Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy art. spożywczych (część 1 - art. ogólnospożywcze, część 2 - produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, część 3 - oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, część 4 - owoce, warzywa i podobne produkty (świeże), część 5 - owoce, warzywa i podobne produkty (mrożone), część 6 - owoce, warzywa i podobne produkty (przetworzone)) na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Jurysta w Jastrzębiej Górze

Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury ogłasza przetarg

  • Adres: 31-547 Kraków, ul. Przy Rondzie 5
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0048 12 6179655 , fax. 0048 12 6179653
  • Data zamieszczenia: 2015-01-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury
    ul. Przy Rondzie 5 5
    31-547 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 0048 12 6179655, fax. 0048 12 6179653
    REGON: 14058042800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kssip.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy art. spożywczych (część 1 - art. ogólnospożywcze, część 2 - produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, część 3 - oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, część 4 - owoce, warzywa i podobne produkty (świeże), część 5 - owoce, warzywa i podobne produkty (mrożone), część 6 - owoce, warzywa i podobne produkty (przetworzone)) na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Jurysta w Jastrzębiej Górze
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Jurysta w Jastrzębiej Górze z podziałem na części: część 1 - art. ogólnospożywcze, część 2 - produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, część 3 - oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, część 4 - owoce, warzywa i podobne produkty (świeże), część 5 - owoce, warzywa i podobne produkty (mrożone), część 6 - owoce, warzywa i podobne produkty (przetworzone). 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ - formularz oferty. 3. Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu, zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Dostarczane produkty winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych, w tym w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. Nr 171, poz. 1225). 4. Dot. części 5: Specyfikacja surowca: owoce i warzywa powinny być świeżo zamrożone, powierzchnia owoców i warzyw wewnątrz opakowania nie może być pokryta lodem, temperatura wewnątrz opakowania < - 18 oC. 5. Dot. części 5: Wykonawca jest zobowiązany w cenie oferty i bez dodatkowych płatności do użyczenia na czas trwania umowy dwóch zamrażarek skrzyniowych do przechowywania owoców i warzyw mrożonych o pojemności między 300 a 400 litrów. W trakcie realizacji umowy Wykonawca zapewni serwis tego urządzenia i będzie pokrywał koszty ewentualnych napraw i konserwacji. 6. Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy - do magazynu Ośrodka Szkoleniowego w Jastrzębiej Górze przy ul. Rozewskiej 44. 7. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczony środkiem transportu przystosowanym do przewozu tego typu towaru. 8. Dostarczany asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym i biochemicznym, obniżających jego wartość użytkową. 9. Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb Zamawiającego, na podstawie zamówień częściowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji usług w ilości mniejszej, niż podana w ofercie Wykonawcy (według potrzeb Zamawiającego), z tym zastrzeżeniem, iż najmniejsza ilość zamówionego asortymentu wyniesie nie mniej niż 15 % ilości zadeklarowanej w ofercie. 10. Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia), tj. w szczególności w momencie dostawy minimum: a) cz. 1: 90 dni, b) cz. 2: 90 dni, c) cz. 3: 60 dni, d) cz. 4: dla owoców i warzyw świeżych 7 dni, dla suszonych 60 dni, e) cz. 5: 90 dni, f) cz. 6: 90 dni. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów, potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. 12. Zamawiający będzie składał zamówienia częściowe faksem lub drogą elektroniczną najpóźniej do godziny 15.00. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą do godziny 10.00 w ciągu 2 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostarczenia towaru w dniu następnym do godziny 14.00. 13. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. 14. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy dołączyć dokumenty potwierdzające że oferowane asortymenty równoważne odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego. 15. W przypadku, gdy Wykonawca będzie oferował artykuł spożywczy równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo cenowym, wpisując asortyment równoważny. Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne z opisywanymi przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez Zamawiającego. 16. Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15800000-6 Różne produkty spożywcze 15600000-4 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15400000-2 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 03200000-3 Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: https://www.kssip.gov.pl/zamowienia-publiczne/ogloszenia
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach