Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin wieprzowo-wołowych, tłuszczy zwierzęcych oraz mięsa i wędlin drobiowych do Zakładu Karnego w Barczewie

Zakład Karny w Barczewie ogłasza przetarg

  • Adres: 11-010 Barczewo, ul. Klasztorna 7
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 514-84-41 w. 160 , fax. 089 514-84-25
  • Data zamieszczenia: 2009-12-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Barczewie
    ul. Klasztorna 7 7
    11-010 Barczewo, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 514-84-41 w. 160, fax. 089 514-84-25
    REGON: 00032015300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin wieprzowo-wołowych, tłuszczy zwierzęcych oraz mięsa i wędlin drobiowych do Zakładu Karnego w Barczewie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie mięsa i wędlin wieprzowo-wołowych, tłuszczy zwierzęcych oraz mięsa i wędlin drobiowych. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na wszystkie części zamówienia przez każdego z wykonawców. Część I - ( mięso i wędliny wieprzowo-wołowe i tłuszcze zwierzęce ): lp. artykuł szacunkowa maksymalna ilość w okresie trwania umowy (kg) 1 k. biała parzona 1 800,000 2 karkówka z/k 960,000 3 kaszanka (blok) 2 400,000 4 k. zwyczajna 5 600,000 5 k. parówkowa (parówki cienkie) 3 200,000 6 k. mortadela 4 800,000 7 k. piwna 2 000,000 8 k. domowa 2 400,000 9 k. jarmarczna 2 800,000 10 k. podwawelska 1 200,000 11 k. śląska 1 400,000 12 k. śniadaniowa 2 600,000 13 serdelki wieprzowe 3 000,000 14 słonina 1 200,000 15 pieczeń wieprzowa 2 200,000 16 blok konserwowy 1 600,000 17 mielonka wieprzowa 3 000,000 18 pachwina wędzona 1 500,000 19 salceson biały (włoski) 1 400,000 20 salceson czarny (ozorkowy) 1 000,000 21 pasztetowa podwędzana 1 600,000 22 pasztet wieprzowy pieczony (foremka) 2 000,000 23 wątroba wieprzowa (świeża) 3 000,000 24 ozory wieprzowe (świeże) 700,000 25 serca wieprzowe (świeże) 1 800,000 26 m. wieprzowe II kl. A (świeże) 3 800,000 27 m.wołowe kl.II A (świeże) 2 800,000 Część II - (mięso i wędliny drobiowe) lp. artykuł szacunkowa maksymalna ilość w okresie trwania umowy (kg) 1 mielonka drobiowa 2 000,000 2 mortadela drobiowa 2 200,000 3 szynka drobiowa 800,000 4 serdelki drobiowe 2 000,000 5 pierś z kurczaka (świeża) 1 800,000 6 baton drobiowy 700,000 7 udko z kurczaka (świeża) 3 000,000 8 polędwica królewska drobiowa 1 600,000 9 polędwica królewiecka drobiowa 1 600,000 10 polędwica złota drobiowa 1 200,000 11 szynkówka drobiowa 800,000 3. Nazwy poszczególnych kiełbas i innych wędlin przyjęły się na polskim rynku w wyniku długoletniego stosowania i w tym rozumieniu zostały podane ich nazwy. Przypisane są im rozróżniające je walory smakowe i jakościowe, przy jednoczesnym obowiązku zastosowania Polskich Norm w zakresie cech zewnętrznych, cech na przekroju, smaku i zapachu, cech charakterystycznych oraz wymagań chemicznych 4. Dostawa towaru realizowana będzie w terminach i ilościach uzgodnionych z Przemysławem Karwowskim tel. 514 - 84 - 41 wew. 170 w okresie określonym w umowie. Dostawy realizowane będą transportem dostawcy, z możliwością dostaw w 2 lub 3 dni robocze (poniedziałek, środa i/lub piątek) w godzinach wskazanych przez zamawiającego. O ilości partii dostawy, zamawiający zawiadomi wykonawcę, w tygodniu poprzedzającym termin dostawy telefonicznie bądź faksem. 5. Pojazd, którym będzie dostarczany towar powinien spełniać wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 r., nr 21 poz. 179). 6. Podane ilości należy traktować jako szacunkowe potrzeby w okresie trwania umowy, służące określeniu górnej granicy wielkości zamówienia, które nie stanowią zobowiązania zamawiającego do pełnej jego realizacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień posiadania wiedzy i doświadczenia, dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania niniejszego zamówienia sytuacji ekonomicznej i finansowej; W celu potwierdzenia spełniania niniejszych warunków Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć następujące dokumenty: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - wg zał. nr 1 do SIWZ W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, wyżej wymieniony warunek musi być spełniony przez każdego Wykonawcę. 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, wyżej wymieniony warunek musi być spełniony przez każdego Wykonawcę. 2. Ocena spełniania przedstawionych powyżej warunków zostanie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia. W oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w rozdziale VI niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnił. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków, skutkować będzie z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - wg zał. nr 1 do SIWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Wykonawcę. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert tj w przypadku: spółek prawa handlowego, spółek prawa handlowego, przedsiębiorstw, spółdzielni i innych podmiotów zarejestrowanych w sądzie - odpis z rejestru sądowego (KRS) spółek cywilnych - zaświadczenie każdego ze wspólników, o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wraz z umową spółki cywilnej osób fizycznych - zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Wykonawcę. 3. Formularz cenowy wypełniony w każdej pozycji - wg zał. nr 2 do SIWZ. 4. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. 5. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może przedstawić dokumentów dotyczących sytuacji finansowej i ekonomicznej wymaganych przez zamawiającego, może przedstawić inny dokument, który w wystarczający sposób potwierdza spełnianie opisanego przez zamawiającego warunku. 6. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, dokument ustanawiający Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego. 7. W przypadku, gdy upoważnienie do podpisania oferty nie wynika z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - pełnomocnictwo(a). 8. W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć część zakresu zamówienia podwykonawcy - oświadczenie. 9. Stosownie do treści § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. nr 87, poz. 605 z późn. zm.) w sprawie rodzaju dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów o których mowa w § 1 ust. 1 1) pkt. 2, 3 i 5 Rozporządzenia, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że: nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. 2) pkt. 4 - składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8 ustawy. 3) dokumenty, o których mowa w ust. 1 pkt. 1 lit. a i c oraz pkt. 2, powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. Dokument, o którym mowa w ust. 1 pkt. 1 lit. b powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. 4) jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 1 Rozporządzenia, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Przepis ust. 2 stosuje się odpowiednio.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach