Przetargi.pl
„SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO SZKOŁY PODSTAWOWEJ W SZUDZIAŁOWIE”

SZKOŁA PODSTAWOWA IM. BOHATERÓW POWSTAŃ NARODOWYCH W SZUDZIAŁOWIE ogłasza przetarg

  • Adres: 16-113 Szudziałowo, ul. Szkolna
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 857221405 , fax. 857221405
  • Data zamieszczenia: 2022-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. BOHATERÓW POWSTAŃ NARODOWYCH W SZUDZIAŁOWIE
    ul. Szkolna
    16-113 Szudziałowo, woj. podlaskie
    tel. 857221405, fax. 857221405
    REGON: 000645487
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://sp-szudzialowo.edupage.org/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO SZKOŁY PODSTAWOWEJ W SZUDZIAŁOWIE”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej w Szudziałowie, ul. Szkolna 1, 16-113 Szudziałowo.Część I. Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich, Opis przedmiotu zamówienia określają również:- Kalkulacja cenowa załącznik nr 1 do SWZ, - projektowane postanowienia umowy – załącznik nr 7 do SWZ.4) Wytworzenie towaru, sposób przechowywania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.5) Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane;- nazwę środka spożywczego - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące, kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu - oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej 6) Okres przydatności do spożycia mięsa deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego, wędlin nie mniej niż 7 dni, innych produktów - nie mniej niż 3 miesiące, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy, jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy zgnicia.7) Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów spożywczych.8) Wykonawca winien dostarczyć produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów.9) Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 12 miesięcy i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo zachowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane według cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.Wszystkie wymagania określone w dokumentach wskazanych powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.1) Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej w Szudziałowie, ul. Szkolna 1, 16-113 SzudziałowoDostawa drobiu i mięsa wieprzowego3) Opis przedmiotu zamówienia określają również:- Kalkulacja cenowa załącznik nr 1 do SWZ, - projektowane postanowienia umowy – załącznik nr 7 do SWZ.4) Wytworzenie towaru, sposób przechowywania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.5) Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane;- nazwę środka spożywczego - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące, kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu - oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej 6) Okres przydatności do spożycia mięsa deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego, wędlin nie mniej niż 7 dni, innych produktów - nie mniej niż 3 miesiące, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy, jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy zgnicia.7) Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów spożywczych.8) Wykonawca winien dostarczyć produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów.9) Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 12 miesięcy i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo zachowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane według cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.Wszystkie wymagania określone w dokumentach wskazanych powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.1) Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej w Szudziałowie, ul. Szkolna 1, 16-113 SzudziałowoDostawa nabiału ( produktów mleczarskich)3) Opis przedmiotu zamówienia określają również:- Kalkulacja cenowa załącznik nr 1 do SWZ, - projektowane postanowienia umowy – załącznik nr 7 do SWZ.4) Wytworzenie towaru, sposób przechowywania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.5) Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane;- nazwę środka spożywczego - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące, kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu - oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej 6) Okres przydatności do spożycia mięsa deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego, wędlin nie mniej niż 7 dni, innych produktów - nie mniej niż 3 miesiące, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy, jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy zgnicia.7) Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów spożywczych.8) Wykonawca winien dostarczyć produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów.9) Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 12 miesięcy i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo zachowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane według cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.Wszystkie wymagania określone w dokumentach wskazanych powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.1) Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej w Szudziałowie, ul. Szkolna 1, 16-113 SzudziałowoDostawa owoców i warzyw świeżych i jaj3) Opis przedmiotu zamówienia określają również:- Kalkulacja cenowa załącznik nr 1 do SWZ, - projektowane postanowienia umowy – załącznik nr 7 do SWZ.4) Wytworzenie towaru, sposób przechowywania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.5) Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane;- nazwę środka spożywczego - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące, kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu - oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej 6) Okres przydatności do spożycia mięsa deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego, wędlin nie mniej niż 7 dni, innych produktów - nie mniej niż 3 miesiące, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy, jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy zgnicia.7) Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów spożywczych.8) Wykonawca winien dostarczyć produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów.9) Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 12 miesięcy i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo zachowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane według cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.Wszystkie wymagania określone w dokumentach wskazanych powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.1) Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej w Szudziałowie, ul. Szkolna 1, 16-113 SzudziałowoDostawa ryb mrożonych3) Opis przedmiotu zamówienia określają również:- Kalkulacja cenowa załącznik nr 1 do SWZ, - projektowane postanowienia umowy – załącznik nr 7 do SWZ.4) Wytworzenie towaru, sposób przechowywania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.5) Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane;- nazwę środka spożywczego - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące, kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu - oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej 6) Okres przydatności do spożycia mięsa deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego, wędlin nie mniej niż 7 dni, innych produktów - nie mniej niż 3 miesiące, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy, jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy zgnicia.7) Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów spożywczych.8) Wykonawca winien dostarczyć produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów.9) Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 12 miesięcy i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo zachowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane według cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.Wszystkie wymagania określone w dokumentach wskazanych powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.1) Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej w Szudziałowie, ul. Szkolna 1, 16-113 SzudziałowoDostawa mrożonek – warzywa i owoce3) Opis przedmiotu zamówienia określają również:- Kalkulacja cenowa załącznik nr 1 do SWZ, - projektowane postanowienia umowy – załącznik nr 7 do SWZ.4) Wytworzenie towaru, sposób przechowywania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.5) Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane;- nazwę środka spożywczego - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące, kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu - oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej 6) Okres przydatności do spożycia mięsa deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego, wędlin nie mniej niż 7 dni, innych produktów - nie mniej niż 3 miesiące, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy, jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy zgnicia.7) Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów spożywczych.8) Wykonawca winien dostarczyć produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów.9) Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 12 miesięcy i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo zachowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane według cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.Wszystkie wymagania określone w dokumentach wskazanych powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.1) Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej w Szudziałowie, ul. Szkolna 1, 16-113 SzudziałowoDostawa artykułów spożywczych - produkty sypkie, przetwory, przyprawy, słodycze, syropy i napoje3) Opis przedmiotu zamówienia określają również:- Kalkulacja cenowa załącznik nr 1 do SWZ, - projektowane postanowienia umowy – załącznik nr 7 do SWZ.4) Wytworzenie towaru, sposób przechowywania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.5) Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane;- nazwę środka spożywczego - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące, kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu - oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej 6) Okres przydatności do spożycia mięsa deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego, wędlin nie mniej niż 7 dni, innych produktów - nie mniej niż 3 miesiące, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy, jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy zgnicia.7) Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów spożywczych.8) Wykonawca winien dostarczyć produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów.9) Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia zostały określone na podstawie potrzeb i rzeczywistej wartości udzielonych zamówień w ciągu poprzednich 12 miesięcy i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo zachowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmiennej ilości poszczególnych artykułów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane według cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.Wszystkie wymagania określone w dokumentach wskazanych powyżej stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-08

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach