Świętokrzyskie Centrum Psychiatrii w Morawicy ogłasza przetarg
- Adres: 26-026 Morawica, ul. Spacerowa 5
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 041 3641378 , fax. 041 3641226
- Data zamieszczenia: 2014-09-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Świętokrzyskie Centrum Psychiatrii w Morawicy
ul. Spacerowa 5 5
26-026 Morawica, woj. świętokrzyskie
tel. 041 3641378, fax. 041 3641226
REGON: 00029011000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.morawica.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa wędlin, mięsa, drobiu Nr sprawy EZP-252-28/2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin i drobiu wg asortymentów określo-nych w formularzach asortymentowo-cenowych podzielonych na III pakiety, zgodnie z ilo-ściami oraz parametrami opisanymi w załączniku do niniejszej specyfikacji. 2. Formularz asortymentowo-cenowy określa ilość produktu jaki winny być dostarczony w okresie 12 miesięcy od pierwszego dnia obowiązywania umowy. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie całych pakietów (wszystkich pozycji w nim umieszczonych) - pakiety od I do III. 1. Zamawiający informuje, że dopuszcza składanie ofert równoważnych w zakresie Pakietu I 1.1 Przez produkt równoważny zamawiający rozumie produkt, który ma te same parametry techniczne, jakościowe, użytkowe i estetyczne w stosunku do zamawianego bądź lepsze. 1.2 W przypadku zaproponowania produktu równoważnego Zamawiający uzna jedynie taki, który posiada parametry te same co produkt opisany przez zamawiającego lub lepsze 1.3 W przypadku, gdy Wykonawca zaproponuje produkt równoważny, informacja o nim musi znaleźć się w ofercie. Dla umożliwienia Zamawiającemu stwierdzenia, czy zaproponowany produkt równoważny posiada parametry te same lub lepsze w stosunku do zamawianego wykonawca dostarczy materiały i opisy parametrów technicznych zaoferowanego produktu. 1.4 Informujemy, że zgodnie z art. 30 ust.5 ustawy Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez zamawiającego. Mięso, wędliny i drób muszą spełniać wymogi norm sanitarnych, technologicznych i jakościowych oraz warunki wynikające z ustawy z dn. 25.08.2006r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2010 r. , nr 136 poz. 914 z późn. zm.). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.morawica.com.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOSTAWA MIĘSA
Dodano: 2016-06-30 - Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2015-10-12 - Zakup i dostawa wędlin, mięsa oraz drobiu Nr sprawy EZP-252-19/2015
Dodano: 2015-09-24 - DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PLACÓWEK OŚWIATOWYCH GMINY KRASOCIN W ROKU SZKOLNYM 2015/2016
Dodano: 2015-08-05 - DOSTAWA MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO
Dodano: 2015-07-13 - DOSTAWA MIĘSA DROBIOWEGO
Dodano: 2015-07-10 - Zakup i dostawa świeżego mięsa i wędlin w okresie od daty zawarcia umowy do 31.12.2015 r.
Dodano: 2015-05-05 - Dostawa żywności na potrzeby Stołówki Szkolnej GZS w Łagowie
Dodano: 2014-12-19 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2014-10-02 - DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PLACÓWEK OŚWIATOWYCH GMINY KRASOCIN W ROKU SZKOLNYM 2014/2015
Dodano: 2014-08-25