Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku ogłasza przetarg
- Adres: 37-200 Przeworsk, ul. Krakowska 30
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 16 6487216, 6488750 , fax. 16 6487216 w. 24
- Data zamieszczenia: 2013-04-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku
ul. Krakowska 30 30
37-200 Przeworsk, woj. podkarpackie
tel. 16 6487216, 6488750, fax. 16 6487216 w. 24
REGON: 65003278400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.przeworsk.um.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne przygotowanie, dostarczanie i rozładunek gorących posiłków do Jadłodajni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dostarczania i rozładunku jednodaniowych gorących posiłków (trzy razy w tygodniu zupa z wkładką, jeden raz w tygodniu drugie danie, jeden raz w tygodniu bigos, fasolka, leczo, zupa gulaszowa-zamiennie) dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku z zachowaniem kaloryczności posiłków przewidzianej dla osób dorosłych. Miejscem wydawania posiłków jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku, Jadłodajnia, ul.Krakowska 30, gdzie Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć gorące posiłki w termosach i pojemnikach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę. Liczba wydawanych posiłków dziennie będzie wynosiła średnio ok.180. Szacunkowa wielkość w skali całego zamówienia wynosi ok.26460 porcji. Wskazana ilość jest szacunkowa i czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości do minus 40% zamówienia w zależności od ilości podopiecznych objętych dożywianiem.Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie wydane i zrealizowane gorące posiłki. Ostateczna liczba posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu) w zależności od faktycznej liczby potrzebujących. Zamawiający wymaga, aby jednodaniowe gorące posiłki były dostarczane przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, w dni robocze, bez sobót i niedziel oraz bez dni świątecznych. Posiłki Wykonawca dostarcza raz dziennie, na godz.10.45. Zamawiający zapewnia wydawanie gorących posiłków we własnej Jadłodajni MOPS w godz.11.00-14.00 swoimi pracownikami MOPS a także zapewnia talerze i sztućce oraz ich mycie. Przygotowywanie gorących posiłków będzie miało miejsce w zakładzie gastronomicznym Wykonawcy. Zakład gastronomiczny Wykonawcy wraz z zapleczem, w którym będą przygotowywane gorące posiłki, musi posiadać decyzję o zatwierdzeniu zakładu wydaną przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. Ilość posiłków na kolejny dzień Wykonawca będzie uzgadniał telefonicznie z pracownikiem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku w dniu roboczym poprzedzającym dzień dostarczania posiłków. Część osób nie spożywa posiłków na miejscu - zabiera je do domu we własnych naczyniach lub do ich domów dostarcza opiekunka MOPS. Gorące posiłki będą wydawane osobom posiadającym bloczek posiłkowy wydany przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku. Bloczki na gorące posiłki wydawane są podopiecznym MOPS w Przeworsku przez pracowników socjalnych, które są przyznawane w drodze decyzji administracyjnej Dyrektora MOPS. Jednodaniowy gorący posiłek powinien składać się z potraw tradycyjnych w postaci ; zupa z wkładką i pieczywem lub drugiego dania oraz inne posiłki (np.bigos, fasolka). Pod pojęciem zupy z wkładką należy rozumieć zupę z tzw.mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami.Do mięsa podawane są ziemniaki, kasza lub ryż. Jednodaniowe gorące posiłki mogą też stanowić bigos z kiełbasą, fasolka po bretońsku, leczo, zupa gulaszowa podane ze świeżym pieczywem. Temperatura dostarczanych posiłków zgodna będzie z obowiązującymi przepisami prawa i normami. Wykonawca sukcesywnie dostarcza torebki atestowane HDPE (14/4/32), pakowane po 1000 szt. jako opakowanie jednorazowego użytku do pakowania wkładki na wynos w ilości dostarczanych gorących posiłków. Dostawa jednodaniowych gorących posiłków ma się odbywać w dni robocze do Jadłodajni MOPS po około 180 porcji dziennie w ilościach ; - zupa +wkładka + pieczywo trzy razy w tygodniu - drugie danie jeden raz w tygodniu - bigos z kiełbasą lub fasolka po bretońsku lub leczo lub zupa gulaszowa jeden raz w tygodniu (zamiennie). Waga jednodaniowych gorących posiłków powinna przedstawiać się następująco : 1) zupa 500 ml + wkładka mięsna 100 g, pieczywo 100 g 2) drugie danie: mięso -100 g, ziemniaki - 250g surówka -150g, , 3) bigos z kiełbasą 500 ml, 4) fasolka po bretońsku 500 ml, pieczywo 100 g 5) leczo 500 ml, pieczywo 100 g 6) zupa gulaszowa 500 ml, pieczywo 100 g Liczba posiłków dostarczanych dziennie może ulegać zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu). Okres objęty dożywianiem : 01.06.2013 - 31.12.2013 Razem liczba dni ; 147 - liczba dni może ulec zmianie (np.zmniejszeniu). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 7 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.przeworsk.um.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Publicznego w Brzostku
Dodano: 2016-07-22 - Gmina Adamówka. /Przygotowywanie i sprzedaż obiadów w stołówce Gimnazjum w Adamówce/
Dodano: 2016-07-15 - Usługa cateringu - dla dzieci uczęszczających do Żłobka Miejskiego w Ropczycach w 2016 roku
Dodano: 2016-06-01 - Usługa obejmująca całodzienne wyżywienie uczestników szkoleń, kursów i doskonaleń zawodowych organizowanych w 2016 r w Ośrodku Szkolenia w Nisku - Komendy Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej w Rzeszowie
Dodano: 2016-02-11 - Usługa cateringu - dla dzieci uczęszczających do Żłobka Miejskiego w Ropczycach w 2016 roku
Dodano: 2015-12-11 - Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu , gotowaniu oraz wydaniu w dniach nauki szkolnej w szkołach na terenie gminy Dzikowiec gorących posiłków uczniom oraz osobom dorosłym w godzinach od 8.30 do 13.00. Przedmiot usługi będzie realizowany ze środków finansowych Ośrodka Pomocy Społecznej w ramach wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania -Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Dodano: 2015-12-11 - Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Tryńcza w 2016 roku
Dodano: 2015-11-24 - Świadczenie usług polegających na produkcji i dostarczaniu posiłków oraz modyfikowanych mieszanek mlecznych, diet eliminacyjnych dla pacjentów Centrum Opieki Medycznej w Jarosławiu
Dodano: 2015-11-18 - na zakup posiłków
Dodano: 2015-11-05 - Dożywianie prowadzone przez MGOPS w Nowej Dębie na terenie Miasta i Gminy Nowa Dęba w okresie od 16.11.2015r. do 31.12.2016r. z podziałem na części - liczba części 2.
Dodano: 2015-10-23