Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy wraz z transportem produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: mięso, konserwy i przetwory z mięsa

Dom Pomocy Społecznej "Przyjaźń" ogłasza przetarg

  • Adres: 42-612 Tarnowskie Góry, ul. Włoska 24
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2855898 , fax. 032 2855898 wew. 109
  • Data zamieszczenia: 2009-12-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Przyjaźń"
    ul. Włoska 24 24
    42-612 Tarnowskie Góry, woj. śląskie
    tel. 032 2855898, fax. 032 2855898 wew. 109
    REGON: 27003507000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy wraz z transportem produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: mięso, konserwy i przetwory z mięsa
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wraz z transportem produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: mięso, konserwy i przetwory z mięsa, w ilości określonych poniżej: Kody i nazwy określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): CPV 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku mięso 1. Wołowe bez kości kat. II kg 600 2. Wołowe bez kości ekstra kg 200 3. Łopatka z kością kg 550 4. Łopatka bez kości kg 250 5. Schab z kością kg 200 6. Schab bez kości kg 220 7. Udziec wieprzowy bez kości kg 200 8. Karczek wieprzowy bez kości kg 20 9. Żeberka wieprzowe paski kg 120 10. Wołowe z kością żebra kg 600 11. Wołowe z kością mostek kg 600 12. Wątroba wieprzowa kg 120 13. Flaki wołowe półfabrykat - blanszowane, pokrojone w paski, świeże, bez przypraw. kg 40 konserwy i przetwory z mięsa 14. Kiełbasa surowa kg 20 15. Kiełbasa śląska kg 400 16. Kiełbasa śląska drobiowa kg 170 17. Kiełbaski wieprzowe cienkie kg 150 18. Frankfuterki surowe kg 180 19. Kiełbasa parówkowa kg 320 20. Kiełbasa szynkowa kg 250 21. Kiełbasa żywiecka kg 200 22. Kiełbasa kminkowa kg 120 23. Polędwica drobiowa kg 240 24. Polędwica sopocka kg 20 25. Szynka gotowana wieprzowa kg 200 26. Szynka konserwowa kg 20 27. Szynka drobiowa kg 80 28. Salceson ozorkowy kg 70 29. Pasztetowa wieprzowa kg 30 30. Pasztetowa drobiowa kg 120 31. Metka kremowa kg 35 32. Metka grubomielona kg 25 33. Kaszanka kg 280 34. Mielonka drobiowa kg 30 35. Mielonka wieprzowa kg 35 36. Pieczeń rzymska kg 100 37. Winerki kg 240 38. Mortadela kg 35 39. Blok drobiowy kg 90 40. Kiełbasa krakowska sucha kg 20 41. Boczek wędzony kg 100 42. Szynka mielona kg 30 43. Indyk w galarecie kg 65 44. Galantyna z wołowiną kg 20 45. Kości wędzone kg 30 46. Kości kg 30
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1.1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. a) Stosować system HACCP. b) Wykonawca składa oświadczenie, że nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub że uzyskał przewidywane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - załącznik nr 6 do niniejszej SIWZ. 1.2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, tzn. a. Należycie wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, minimum 2 dostawy o charakterze zbliżonym do przedmiotu zamówienia (tzn. dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: mięso, konserwy i przetwory z mięsa o wartości nie mniejszej niż 70.000,00 zł brutto). b. Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia i spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Wykonawca jest zobowiązany do złożenia oświadczenia, iż spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych i nie podlega wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 wg wzoru. Należy złożyć druk, będący załącznikiem nr 1 do SIWZ. UWAGA! W przypadku złożenia oferty wspólnej (konsorcjum, spółka jawna, cywilna itp.) oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 składa każdy wykonawca oddzielnie. 2. Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt XII niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w.w warunki Wykonawca spełnił. 3. Nie spełnienie w.w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. 4. Wykonawca ma prawo złożyć tylko jedną ofertę. 5. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku ich oferta musi spełniać następujące wymagania: a) Wykonawcy występujący wspólnie (konsorcja) muszą ustanowić pełnomocnika (lidera) do reprezentowania lub do reprezentowania i zawarcia umowy w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia. Wszelka korespondencja dokonywana będzie wyłącznie z pełnomocnikiem (liderem konsorcjum), b) W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzący w skład konsorcjum oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, 6. Wykonawcy ponoszą wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty, z zastrzeżeniem art. 93 ust. 4 ustawy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta musi zawierać następujące dokumenty i oświadczenia: a) wypełniony i podpisany przez osobę upoważnioną (osoby upoważnione) do reprezentowania wykonawcy formularz ofertowy - załącznik nr 2 do SIWZ; b) wypełniony i podpisany przez osobę upoważnioną (osoby upoważnione) do reprezentowania wykonawcy formularz cenowy - załącznik nr 3 do SIWZ; c) pełnomocnictwo gdy nie wynika ono z dokumentu dopuszczającego do obrotu lub umowy spółki cywilnej lub pełnomocnictwo dla lidera podmiotów występujących wspólnie; d) aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; e) oświadczenie potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub oświadczenie, że uzyskał przewidywane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu załącznik nr 6. f) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie nie dłuższym niż ostatnie 3 lata przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia dostaw, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - minimum 2, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia (tzn. o wartości nie mniejszej niż 70.000,00 zł brutto w zakresie dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: mięso, konserwy i przetwory z mięsa), z podaniem ich wartości, przedmiotu zamówienia, dat wykonania i odbiorców oraz dokumentów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie załącznik nr 4 do SIWZ;; g) Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 i nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1,2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych - załącznik nr 1 do SIWZ. h) potwierdzenie stosowania przepisów żywnościowych (Rozdz. III pkt. 3) - załącznik nr 7 do SIWZ oraz systemu HACCP w jednej z następ. form: - certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju; - zaświadczenie lub inny dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o stosowaniu zasad systemu HACCP; - oświadczenie - załącznik nr 7 do niniejszej SIWZ. i) podpisane lub zaparafowane przez osobę upoważnioną (osoby upoważnione) do reprezentowania wykonawcy istotne postanowienia umowy stanowiące załącznik nr 5 do SIWZ j) oświadczenie o podwykonawstwie - w przypadku gdy wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom - wskazuje tę część; k) umowa spółki cywilnej, jeżeli działalność jest prowadzona w tej formie, celem sprawdzenia stron/wspólników spółki oraz zasad jej reprezentacji. 2. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów o którym mowa w pkt. 1 ppkt. d składa dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający odpowiednio że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takich dokumentów, zastępuje się je oświadczeniem złożonym przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym lub organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument ten ma być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Dokumenty dołączone do oferty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę tj. przez osobę/y upoważnioną/e do reprezentowania Wykonawcy, za wyjątkiem dokumentu pełnomocnictwa, który należy przedstawić w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie lub przez mocodawcę. 4. Zamawiający informuje, że zgodnie z art. 96 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeśli: Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane. 5. Stosowne zastrzeżenie Wykonawca winien złożyć na formularzu ofertowym. 6. Informacje zastrzeżone jako tajemnica przedsiębiorstwa powinny być przez Wykonawcę złożone w oddzielnej kopercie z oznakowaniem -tajemnica przedsiębiorstwa lub spięte (zszyte) oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dps.tarnogorski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach