Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych - 3 grupy

Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie ogłasza przetarg

  • Adres: 30-663 Kraków, ul. Wielicka 265
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 012 6582011 , fax. 012 6581081
  • Data zamieszczenia: 2016-07-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie
    ul. Wielicka 265 265
    30-663 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 012 6582011, fax. 012 6581081
    REGON: 35137588600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: bip.usdk.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych - 3 grupy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych - 3 grupy 3.2. Oznaczenie kodowe Wspólnego Słownika Zamówień CPV: 15.80.00.00-6 Różne produkty spożywcze 3.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera formularz cenowy - załączniki od nr 3/1 - do 3/3 do SIWZ. 3.4. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia ( formularze cenowe od 1-3), muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie, jakości i odpowiadać niżej wymienionym wymaganiom dotyczącym wytworzenia i transportu zgodnych z: 3.4.1.Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 ze zm.). 3.4.2. Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187 poz. 1577 ze zm.). 3.4.3. Dyrektywą 2009/39/EC Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 6 maja 2009r. w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego. OJ L 124;20.5.2009. 3.4.4. Dyrektywą Komisji 2006/141/WE z dnia 22 grudnia 2006r. w sprawie preparatów do początkowego i dalszego żywienia niemowląt oraz zmieniająca dyrektywę 1999/21 /WE. 3.4.1. Rozporządzeniem Komisji ( WE ) 1243/2008 z dnia 12 grudnia 2008r. zmieniające załączniki III i IV do dyrektywy 2006/141/WE w odniesieniu do wymogów dotyczących składu niektórych preparatów do początkowego żywienia niemowląt. OJ L 335.13.2008. 3.4.2. Dyrektywą Komisji 2006/125/WE o przetworach zbożowych i żywności uzupełniającej przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci. 3.4.3. Dyrektywą Komisji 1999/21/WE z 25 marca 1999r. o żywności dietetycznej specjalnego przeznaczenia medycznego, ze zmianą 2006/141/EC. 3.4.4. Dyrektywą Komisji 96/8/WE z dnia 26 lutego 1996r. o żywności przeznaczonej do użycia w dietach o ograniczonej wartości energetycznej w celu redukcji masy ciała, ze zmianą 2007/29/EC. 3.4.5. Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa I Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych ( Dz. U. z dnia 31 lipca 2007r.). 3.4.6. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 25 lipca 2007r. w sprawie znakowania żywności wartością odżywczą ( Dz. U. z dnia 31 lipca 2007r. ). 3.4.7. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 października 2007r. w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego. 3.4.8. Rozporządzeniem ( WE ) nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 grudnia 2006r. w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności. 3.4.9. Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady ( EC ) 41/2009 z dnia 20 stycznia 2009r, dotyczące składu i znakowania środków spożywczych odpowiednich dla osób z nietolerancją glutenu. OJ L 16;21.1.2009. 3.4.10. Rozporządzeniem Komisji ( WE ) NR 953/2009 z dnia 13 października 2009r. w sprawie substancji, które mogą być dodawane w szczególnych celach odżywczych do środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego. OJ L 269/9; 14.10.2009. 3.4.11. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( DZ. U. z 2006r., nr 171, poz. 1225 ) 3.4. Wymagany minimalny termin płatności wynosi 60 dni. 3.5. Wykonawca przedłoży po podpisaniu umowy wymagane dokumenty z procedur HACCP- dotyczy grupy 1, 2, 3. 3.6. Zamawiający wymaga, aby oferowane artykuły żywnościowe posiadały minimum 3 miesięczny termin przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do Zamawiającego - dotyczy grupy 3 3.7. Artykuły muszą posiadać fabryczne jednostkowe opakowania - dotyczy grupy 2, 3. 3.8. Dostawy dostosowanym środkiem transportu zgodnie z wymaganiami dla dostarczanych produktów. 3.9. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wskazał w ofercie części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 2 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Niezmienność cen
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.usdk.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach