Przetargi.pl
sukcesywne dostawy mięsa oraz wędlin wieprzowych i wołowych, mięsa i wyrobów drobiowych i podrobowych oraz konserw mięsnych

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 25-563 Kielce, ul. Zagnańska 155
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 3314091 , fax. 041 3314419
  • Data zamieszczenia: 2009-10-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Zagnańska 155 155
    25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 3314091, fax. 041 3314419
    REGON: 00031990200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    sukcesywne dostawy mięsa oraz wędlin wieprzowych i wołowych, mięsa i wyrobów drobiowych i podrobowych oraz konserw mięsnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa oraz wędlin wieprzowych i wołowych, mięsa oraz wyrobów drobiowych i podrobowych oraz konserw mięsnych z grupy 151, 154 CPV oraz zgodnie z wymogami Polskiej Normy, według podziału na części wymienione w pkt. 4 s.i.w.z.. 3.2. Dostawy należy realizować własnym transportem (na koszt dostawcy). Wykonawca zobowiązany jest powiadomić telefonicznie Zamawiającego o realizacji dostawy w danym dniu (uzgodnienie konkretnej godz. dostawy). Zamawiający zamówienia składa codziennie telefonicznie lub faksem - dot. części I - ej i III - ej. Wraz z dostawą Zamawiający żąda faktury - (niedostarczenie dokumentu faktury będzie skutkowało nieprzyjęciem towaru przez Zamawiającego). a) część I - dostawa mięsa oraz wędlin wieprzowych i wołowych. Dostawy należy realizować codziennie od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:00 do 11:00, w piątek od godz. 7:00 do 9:00. b) część II - dostawa mięsa drobiowego i podrobów. Dostawy należy realizować jeden raz w tygodniu po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu terminu dostawy w godz. od 7:00 do 11:00 (poniedziałek - czwartek), w piątek od godz. 7:00 do 9:00. c) część III - dostawa wędlin drobiowych. Dostawy należy realizować codziennie od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:00 do 11:00, w piątek od godz. 7:00 do 9:00. d) część IV - dostawa konserw mięsnych. Dostawy należy realizować dwa razy w miesiącu po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu terminu dostawy w godz. od 7:00 do 11:00 (poniedziałek - czwartek), w piątek od godz. 7:00 do 9:00. 3.3. W przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wad jakościowych dostarczonych produktów Wykonawca jest zobowiązany do natychmiastowej wymiany danych produktów i dostarczenia ich na własny koszt - w terminie do godz. 14:00 tego samego dnia (dotyczy części I, II, i III-ej). W części IV-tej Wykonawca dostarcza je na własny koszt w terminie do godz. 11:00 następnego dnia roboczego. 3.4.W przypadku trzykrotnego stwierdzenia przez Zamawiającego nie dostarczenia towaru lub dostawy towaru nie odpowiadającego wymogom określonym w s.i.w.z. (towar wadliwy), rozwiązanie umowy następuje bez wypowiedzenia - po pisemnym powiadomieniu Wykonawcy o tym fakcie. 3.5.W przypadku trzykrotnego stwierdzenia przez Zamawiającego nie dostarczenia towaru lub dostawy towaru nie odpowiadającego wymogom określonym w s.i.w.z. (towar wadliwy), Wykonawca zapłaci karę umowną w wysokości 10 % ceny (brutto) za towar, który miał dostarczyć do końca trwania umowy. 3.6.Podstawę do zapłaty faktur stanowić będą protokoły odbioru bez zastrzeżeń (załącznik nr 5 - wzór protokołu do s.i.w.z.), podpisane przez Wykonawcę oraz magazyniera (osoba odbierającą), zgodnie z ustaleniami Zamawiającego. 3.7.Towar dostarczony ma być w opakowaniach (polimerowe, czyste skrzynie bezprzegrodowe, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, muszą być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, elementy muszą być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu). Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy. Wraz z dostawą towaru Zamawiający żąda faktury. 3.8. Przy każdej dostawie Zamawiający żąda od Wykonawcy dokumentu identyfikacji handlowej HDI. Jednocześnie na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi: a) nazwa dostawcy lub producenta, adres, b)nazwa produktu, rodzaj wędliny, c) data-termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ..... miesiąc, rok), d) masa netto, e) warunki przechowywania, f) wykaz składników wg udziału surowców. 4.1. Dopuszcza się składanie ofert częściowych. 4.2. Część I - dostawa mięsa oraz wędlin wieprzowych i wołowych zgodnie z Polską Normą oraz kodami CPV, w ilościach nw: mięso wieprzowe kl.IIa gulaszowe , CPV 15113000-3, PN-A-82014 - 9 500 kg mięso wołowe bez kości kl. I, CPV 15111000-9, PN-A-82014 - 6 000 kg wątroba wieprzowa, CPV 15114000-0, PN-65A-82004 - 1 300 kg boczek wędzony parzony, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 2 000 kg boczek mielony, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 2 500 kg pasta boczkowa, CPV 15131133-6, PN-A-82007 - 2 000 kg galareta wieprzowa, CPV 15131400-9, PN-A-82007 - 2 000 kg golonka prasowana, CPV 15131130-6, PN-A-82007 - 1 600 kg kaszanka z kaszy jęczmiennej, CPV 15114000-0, PN-A-82007 - 1 000 kg pasztetowa, CPV 15131310-1, PN-A-82007 - 2 700 kg salceson włoski, CPV 15114000-0, PN-A-82007 - 600 kg salceson czarny, CPV 15131134-3, PN-A-82007 - 500 kg salceson brunszwicki, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 600 kg pasztet mięsny zapiekany, CPV 15131310-1, PN-A-82007 - 1 700 kg parówki cienkie, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 2 600 kg kiełbasa parówkowa, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 2 200 kg kiełbasa serdelowa, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 3 000 kg kiełbasa mortadela, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 3 600 kg smalec domowy ze skwarkami, CPV 15412100-0, PN-90A-85802 - 2 400 kg kiełbasa zwyczajna, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 3 200 kg kiełbasa podlaska, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 1 900 kg kiełbasa wiejska, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 1 000 kg kiełbasa biała parzona, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 1 600 kg kiełbasa krakowska, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 1 200 kg kiełbasa szynkowa, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 700 kg baleron wieprzowy, CPV 15131130-5, PN-A-82007 - 2 100 kg szynka kanapkowa, CPV 15131410-2, PN-A-82007 - 900 kg szynka wołowa, CPV 15131410-2, PN-A-82007 - 1 000 kg szynka delikatesowa, CPV 15131410-2, PN-A-82007 - 1 100 kg szynka biała, CPV 15131410-2, PN-A-82007 - 1 600 kg szynka wiejska wieprzowa, CPV 15131410-2, PN-A-82007 - 700 kg Częstotliwość dostaw - dostawy należy realizować codziennie od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:00 do 11:00, w piątek od godz. 7:00 do 9:00. W przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wad jakościowych dostarczonych produktów Wykonawca jest zobowiązany do natychmiastowej wymiany danych produktów i dostarczenia ich na własny koszt - w terminie do godz. 14:00 tego samego dnia. Towar dostarczony ma być w opakowaniach (polimerowe, czyste skrzynie bezprzegrodowe, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, muszą być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, elementy muszą być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu). Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy. Wraz z dostawą towaru Zamawiający żąda faktury. Przy każdej dostawie Zamawiający żąda od Wykonawcy dokumentu identyfikacji handlowej HDI. Jednocześnie na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi: a) nazwa dostawcy lub producenta, adres, b)nazwa produktu, rodzaj wędliny, c) data-termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ..... miesiąc, rok), d) masa netto, e) warunki przechowywania, f) wykaz składników wg udziału surowców. W części I - ej. - utrzymanie stałej ceny obowiązuje - 6 miesięcy od daty podpisania umowy. Umowa zostanie zawarta od 16.12.2009 r. do 08.12.2010 r. Zmiana ceny dostaw w części pierwszej może nastąpić na Wniosek Zamawiającego lub Wykonawcy, potwierdzona podpisanym przez strony aneksem do umowy, nie częściej niż dwa razy w ciągu 6 m-cy. Po okresie niezmienności cen (6 m-cy) może nastąpić ich zmiana pod warunkiem że: w części I - ej - cena uzależniona będzie od wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych podawanego przez GUS oraz udokumentowanego wzrostu lub spadku kosztów produkcji związanych ze wzrostem lub spadkiem cen czynników wpływających na ich wysokość (np.: energia elektryczna, woda i ścieki, gaz, paliwo pędne). Powyższe musi być udokumentowane przez Wykonawcę poprzez przedstawienie wydruku aktualnego wskaźnika GUS potwierdzającego statystyki za miesiąc poprzedzający miesiąc, w którym Wykonawca lub Zamawiający wystąpi o zmianę cen). Wykonawca zobowiązuje się powiadomić Zamawiającego o zmianie ceny z wyprzedzeniem co najmniej 10 dni roboczych. Zamówiony towar nie może wykazywać oznak zepsucia. Musi być świeży o dobrym smaku. 4.3. Część II - dostawa mięsa drobiowego i podrobów zgodnie z Polską Normą oraz kodami CPV, w ilościach nw: kurczak świeży, CPV 15112130-6, PN-A-86521 - 3 600 kg ćwiartka z kurczaka, CPV 15112130-6, PN-A-86521 - 2 700 kg filet z kurczaka, CPV 15112130-6, PN-A-86521 - 400 kg wątroba drobiowa, CPV 15112300-9, PN-A-86523 - 1 000 kg serca drobiowe, CPV 15112100-7, PN-A-86523 - 600 kg żołądki drobiowe, CPV 15112100-7, PN-A-86523 - 400 kg Częstotliwość dostaw - Dostawy należy realizować jeden raz w tygodniu po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu terminu dostawy w godz. od 7:00 do 11:00 (poniedziałek - czwartek), w piątek od godz. 7:00 do 9:00. W przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wad jakościowych dostarczonych produktów Wykonawca jest zobowiązany do natychmiastowej wymiany danych produktów i dostarczenia ich na własny koszt - w terminie do godz. 14:00 tego samego dnia. Towar dostarczony ma być w opakowaniach (polimerowe, czyste skrzynie bezprzegrodowe, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, muszą być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, elementy muszą być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu). Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy. Wraz z dostawą towaru Zamawiający żąda faktury. Przy każdej dostawie Zamawiający żąda od Wykonawcy dokumentu identyfikacji handlowej HDI. Jednocześnie na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi: a) nazwa dostawcy lub producenta, adres, b)nazwa produktu, rodzaj wędliny, c) data-termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ..... miesiąc, rok), d) masa netto, e) warunki przechowywania, f) wykaz składników wg udziału surowców. W części II - ej. - utrzymanie stałej ceny obowiązuje - 6 miesięcy od daty podpisania umowy. Umowa zostanie zawarta od 09.12.2009 r. do 08.12.2010 r. Zmiana ceny dostaw w części drugiej może nastąpić na Wniosek Zamawiającego lub Wykonawcy, potwierdzona podpisanym przez strony aneksem do umowy, nie częściej niż dwa razy w ciągu 6 m-cy. Po okresie niezmienności cen (6 m -cy) może nastąpić ich zmiana pod warunkiem że: cena po podwyżce dostarczanych produktów będzie niższa o 5% od najniższej ceny hurtowej obowiązującej na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4. Wykonawca zobowiązuje się powiadomić Zamawiającego o zmianie ceny z wyprzedzeniem co najmniej 10 dni roboczych. Wraz z aneksem o podniesienie cen Wykonawca jest zobowiązany przedstawić aktualny cennik obowiązujący na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4. - Zamówiony towar nie może wykazywać oznak zepsucia. Musi być świeży o dobrym smaku. 4.4. Część III - dostawa wędlin drobiowych zgodnie z Polską Normą oraz kodami CPV w ilościach nw:, baton drobiowy, CPV 15131135-0, PN-A-86526 - 1 100 kg szynka drobiowa mielona, CPV 15131135-0, PN-A-86526 - 2 400 kg szynka drobiowa, CPV 15131135-0, PN-A-86526 - 500 kg pieczeń drobiowa, CPV 15131135-0, PN-A-86526 - 1 500 kg parówki drobiowe, CPV 15131135-0, PN-A-86526 - 1 400 kg baleron drobiowy, CPV 15131135-0, PN-A-86526 - 300 kg szynka drobiowa prasowana, CPV 15131135-0, PN-A-86526 - 1 000 kg Częstotliwość dostaw - dostawy należy realizować codziennie od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:00 do 11:00, w piątek od godz. 7:00 do 9:00. W przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wad jakościowych dostarczonych produktów Wykonawca jest zobowiązany do natychmiastowej wymiany danych produktów i dostarczenia ich na własny koszt - w terminie do godz. 14:00 tego samego dnia. Towar dostarczony ma być w opakowaniach (polimerowe, czyste skrzynie bezprzegrodowe, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, muszą być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, elementy muszą być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu). Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy. Wraz z dostawą towaru Zamawiający żąda faktury. Przy każdej dostawie Zamawiający żąda od Wykonawcy dokumentu identyfikacji handlowej HDI. Jednocześnie na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi: a) nazwa dostawcy lub producenta, adres, b)nazwa produktu, rodzaj wędliny, c) data-termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ..... miesiąc, rok), d) masa netto, e) warunki przechowywania, f) wykaz składników wg udziału surowców. W części III - ej - utrzymanie stałej ceny obowiązuje - 6 miesięcy od daty podpisania umowy. Umowa zostanie zawarta od 09.12.2009 r. do 08.12.2010 r. Zmiana ceny dostaw w części trzeciej może nastąpić na wniosek Zamawiającego lub Wykonawcy, potwierdzona podpisanym przez strony aneksem do umowy, nie częściej niż dwa razy w ciągu na 6 m-cy. Po okresie niezmienności cen (6 m-cy) może nastąpić ich zmiana pod warunkiem że: w części III - ej - cena uzależniona będzie od wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych podawanego przez GUS oraz udokumentowanego wzrostu lub spadku kosztów produkcji związanych ze wzrostem lub spadkiem cen czynników wpływających na ich wysokość (np.: energia elektryczna, woda i ścieki, gaz, paliwo pędne). Powyższe musi być udokumentowane przez Wykonawcę poprzez przedstawienie wydruku aktualnego wskaźnika GUS potwierdzającego statystyki za miesiąc poprzedzający miesiąc, w którym Wykonawca lub Zamawiający wystąpi o zmianę cen). Wykonawca zobowiązuje się powiadomić Zamawiającego o zmianie ceny z wyprzedzeniem co najmniej 10 dni roboczych. Zamówiony towar nie może wykazywać oznak zepsucia. Musi być świeży o dobrym smaku. 4.5. Część IV - dostawa konserw mięsnych zgodnie z Polską Normą oraz kodami CPV, w ilościach nw: konserwa wieprzowa, CPV 15131000-5, PN-A-82007 - 7 000 szt opakowania 300g - 330g konserwa wieprzowa, CPV 15131000-5, PN-A-82007 - 7 500 szt alupak 100g - 130g pasztet drobiowy, CPV 15131500-0, PN-A-86525 - 10 800 szt opakowania 290g - 330g pasztet drobiowy, CPV 15131500-0, PN-A-86525 - 9 000 szt alupak 100g - 130g szynka drobiowa mielona, CPV 15131135-0, PN-A-86526 - 900 szt alupak 100g - 110g Częstotliwość dostaw - dostawy należy realizować dwa razy w miesiącu po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu terminu dostawy w godz. od 7:00 do 11:00 (poniedziałek - czwartek), w piątek od godz. 7:00 do 9:00. W części IV - ej - utrzymanie stałej ceny obowiązuje - 12 miesięcy od daty podpisania umowy. Umowa zostanie zawarta od 09.12.2009 r. do 08.12.2010 r. Zamówiony towar musi być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji oraz zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Artykuły nie mogą wykazywać oznak zepsucia, mają być świeże o dobrym smaku. W przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wad jakościowych dostarczonych produktów Wykonawca jest zobowiązany do natychmiastowej wymiany danych produktów i dostarczenia ich na własny koszt - w terminie do godz.11:00 następnego dnia roboczego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: - W przetargu mogą wziąć udział podmioty nie wykluczone z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień Publicznych oraz spełniające warunki art. 22 ust. 1 ww. ustawy i wymogi określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. - Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wydane nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. - Aktualne zaświadczenie o nie zaleganiu w płatnościach we właściwym Urzędzie Skarbowym oraz właściwym Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych lub Kasie Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. - Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 2). - Oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3). - Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych (wykaz osób uprawnionych do reprezentowania wykonawcy i składania oświadczeń woli).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach