Przetargi.pl
SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, WARZYW I OWOCÓW ORAZ JAJ W 2020 ROKU DLA OŚWIATOWYCH JEDNOSTEK ORGANIZACYJNYCH GMINY MIASTO LEŻAJSK

Miasto Leżajsk ogłasza przetarg

  • Adres: 37-300 Leżajsk, Rynek
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 17 2427333, , fax. 17 2427333
  • Data zamieszczenia: 2019-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Leżajsk
    Rynek 1
    37-300 Leżajsk, woj. podkarpackie
    tel. 17 2427333, , fax. 17 2427333
    REGON: 69058170300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.miastolezajsk.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, WARZYW I OWOCÓW ORAZ JAJ W 2020 ROKU DLA OŚWIATOWYCH JEDNOSTEK ORGANIZACYJNYCH GMINY MIASTO LEŻAJSK
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup artykułów żywnościowych z ich sukcesywną dostawą dla wymienionych Zamawiających. Sukcesywna dostawa żywności przez Wykonawców będzie odbywać się do następujących pomieszczeń obiektów usytuowanych w Leżajsku: 1) dla ZSP-1- do magazynów i kuchni w budynku szkoły przy ul. Grunwaldzkiej 1 oraz w budynku przedszkola przy ul. Mickiewicza 27, 2) dla ZSP-2 - do magazynów i kuchni w budynku szkoły przy ul. Mickiewicza 51 oraz w budynku przedszkola i budynku dawnego gimnazjum przy ul. M. Curie Skłodowskiej 8, 3) dla SP-3 - do magazynów i kuchni w budynku szkoły przy ul. 11 Listopada 8, 4) dla PM-3 - do magazynów i kuchni w budynku przedszkola PM-3 przy ul. Braci Śniadeckich 8. W szczególnych przypadkach dopuszcza zmianę ww. adresów dla dokonywanych dostaw. Przedmiot zamówienia został podzielony na 4 części i obejmuje: Część nr 1 – Ziemniaki, warzywa i owoce (surowe) Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03212100-1 - Ziemniaki jadalne 15.30.00.00-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy ziemniaków warzyw, owoców, ziół i przypraw świeżych w terminach: - 3 razy w tygodniu (dni wg wskazań Zamawiających) - w godzinach 7.00 – 8.00, za wyjątkiem: agrest, porzeczka czerwona, figi świeże, kaki, kukurydza kolba, liczi, marchewka mini, pitaja, pomidor koktajlowy żółty, sałata rzymska, Melon kantalupa - o pomarańczowym miąższu, Melon galia, Mandarynka - Tangerynka, Pomarańcza deserowa - odmiany Hamlin (bezpestkowa), Washington Nawel (pomarańcza z pępkiem), Salustiana, Gruszka DESEROWA - odmiany - BERA HARDY, Gruszka DESEROWA - odmiany - BERA HARDY, Gruszka deserowa – FAWORYTKA, Papryka BIAŁA, Marchewka SŁODKA, DESEROWA – KAMILIA, Gruszka RED Faworytka, Czerowna Klapsa, Jabłka – koszela, Grajpfrut CZERWONY - które będą dostarczane tylko w terminach uzgodnionych z dostawcą (w tych samych godzinach). Część nr 2 - Mięso Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9 – Produkty zwierzęce: mięso i produkty mięsne Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa (w stanie świeżym) w terminach: 3 razy w tygodniu, wg wyboru Zamawiających, w godzinach 7.00 – 8.00. Część nr 3 – Wędliny Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5 – Wędliny Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wędlin (w stanie świeżym) w terminach: – 3 razy w tygodniu, wg wyboru Zamawiających, w godzinach 7.00 – 8.00. Część nr 4 – Jaja Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3 – Jaja Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy jaj kurzych w terminach: - 2 razy w tygodniu (wtorek, piątek), w godzinach 7.30 – 10.00. Bieżące ww. sukcesywne dostawy będą zgłaszane nie później niż w dniu poprzedzającym dostawę, przez upoważnionych przedstawicieli Zamawiających. Zamówienia będą zgłaszane w formie faksu, maila lub pisemnie i dodatkowo potwierdzane telefonicznie. Dostawy dokonywane będą w dni robocze: w szkołach w okresach prowadzenia nauki, w przedszkolach - średnio przez 10 miesięcy edukacji przedszkolnej i jednego miesiąca wakacyjnego. Zamawiana żywność musi spełniać wymagania w zakresie obowiązujących przepisów prawa żywnościowego, zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. tj. z 2018 roku, poz. 1541 z późn. zmianami) wraz z aktami wykonawczymi, 2) ustawa z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. tj. z 2017 roku, poz. 242 z późn. zmianami) wraz z aktami wykonawczymi, 3) ustawa z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. tj. z 2018 roku, poz. 2164) wraz z aktami wykonawczymi: 4) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi - w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych ( Dz. U. z 2017 r., poz. 2461), 5) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016, poz.1154). 6) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 września 2010 r. w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego (Dz. U. tj. z 2015, poz. 1026). Wyjątkiem jest żywność zamawiana sporadycznie (kilkakrotnie w ciągu roku), w tym okazjonalnie zamawiane słodycze np. na Mikołajki, Dzień Przedszkolaka itp., która nie będzie spełnić powyższych wymagań. Wymagane jest oznakowanie dostarczanej żywności zgodnie z ww. przepisami. Produkty oznaczone etykietą powinny zawierać dane: nazwę produktu, skład surowcowy, wartości energetyczne, oznaczenie partii, klasy jakości, termin przydatności do spożycia/minimalnej trwałości. Minimalne wymagania dotyczące świeżości zamawianej żywności: przed połową okresu przydatności do spożycia (dla produktów nietrwałych) lub okresu wyznaczonego przez termin minimalnej trwałości (dla produktów trwałych). Powyższe wymaganie dotyczy wszystkich artykułów żywnościowych. Wykonawca będzie dostarczał zamawianą żywność do Zamawiającego (wraz z jej rozładunkiem) do wskazanych pomieszczeń w obiektach Zamawiających oraz będzie zobowiązany do używania środków transportu przystosowanych do przewozu danej żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie - na jego własny koszt. Wykonawca zagwarantuje wymaganą dobrą jakość dostarczanej żywności w zakresie spełniania wymagań sanitarnych i higienicznym przewidzianych dla żywności na terenie Rzeczypospolitej Polskiej. Szczegółowy opis/parametry produktów żywnościowych wraz z podaniem ich ilości w zakresie przedmiotu zamówień/części zamówień określony został w załącznikach od nr 2.1 ÷ 2.4 stanowiących formularze cenowe. Ilości wskazane w formularzach cenowych stanowią prognozy zużycia żywności mające odzwierciedlenie w cenach złożonych ofert w celu dokonania ich oceny. Ryzyko zmian cen Wykonawca uwzględnia w wartościach jednostkowych zawartych w ofercie. Zaoferowane przez Wykonawców w formularzach cenowych wartości jednostkowe nie ulegną zmianom - poza przypadkami określonymi w SIWZ. Wynikające z wyliczeń w formularzach cenowych zaoferowane ceny dla poszczególnych Zamawiających będą określać nominalne wartości przyszłych zobowiązań wynikających z ilości przewidywanej do zakupu żywności w zawartych umowach dostawy. Faktyczne ilości i wartości dostaw, które Wykonawcy będą zobowiązani realizować w okresie trwania umowy, wynikać będą z sukcesywnych dostaw wg zgłoszeń Zamawiających. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia zostały wskazane znaki towarowe, patenty lub pochodzenie zgodnie z art. 29 ust. 3 ustawy Pzp, a jest to uzasadnione specyfiką przedmiotu zamówienia, ponieważ Zamawiający nie może opisać przedmiotu zamówienia za pomocą dostatecznie dokładnych określeń, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. Opisując przedmiot zamówienia przez odniesienie do norm, europejskich ocen technicznych, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, zgodnie z art. 30 ust 1 pkt 2 i ust. 3 ustawy Pzp, Zamawiający dopuszcza również rozwiązania równoważne opisywanym Określenie standardów jakościowych odnoszących się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia: Standardy jakościowe zostały określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w przepisach prawa ww. w SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, który polega na zasobach innych podmiotów, w celu wykazania spełnienia warunków w postępowaniu zamieszcza informacje o tych zasobach i podmiotach w oświadczeniu. Zobowiązania innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów jw. (wg wzoru będącego załącznikiem nr 4 do SIWZ) na potrzeby realizacji zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach