Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych różnych dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie

Dom Pomocy Społecznej im. L. A. Helclów ogłasza przetarg

  • Adres: 31-148 Kraków, Helclów
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 634 42 55 , fax. 12 633 08 28
  • Data zamieszczenia: 2021-01-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej im. L. A. Helclów
    Helclów 2
    31-148 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 12 634 42 55 , fax. 12 633 08 28
    REGON: 00029317200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpshelclow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych różnych dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i sukcesywna dostawa z podziałem na części: 1) Część I – artykuły sypkie 2) Część II - przetwory owocowo-warzywne, przyprawy, tłuszcze, makarony i inne artykuły spożywcze. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zamieszczony w: Załączniku Nr 1 do niniejszej SIWZ – dotyczy Części I zamówienia; Załączniku Nr 2 do niniejszej SIWZ – dotyczy Części II zamówienia. 3. Uwaga: Wykonawca, którego oferta została najwyżej oceniona, na żądanie Zamawiającego - w wyznaczonym przez niego terminie – nie krótszym niż 5 dni (zgodnie z art. 26 ust. 2 Ustawy Pzp) przedstawi dokumenty/opakowania zawierające informacje na temat gramatury i składu danego towaru wyspecyfikowanego w Wykazie Asortymentu stanowiącym Załącznik Nr 1 i/lub Załącznik Nr 2 do SIWZ – potwierdzające, że ofertowane towary odpowiadają pod względem gramatury i składu wymaganiom określonym przez Zamawiającego. Żądanie Zamawiającego może odnosić się do wszystkich lub wybranych towarów ujętych w ofercie Wykonawcy. 4. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał: • W Wykazie Asortymentu (Załącznik nr 1 i/lub Załącznik Nr 2 do SIWZ) w kolumnie 8 - producenta/markę/nazwę własną (jeśli produkt taką posiada) zaoferowanego produktu. • Dopuszcza się zaoferowanie w jednej pozycji Wykazu Asortymentu (Załącznik nr 1 i/lub Załącznik Nr 2 do SIWZ) więcej niż jednego produktu, z zastrzeżeniem, że wszystkie zaoferowane produkty muszą spełniać wymogi określone w opisie przedmiotu zamówienia ujętym w kolumnie 2 Wykazu Asortymentu. 5. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia: Dostarczany towar musi być: 1) świeży, pierwszej jakości, spełniający polskie normy, 2) posiadający aktualne terminy przydatności do spożycia podane na opakowaniu – te same dla każdorazowej całej dostawy danego asortymentu – zgodne z opisem przedmiotu zamówienia ujętym w Wykazie Asortymentu, stanowiącym Załącznik nr 1 i/lub Załącznik Nr 2 do SIWZ (kolumna 2a), 3) prawidłowo opakowany, oznakowany i dostarczany (pojemniki, worki foliowe nieuszkodzone, czyste), 4) wolny od wad uniemożliwiających ich spożycie, 5) posiadający nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, 6) dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, 7) tożsamy ze wskazanym w ofercie. 6. Dodatkowe informacje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia: 1) przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji i z tej samej partii oraz winien być wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i obowiązującymi przepisami, w szczególności powinien spełniać wymogi Polskiej Normy określone w Ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.). 2) każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: • nazwa środka spożywczego • wykaz składników występujących w środku spożywczym • termin przydatności do spożycia • wagę netto towaru, a w przypadku towarów zawierających dodatkowy płyn – wagę netto po odsączeniu. 3) W związku z obowiązującym w Domu Pomocy Społecznej systemem HACCP do obowiązków Wykonawcy należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na każde żądanie SANEPID-u i Zamawiającego n/w dokumenty: • Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dla środka transportu zezwalającą na przewóz artykułów sypkich (Część I) i/lub przetworów owocowo-warzywnych, przypraw, tłuszczy, makaronów i innych artykułów spożywczych (Część II). 7. Wykonawca zobowiązuje się do: 1) zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanych towarów - zapewnienia specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonych produktów objętych zamówieniem i zgodnie z obowiązującymi przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Zamawiającego, 2) osoba dostarczająca towar ma obowiązek posiadać aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych, 3) wraz z każdorazową dostawą towaru Wykonawca ma obowiązek dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny, 4) w przypadku towarów dostarczanych w opakowaniach, dostarczenia zamówionej ilości towaru netto, tj. nie wliczenia wagi opakowania np. kartony, sznurki, folie, siatki oraz stłuczki, w wagę zamówionego towaru, 5) odbioru pustych opakowań zbiorczych (nie dotyczy opakowań indywidualnych produktu) po dostarczonym do siedziby Zamawiającego towarze co najmniej 1 raz w tygodniu. 8. Zamawiający wymaga aby: 1) Wykonawca dokonywał nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego - na okres do następnej dostawy, 2) dostawy towaru były realizowane od poniedziałku do piątku w godzinach – od 5:15 do 10.00, najpóźniej następnego dnia roboczego po dniu otrzymaniu pisemnego zamówienia (mail; fax) – przesłanego do godziny 11.00, 3) zamówienia złożone po godz. 11.00 – będą realizowane następnego dnia roboczego po dniu otrzymania zamówienia - do godziny 15:00. 4) Wykonawca utrzymywał w stałej gotowości do odbioru faks oraz skrzynkę poczty elektronicznej, 5) dostawy były realizowane sukcesywnie, w cenach określonych w Wykazie Asortymentu stanowiącym Załącznik nr 1 i/lub Załącznik nr 2 do SIWZ, 6) w razie stwierdzenia niedoborów ilościowych lub wad (dotyczy to jakości, świeżości, terminu przydatności do spożycia, zmiany ilości produktu lub niezgodności asortymentu) w dostarczonej partii towaru Zamawiający zgłosi ten fakt Wykonawcy, a Wykonawca uzupełni niedobory ilościowe lub wymieni wadliwą partię towaru na wolną od wad - w następnym dniu roboczym w godzinach: 5.15 – 10.00.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach