Przetargi.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW, OWOCÓW, CYTRUSÓW I KISZONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE

Zakład Karny w Gębarzewie ogłasza przetarg

  • Adres: 62-241 Żydowo, Gębarzewo
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 614 292 300, , fax. 614 262 453
  • Data zamieszczenia: 2020-10-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Gębarzewie
    Gębarzewo -
    62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie
    tel. 614 292 300, , fax. 614 262 453
    REGON: 79113100000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: WWW.ZP.SW.GOV.PL
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW, OWOCÓW, CYTRUSÓW I KISZONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego warzyw, cytrusów, owoców i kiszonek w następującej ilości i asortymencie: Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na trzy części (zadania) tj.: ZADANIE nr I –Sukcesywne dostawy warzyw, owoców ZADANIE nr II – Sukcesywne dostawy owoców cytrusowych i tropikalnych. ZADANIE nr III – Sukcesywne dostawy kiszonek. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. W związku z powyższym, każde wyspecyfikowane zadanie należy traktować jako oddzielny przedmiot zamówienia (oddzielne zamówienie) wszystkie zapisy znajdujące się w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, dotyczące oferty należy rozumieć jako oferty częściowej. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań. ZADANIE NR I –Sukcesywne dostawy warzyw i owoców. W skład niniejszego zadania wchodzą następujące towary: L p. Przedmiot zamówienia. j. m. Ilość zapotrzebowania w kg* 1. 2. 3. 4. 1. Buraki czerwone kg 10 000 2. Cebula kg 9 300 3. Fasola kg 2 100 4. Groch kg 1 900 5. Kapusta biała kg 17 000 6. Kapusta czerwona kg 4 500 7. Marchew kg 21 200 8. Pieczarki kg 1 100 9. Pietruszka korzeniowa kg 1 300 10. Pomidory kg 1 500 11. Por kg 1000 12. Seler korzeniowy kg 7 700 13. Ziemniaki kg 98 000 14. Ogórek świeży kg 2 800 15. Jabłka kg 17 000 16. Papryka czerwona kg 700 17. Kalafior kg 250 *Podane w kolumnie nr 4 ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 80%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Wymagania klasyfikacyjne określone dla warzyw i owoców wchodzących w skład zadania nr I: 1) Buraki czerwone. Odmiany jadalne, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 2) Cebula. Cebula do bezpośredniego spożycia w klasie I; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie – worki raszlowe do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie 3) Fasola. Fasola biała, suszona, ziarna w całości, jednorodne odmianowo, zdrowe czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie 4) Groch. Groch w połówkach, łuskany, suszony, ziarna jednorodne odmianowo, zdrowe, czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 5) Kapusta biała. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 6) Kapusta czerwona. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 7) Marchew. Marchew w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie – worki raszlowe do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 8) Pieczarki. Odmiany jadalne w klasie I, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 9) Pietruszka korzeniowa. Pietruszka korzeń w I klasie; odmiany jadalne; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, pęknięcia lub stłuczenia, obcy smak i zapach. Opakowanie – worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 10) Pomidory. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton lub skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 11) Por. Por w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie – worek raszlowy do 5 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 12) Seler korzeniowy. Seler korzeniowy w klasie I, odmiany jadalne, cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, , obcy zapach lub smak, stłuczenia, puste przestrzenie na przekroju podłużnym. Opakowanie – worki raszlowe do 15 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 13) Ziemniaki. Odmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami , obce zapachy. 14) Ogórek świeży. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton lub worek do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 15) Jabłka. Jabłka w klasie I. Cechy dyskwalifikujące: gnicie zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zamarznięte z rozpadem miąższu, zwiędnięte, uszkodzona skórka miąższu, zagrzybienie. Opakowanie: skrzynka do 15 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 16) Papryka czerwona. Papryka w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie – worek raszlowy lub skrzynka do 5 kg. 17) Kalafior. Kalafior w klasie I, odmiany jadalne , z usuniętymi liśćmi. Średnica nie mniejsza niż 12 cm. Cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałość środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach, zwiędnięcie. Opakowanie –worek siatkowy lub skrzynka do 10 kg. Wszystkie w/wym warzywa i owoce muszą być dostarczane Zamawiającemu w stanie świeżym, a także muszą być klasy I. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać w/w towary zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. W/w towary nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Częstotliwość dostaw w ramach Zadania nr I –WARZYWA, OWOCE:  Dostawy towarów do magazynu żywnościowego zlokalizowanego: 1/ na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo; 2/na terenie Oddziału Zewnętrznego w Środzie Wlkp., ul. Garncarska 1, 63-000 Środa Wlkp.; realizowane będą jeden raz w tygodniu w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez wyznaczonego pracownika zamawiającego.  Dostawy towarów następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości dostaw oraz asortyment poszczególnych dostaw określi wyznaczony pracownik zamawiającego telefonicznie lub pisemnie (faks, e-mail) z 48 godzinnym wyprzedzeniem.  Dostawy towarów muszą być zrealizowane w ciągu 24 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia.  Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Waloryzacja cen: Na dzień otwarcia ofert Zamawiający dokonuje obliczenia wskaźnika zmiany cen Wzc dla poszczególnych towarów z formularza cenowego wybranej oferty, przez porównanie ceny zawartej w formularzu cenowym do średniej ceny hurtowej Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej SA w Poznaniu, publikowanej w Internecie (www.wgro.com.pl), według wzoru: W zc = cena Wykonawcy za 1 kg : średnia cena giełdowa za 1 kg W dniu każdej dostawy towaru Wykonawca będzie zobowiązany przeliczyć cenę średnią Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej, obowiązującą w danym dniu przez wskaźnik dla danego artykułu Wzc według wzoru: Cena zakupu = W zc x Ch W/wym wskaźnik przeliczania cen będzie obowiązywał przez okres trwania umowy. Z uwagi na brak notowań na Wielkopolskiej Giełdzie Rolno -Ogrodniczej cen dla pozycji nr 3 (Fasola) i 4 (Groch) ustala się stały współczynnik Wzc – 1. Jeżeli w dniu otwarcia ofert na Wielkopolskiej Giełdzie Rolno – Ogrodniczej SA w Poznaniu zostaną opublikowane ceny jednostkowe w sztukach, a nie w kilogramach ustala się następujące przeliczniki wagowe dla n/wym towarów: Kapusta biała – 1szt. = 1,5kg, Kapusta czerwona – 1szt. = 1,5kg, Kalafior – 1szt. = 1,5kg, Por świeży – pęczek 10szt. = 2,5kg, Jeżeli w trakcie trwania umowy na WGRO ceny warzyw będą publikowane zarówno w kilogramach oraz w sztukach, to pierwszeństwo w ustalaniu cen zawsze mają wartości warzyw publikowane w kilogramach. ZADANIE NR II – Sukcesywne dostawy owoców cytrusowych i tropikalnych W skład niniejszego zadania wchodzą następujące towary: L p. Przedmiot zamówienia. j. m. Ilość zapotrzebowania w kg* 1. 2. 3. 4. 1. Banany kg 70 2. Cytryny kg 15 3. Pomarańcze kg 100 *Podane w kolumnie nr 4 ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 80%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Wymagania klasyfikacyjne. Zadanie nr II– OWOCE CYTRUSOWE I TROPIKALNE 1. BANANY- w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie – karton do 18 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 2. CYTRYNY - w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie – karton do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 3. POMARAŃCZE - w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie – karton do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Jeżeli w trakcie trwania umowy na WGRO ceny owoców cytrusowych i tropikalnych będą publikowane zarówno w kilogramach oraz w sztukach, to pierwszeństwo w ustalaniu cen zawsze mają wartości warzyw publikowane w kilogramach. Częstotliwość dostaw w ramach Zadania nr II –OWOCE CYTRUSOWE I TROPIKALNE:  Dostawy towarów do magazynu żywnościowego zlokalizowanego: -na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo; -na terenie Oddziału Zewnętrznego w Środzie Wlkp., ul. Garncarska 1, 63-000 Środa Wlkp; realizowane będą jeden raz w tygodniu w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez zamawiającego.  Dostawy towarów następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości dostaw oraz asortyment poszczególnych dostaw określi wyznaczony pracownik zamawiającego telefonicznie lub pisemnie (faks, e-mail) z 48 godzinnym wyprzedzeniem.  Dostawy towarów muszą być zrealizowane w ciągu 24 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia.  Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Waloryzacja cen: Na dzień otwarcia ofert Zamawiający dokonuje obliczenia wskaźnika zmiany cen Wzc dla poszczególnych towarów z formularza cenowego wybranej oferty, przez porównanie ceny zawartej w formularzu cenowym do średniej ceny hurtowej Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej SA w Poznaniu, publikowanej w Internecie (www.wgro.com.pl) , według wzoru: W zc = cena Wykonawcy za 1 kg : średnia cena giełdowa za 1 kg W dniu każdej dostawy towaru Wykonawca będzie zobowiązany przeliczyć cenę średnią Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej, obowiązującą w danym dniu przez wskaźnik dla danego artykułu Wzc według wzoru: Cena zakupu = W zc x Ch W/wym wskaźnik przeliczania cen będzie obowiązywał przez okres trwania umowy. ZADANIE NR III – Sukcesywne dostawy kiszonek. W skład niniejszego zadania wchodzą następujące towary: L p. Przedmiot zamówienia. j. m. Ilość zapotrzebowania w kg* 1. 2. 3. 4. 1. Ogórek kiszony kg 3500 2. Kapusta kiszona kg 9000 *Podane w kolumnie nr 4 ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 80%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Wymagania klasyfikacyjne kiszonek wchodzących w skład zadania nr III: 1) Ogórek kiszony. Ogórki kiszone dostarczane w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Ogórki o odpowiednim stopniu zakwaszenia, z przyprawami (koper, czosnek, sól, chrzan). 2) Kapusta kiszona. Kapusta kiszona dostarczona w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Kapusta o odpowiednim stopniu zakwaszenia. Minimalny termin przydatności do spożycia każdej dostawy wynosić będzie 60 dni od daty dostawy. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać w/w towary zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. W/w towary nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Częstotliwość dostaw w ramach Zadania nr III –KISZONKI: Dostawy towarów do magazynu żywnościowego zlokalizowanego: -na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie; -na terenie Oddziału Zewnętrznego w Środzie Wlkp., ul. Garncarska 1, 63-000 Środa Wlkp.; realizowane będą jeden raz w tygodniu w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez zamawiającego.  Dostawy towarów następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości dostaw oraz asortyment poszczególnych dostaw określi wyznaczony pracownik zamawiającego telefonicznie lub pisemnie (faks, e-mail) z 48 godzinnym wyprzedzeniem.  Dostawy towarów muszą być zrealizowane w ciągu 24 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia.  Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Waloryzacja cen: Na dzień otwarcia ofert Zamawiający dokonuje obliczenia wskaźnika zmiany cen Wzc dla poszczególnych towarów z formularza cenowego wybranej oferty, przez porównanie ceny zawartej w formularzu cenowym do średniej ceny hurtowej Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej SA w Poznaniu, publikowanej w Internecie (www.wgro.com.pl) , według wzoru: W zc = cena Wykonawcy za 1 kg : średnia cena giełdowa za 1 kg W dniu każdej dostawy towaru Wykonawca będzie zobowiązany przeliczyć cenę średnią Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej, obowiązującą w danym dniu przez wskaźnik dla danego artykułu Wzc według wzoru: Cena zakupu = W zc x Ch W/wym wskaźnik przeliczania cen będzie obowiązywał przez okres trwania umowy. Wszystkie towary dostarczane do Zamawiającego w ramach niniejszego zamówienia zarówno dla zadania nr I, II i III muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓLNYCH WYMAGAŃ W TYM ZAKRESIE. OCENA SPEŁNIENIA TEGO WARUNKU NA PODSTAWIE ZŁOŻONEGO OŚWIADCZENIA ZAŁĄCZNIK NR 4 DO SIWZ
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta musi spełniać następujące wymogi: 1) Treść oferty musi odpowiadać treści specyfikacji. Oferta powinna zostać sporządzona wg wzoru „Formularza Ofertowego" i „Formularza Cenowego”, stanowiącego załącznik nr 1a, 1 b, 1c i 2a, 2b, 2c do SIWZ; 2) Oferta musi zostać sporządzona w języku polskim w formie pisemnej, na komputerze lub inną trwałą i czytelną techniką; 3) Oferta musi być podpisana; za podpisanie uznaje się własnoręczny podpis złożony przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy; 4) Poprawki lub zmiany w ofercie, muszą być dokonane w sposób czytelny, parafowane własnoręcznie przez osobę podpisującą ofertę lub inne osoby do tego umocowane. 5) Pełnomocnictwo - do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej. 2. Wymagane dokumenty lub oświadczenia, które składają Wykonawcy do upływu terminu składania ofert: 1) Oświadczenia wymienione w Rozdziale VII pkt. 1-4 niniejszej SIWZ. 2) Inne wymagane oświadczenia i dokumenty: a) wypełniony „Formularz Ofertowy" - załącznik nr 1a, 1b, 1c do SIWZ; b) wypełniony „Formularz Cenowy” – załącznik nr 2a, 2 b, 2c do SIWZ; c) w przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik - pełnomocnictwo określające jego zakres i podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy; d) w przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia wymagane jest załączenie dokumentu pełnomocnictwa określającego zakres umocowania pełnomocnika ustanowionego do reprezentowania ich w postępowaniu, stosownie do art. 23 ust. 2 ustawy Pzp; e) Zaakceptowany wzór umowy – zał. nr 6 f) Oświadczenie RODO – zał. nr 7 3. Forma oświadczeń lub dokumentów: 1) Oferta musi być sporządzona w języku polskim, pismem czytelnym, trwałą techniką pisarską. Dokumenty złożone do oferty w innym języku aniżeli język polski muszą być przetłumaczone na język polski i poświadczone przez Wykonawcę. 2) Koszty związane z przygotowaniem oferty ponosi składający ofertę. 3) Oferta oraz wszystkie załączniki wymagają podpisu osób uprawnionych do reprezentowania firmy w obrocie gospodarczym, zgodnie z aktem rejestracyjnym, wymaganiami ustawowymi oraz przepisami prawa. 4) Jeżeli oferta i załączniki zostaną podpisane przez upoważnionego przedstawiciela Wykonawcy należy dołączyć właściwe umocowanie prawne. 5) Oferta powinna zawierać wszystkie wymagane oświadczenia i załączniki, o których mowa w pkt. 2 niniejszego rozdziału za wyjątkiem załącznika nr 5 (Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy PZP). Załącznik nr 5 składany jest przez Wykonawcę (obowiązek złożenia niniejszego oświadczenia dotyczy każdego Wykonawcy, który złożył ofertę w niniejszym postępowaniu) w terminie 3 dni od zamieszczenia przez Zmawiającego informacji na stronie internetowej, o której mowa w art. 86 ust 5 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. 6) Dokumenty powinny być sporządzone zgodnie z zaleceniami oraz przedstawionymi przez Zamawiającego wzorcami - załącznikami, a w szczególności zawierać wszystkie informacje oraz dane. Dołączone do niniejszej specyfikacji załączniki stanowią jedynie wzorce formularzy dołączanych przez Wykonawcę do składanej oferty. Wykonawca może nie skorzystać z niniejszych załączników, jednakże dokumenty zastępujące te załączniki dołączone do oferty muszą posiadać wszystkie dane określone w tych załącznikach. 7) Poprawki w ofercie muszą być naniesione czytelnie oraz opatrzone podpisem osoby podpisującej ofertę. 8) Wszystkie strony oferty powinny być spięte (zszyte) w sposób trwały, zapobiegający możliwości de kompletacji zawartości oferty. 9) W przypadku, kiedy ofertę składa kilka podmiotów oferta musi spełniać następujące warunki: a) oferta winna być podpisana przez pełnomocnika ustanowionego przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, który to pełnomocnik umocowany jest do reprezentowania tych Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, b) upoważnienie do pełnienia funkcji pełnomocnika wymaga podpisu prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z partnerów - należy załączyć je do oferty, c) pełnomocnik winien być upoważniony do zaciągania zobowiązań i płatności w imieniu każdego na rzecz każdego z partnerów oraz do wyłącznego występowania w realizacji kontraktu - do oferty należy załączyć oświadczenie, d) podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach