Zakład Karny ogłasza przetarg
- Adres: 46200 Kluczbork, ul. Katowicka
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 77 447 20 70 , fax. 77 417 21 70
- Data zamieszczenia: 2017-04-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
ul. Katowicka 4
46200 Kluczbork, woj. opolskie
tel. 77 447 20 70, fax. 77 417 21 70
REGON: 32100000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku. Wspólny słownik zamówień publicznych: CPV 03220000-9 1. Burak czerwony - CPV 03221111-7 w ilości 2000kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 60 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowy, czysty, suchy, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, workowany od 10kg do 30kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 2. Cebula - CPV 03221113-1 w ilości 3000 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 85 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 10 kg do 15kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 3. Jabłka - CPV 03222321-9 w ilości 3400 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 95 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowe, czyste, suche, całe, nie zwiędnięte, wolne od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach od 10 kg do 20kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 4. Kalafior – CPV 03221420-6 w ilości 200 kg, dostawy raz na dwa tygodnie po ok 25 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach od 5 kg do 10kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 5. Kapusta biała - CPV 03221410-3 w ilości 3800 kg, dostawy raz w tygodniu po ok 210 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 15 kg do 30kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 6. Kapusta kiszona - CPV 15331461-6 w ilości 1800 kg, dostawy raz w tygodniu po ok 100 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: Wolna od szkodników i ich uszkodzeń, bez nalotu pleśniowego, w opakowaniach od 5 kg do 30kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 7. Marchew jadalna - CPV 03221112-4 w ilości 5000 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 140 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 10 kg do 30kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 8. Ogórek świeży - CPV 03221270-9 w ilości 1600 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 45 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach od 5 kg do 10kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 9. Pieczarki – CPV 03221260-6 w ilości 220 kg, dostawy raz w tygodniu po ok 15 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowe, czyste, suche, całe, nie zwiędnięte, wolne od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach od 1 kg do 2 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 10. Pietruszka - CPV 03221000-6 w ilości 900 kg, dostawy raz w tygodniu po ok 50 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 5 kg do 20kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 11. Pomidor- CPV 03221240-0 w ilości 2000g, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 55 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach 5 kg do 10kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 12. Seler - CPV 03221000-6 w ilości 1200 kg, dostawy raz w tygodniu po ok 35 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach 5 kg do 10kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 13. Ziemniaki - CPV 03212100-1 w ilości 33000 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 920 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowe, czyste, suche, całe, nie zwiędnięte, wolne od szkodników i ich uszkodzeń, workowane od 25 kg do 50kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 1. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z póź. zm.). 2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności oraz na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy. 3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia do 20%), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie. 5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane (z częstotliwością opisaną w powyższej tabeli przy każdym produkcie) od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu). 7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonych w Polskich Normach. IV. Termin wykonania zamówienia Zamawiający wymaga realizacji zamówienia od dnia zawarcia umowy do 30.09.2017 r. V. Części zamówienia Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Liczba części: 13 (Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną, kilka lub wszystkie 13 części zamówienia). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03220000-9
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- TP.D.DN NŻ.21.24_Zakup wraz z dostawą warzyw i owoców
Dodano: 2024-05-28 - Sukcesywne dostawy jabłek, warzyw i ziemniaków do Zakładu Karnego Nr 2 w Strzelcach Opolskich
Dodano: 2020-06-12 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku.
Dodano: 2020-04-21 - Zakup wraz z dostawą warzyw i owoców dla potrzeb Kuchni Klinicznego Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu, ul. Reymonta 8 (z podziałem na 4 zadania).
Dodano: 2020-03-04 - Sukcesywne dostawy jabłek, warzyw i ziemniaków do Zakładu Karnego Nr 2 w Strzelcach Opolskich
Dodano: 2019-10-09 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku
Dodano: 2019-09-10 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku
Dodano: 2019-05-14 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku
Dodano: 2018-09-10 - Sukcesywne dostawy jabłek, warzyw i ziemniaków do Zakładu Karnego Nr 2 w Strzelcach Opolskich
Dodano: 2018-06-13 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku
Dodano: 2018-04-27