Zespół Szkół Zawodowych z Biblioteką Pedagogiczną w Piszu ogłasza przetarg
- Adres: 12-200 Pisz, ul. Gizewiusza
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 874 232 052, , fax. 874 232 052
- Data zamieszczenia: 2020-06-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Zawodowych z Biblioteką Pedagogiczną w Piszu
ul. Gizewiusza 3
12-200 Pisz, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 874 232 052, , fax. 874 232 052
REGON: 23631700000000
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa wyrobów piekarniczych i mięsa wieprzowego do Zespołu Szkół Zawodowych z Biblioteką Pedagogiczną w Piszu - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna, stosowna do potrzeb Zamawiającego, dostawa wyrobów piekarniczych i mięsa wieprzowego do Zespołu Szkół Zawodowych z Biblioteką Pedagogiczną w Piszu, ul. Gizewiusza 3, 12- 200 Pisz, w dwóch częściach: Część 1- Dostawa wyrobów piekarniczych Część 2- Dostawa mięsa wieprzowego i wyrobów z mięsa wieprzowego, szczegółowo określonych w Załącznikach Nr: 2a i 2b do SIWZ. Dostarczane artykuły spożywcze powinny spełniać wymagania zawarte w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn.zm.) oraz aktach wykonawczych do ww. ustawy. 2. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub wszystkie części zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Inne dokumenty, jakie Wykonawca jest zobowiązany dołączyć do oferty: 1) formularz ofertowy [na Załącznikach Nr 1a i/lub 1b i Nr 2a i/lub 2b do SIWZ], 2) w przypadku wspólnego ubiegania się Wykonawców o udzielenie zamówienia, do oferty należy załączyć dokument (np. pełnomocnictwo) ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zgodnie z art. 23 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. 3) w przypadku podpisania oferty i innych dokumentów przez osobę/-y, która/-e nie są wymienione w odpisie z właściwego rejestru lub ewidencji do oferty należy załączyć dokument potwierdzający prawo do reprezentowania podmiotu przez osobę/-y podpisująca/-e ofertę, 4) w przypadku, gdy Wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów do oferty należy dołączyć zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 5) informację o częściach zamówienia, których wykonanie Wykonawca zamierza powierzyć Podwykonawcom, z podaniem firm Podwykonawców [Załącznik Nr 8 do SIWZ]. W przypadku, gdy Wykonawca nie zamierza realizować niniejszego zamówienia z udziałem Podwykonawców, nie załącza tego załącznika do oferty. 2. W przypadku składania oferty na Część 2- dostawa mięsa wieprzowego i wyrobów z mięsa wieprzowego Wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą oświadczenie, o którym mowa w art. 3 ustawy z dnia 5 września 2016 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z wystąpieniem afrykańskiego pomoru świń na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 988 z póżn.zm.). Wzór oświadczenia stanowi Załącznik Nr 6 do SIWZ. 3. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy (informacja z otwarcia ofert), przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 5 do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Mięso i wędliny ( 1 /24 )
Dodano: 2024-06-28 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 5 w Olsztynie
Dodano: 2024-02-21 - Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 38 w Olsztynie
Dodano: 2024-01-26 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 20 w Olsztynie.
Dodano: 2024-01-25 - Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 32 w Olsztynie na rok 2024
Dodano: 2024-01-14 - Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Miejskiego Nr 39 im. Edyty Gruszczyk-Kolczyńskiej w Olsztynie
Dodano: 2024-01-11 - Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Miejskiego Nr 19 w Olsztynie
Dodano: 2024-01-11 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Szkole Podstawowej nr 3 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu w Olsztynie w 2024 roku
Dodano: 2024-01-09 - Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin wieprzowych, wołowych, drobiowych oraz tłuszczy zwierzęcych na potrzeby Aresztu Śledczego w Olsztynie
Dodano: 2024-01-07 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka’’ w Elblągu w 2024 roku
Dodano: 2023-12-15