Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Gminnego Przedszkola nr 2 w Krynicy - Zdroju

Gminne Przedszkole Nr 2 ogłasza przetarg

  • Adres: 33-380 Krynica-Zdrój, ul. Reymonta 10
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 471 56 34 , fax. 18 471 56 34
  • Data zamieszczenia: 2012-03-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminne Przedszkole Nr 2
    ul. Reymonta 10 10
    33-380 Krynica-Zdrój, woj. małopolskie
    tel. 18 471 56 34, fax. 18 471 56 34
    REGON: 49292018500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gp2krynica.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Samorządowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Gminnego Przedszkola nr 2 w Krynicy - Zdroju
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Gminnego Przedszkola nr 2 w Krynicy - Zdroju. 2. Zakres zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych według 8 części: Część nr 1 - Świeże owoce i warzywa Część nr 2 - Pieczywo i wyroby piekarskie Część nr 3 - Mrożonki Część nr 4 - Jaja Część nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze Część nr 6 - Mięso i wędliny drobiowe Część nr 7 - Mięso, wędliny wołowe i wieprzowe Część nr 8 - Mleko i produkty mleczarskie 3. Dopuszcza się możliwość składania ofert, tak na całość zamówienia jak i ofert częściowych na poszczególne części od 1 do 8. Szczegółowy opis poszczególnych części zawiera załącznik nr 2 do SIWZ (formularz asortymentowo - cenowy). Zamawiający nie dopuszcza składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części. 4. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów żywnościowych do magazynu Zamawiającego po uprzednim telefonicznym lub pisemnym zamówieniu złożonym z jednodniowym wyprzedzeniem przez pracownika Zamawiającego. 5. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (teks jednolity: Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.), wraz z przepisami wykonawczymi oraz Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (tekst jednolity: Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.). 6. Dostarczane produkty winny odpowiadać Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. 7. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania Zamawiającemu artykułów żywnościowych dobrej jakości, tj.: świeżych, w pierwszym gatunku, czystych, bez objawów nadpsucia, pleśni, bez obcych zapachów, o właściwej gramaturze oraz z właściwym terminem przydatności do spożycia. 8. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty w opakowaniach dopuszczonych do przechowywania i transportu żywności z uwzględnieniem rodzaju dostarczanych artykułów. Opakowania muszą być nieuszkodzone i czyste. 9. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć produkty odpowiednim transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe dostarczanego towaru przed czynnikami pogodowymi, uszkodzeniem itd. Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego zobowiązany jest przy dostawie okazać decyzję właściwego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą środki transportu do przewozu określonych artykułów żywnościowych. 10. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe w początkowym terminie przydatności do spożycia. 11. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe produktów (ukryte, nie ukryte) oraz uszkodzenia powstałe w transporcie produktów, a także zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru na pełnowartościowy we własnym zakresie i na własny koszt. 12. Zamawiający przewiduje prawo opcji. Zamawiający przyznaje sobie prawo do zmniejszenia zamówienia dostaw artykułów żywnościowych do 30 % w zakresie każdego z wyspecyfikowanych produktów w zakresie każdej z 8 części zamówienia. Zmniejszenie zamówienia może nastąpić na skutek zmniejszenia liczby dzieci korzystających z żywienia, w okresie zamówienia. 13. Zamawiający w okresie od 01.08.2012 do 31.08.2012 r. przewiduje przerwę w dostawach artykułów żywnościowych na okres wakacji. 14. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla każdej części od 1 do 8 wraz z zakresem godzinowym dostaw poszczególnych artykułów żywnościowych zawarty został w załączniku nr 2 do SIWZ (formularzu asortymentowo - cenowym)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gp2krynica.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach