32 2371171, 2372194
- Data zamieszczenia: 2015-02-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Politechnika Śląska
ul. Akademicka 2A 2A
44-100 Gliwice, woj. śląskie
tel. 32 2371334, 2371335, 2371171, fax. 32 2371171, 2372194 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.polsl.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Politechniki Śląskiej. Oznaczenie sprawy OZ/U/115/DM/14 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Politechniki Śląskiej w podziale na 2 zadania. Usługa będzie wykonywana na terenie Gliwic, Katowic, Rybnika i Zabrza. 2. CPV: 55.32.10.00-6 - usługi przygotowywania posiłków, CPV: 55.52.00.00-1 - usługi dostarczania posiłków, CPV: 55.32.00.00-9 - usługi podawania posiłków. 3. Termin realizacji: sukcesywnie od dnia zawarcia umowy do 31.12.2015 r. 4. Informacje dotyczące prawa opcji: 1) Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości zakupu większej ilości asortymentów niż ilości wskazane w Formularzu Cenowym. Zakres jakiego dotyczy opcja obejmuje wyłącznie asortymenty podane w Formularzu Cenowym w zaoferowanych przez Wykonawcę cenach. Łączna wartość umowy będzie równa kwocie obejmującej wartość pełnego zakresu asortymentów zawartych w Formularzu Cenowym powiększoną o 50%. Jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się do realizacji zamówienia w zakresie co najmniej 50 % łącznej wartości asortymentów zadeklarowanych w Formularzu Cenowym i równocześnie uprawniony jest do rozszerzenia zamówienia o 50% jego wartości (pełnego zakresu asortymentów zawartych w Formularzu Cenowym). 2) Zamawiający nie określa, które konkretnie asortymenty będą kupowane w ramach opcji, a jedynie zastrzega sobie prawo zwiększenia ilości asortymentów będących przedmiotem zamówienia do kwoty nie przekraczającej 50% jego wartości. Zamawiający uprawniony będzie do jednostronnego wydłużenia terminu obowiązywania i realizacji umowy o okres nie dłuższy niż dodatkowo sześć miesięcy. Uprawnienie to przysługuje Zamawiającemu, w sytuacji, gdy w pierwotnym terminie realizacji umowy nie zostanie wyczerpany ilościowy lub wartościowy zakres przedmiotu zamówienia. O wydłużeniu terminu Zamawiający zawiadamia Wykonawcę najpóźniej w ostatnim dniu pierwotnego terminu, podając Wykonawcy w treści zawiadomienia nowy termin końcowy realizacji i obowiązywania umowy. Na powyższe postanowienie Wykonawca może nie wyrazić zgody, niemniej w razie braku zgody Wykonawcy, Zamawiający nie odpowiada za niezamówienie pełnego zakresu przedmiotowego objętych umową usług i Wykonawcy nie przysługują roszczenia związane z niezamówieniem co najmniej 50% wartości usług, o której mowa w pkt 1). Brak sprzeciwu Wykonawcy w terminie 14 dni, strony uznają za wyrażenie zgody przez Wykonawcę. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Cena za napoje
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.polsl.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
Numer postępowania: ZP/24/MGW/2016
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
Dodano: 2016-07-22- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkolno Przedszkolnego nr 4 w Tychach w roku 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-23 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-09 - Posiłki dla klientów MOPS w Mysłowicach
Dodano: 2016-06-03 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA PIELGRZYMÓW PRZEBYWAJĄCYCH W MIEŚCIE CHORZÓW W DNIACH 19.07.2016 - 29.07.2016 R., W ZWIĄZKU ZE ŚWIATOWYMI DNIAMI MŁODZIEŻY ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI
Dodano: 2016-05-27 - Usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w formie cateringu dla SPSK nr 6 SUM w Katowicach Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II (3)
Dodano: 2016-05-20 - świadczenie usług cateringowych podczas kursów specjalizacyjnych dla lekarzy uczestniczących w projekcie pn: Rozwój kształcenia specjalistycznego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju
Dodano: 2016-05-19 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA UCZESTNIKÓW PROGRAMÓW EDUKACYJNYCH WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO I OCHRONY LUDNOŚCI
Dodano: 2016-05-10 - Zawarcie umów w ramowych na świadczenie usług cateringowych w związku z wydarzeniami, eventami, konferencjami i innymi spotkaniami, realizowanymi przez Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Dodano: 2016-05-04