Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego ogłasza przetarg
- Adres: 42-700 Lubliniec, ul. Cyrana 10
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 034 3564004 , fax. 034 3564192
- Data zamieszczenia: 2009-12-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego
ul. Cyrana 10 10
42-700 Lubliniec, woj. śląskie
tel. 034 3564004, fax. 034 3564192
REGON: 00127019600000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Samorządowa jednostka organizacyjna nie mająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą mięsa i wędlin na rzecz Domu Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im św Rafała Kalinowskiego ul dr E. Cyrana 10 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Baleron wieprzowy kg 1 kg 25 Boczek faszerowany kg 1 kg 25 Boczek pieczony forma kg 1 kg 40 Boczek wędzony kg 1 kg 200 Frankfuterki parzone kg 1 kg 30 Golonko w galarecie kg 1 kg 80 Golonko kg 1 kg 75 Kaszanka kg 1 kg 110 Kadrel kg 1 kg 15 Karczek kg 1 kg 200 Kości kg 1 kg 1 250 Kiełbasa czosnkowa kg 1 kg 10 Kiełbasa drobiowa kg 1 kg 50 Kiełbasa baleronowa kg 1 kg 50 Kiełbasa biała parzona kg 1 kg 100 Kiełbasa boczkowa kg 1 kg 20 Kiełbasa golonkowa kg 1 kg 50 Kiełbasa kminkowa kg 1 kg 20 Kiełbasa krakowska parzona kg 1 kg 90 Kiełbasa mozaikowa kg 1 kg 50 Kiełbasa mysliwska kg 1 kg 10 Kiełbasa polędwicowa kg 1 kg 50 Kiełbasa polska surowa kg 1 kg 20 Kiełbasa rzeszowska kg 1 kg 15 Kiełbasa swojska kg 1 kg 25 Kiełbasa salami kg 1 kg 13 Kiełbasa szynkowa kg 1 kg 60 Kiełbasa śląska kg 1 kg 140 Kiełbasa śląska drobiowa kg 1 kg 150 Kiełbasa wiejska kg 1 kg 25 Kiełbasa zwyczajna kg 1 kg 35 Kiełbaski dietetyczne kg 1 kg 75 Łopatka b/s i tłuszczu kg 1 kg 1 500 Mielonka delikat kg 1 kg 75 Mielonka wiejska kg 1 kg 25 Metka cebulowa kg 1 kg 40 Metka tatarska kg 1 kg 13 Mortadela z papryką i pieczarkami kg 1 kg 15 Nogi wieprzowe kg 1 kg 75 Parówkowa kg 1 kg 125 Pasztetowa wędzona kg 1 kg 20 Pieczeń drobiowa kg 1 kg 10 Pieczeń boczkowa kg 1 kg 10 Pieczeń chlebowa kg 1 kg 10 Pieczeń cygańska kg 1 kg 75 Pieczeń grzybowa kg 1 kg 10 Pieczeń firmowa kg 1 kg 10 Pieczeń rzymska kg 1 kg 10 Pieczeń wiedeńska kg 1 kg 25 Polędwica drobiowa kg 1 kg 10 Polędwica sopocka kg 1 kg 15 Salceson podrobowy kg 1 kg 25 Schab z kością kg 1 kg 300 Szynkówka b/k kg 1 kg 250 Słonina kg 1 kg 100 Szponder kg 1 kg 100 Szynka wiejska kg 1 kg 75 Szynka orzech kg 1 kg 75 Szynka z piersi indyka kg 1 kg 15 Szynka konserwowa kg 1 kg 25 Szynka złocista kg 1 kg 15 Serca wieprzowe kg 1 kg 75 Szynka gotowana kg 1 kg 75 Salceson ozorkowy kg 1 kg 25 Szynka drobiowa kg 1 kg 15 Wołowina b/k kg 1 kg 200 Żeberka wieprzowe paski kg 1 kg 550 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym, i osobami zdolnymi do wy?konania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za?pewniającej wykonanie zamówienia; 1.4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne. Ocena spełnienia powyższych warunków będzie dokonywana metodą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty. Z ubiegania się o zamówienie publiczne wyklucza się wykonawców, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, Wykonawca składa następujące dokumenty: 1.1. aktualny odpis z właściwego rejestru sądowego (KRS) albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 1.2. oświadczenie o braku zaległości wobec właściwego Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych; 1.3. oświadczenie potwierdzające spełnianie przez Wykonawcę warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych oraz o nie wykluczeniu z art.24, sporządzone wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszej Specyfikacji; - inne dokumenty wymagane w ofercie: 1.4. wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione formularz oferty - według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ; 1.5. Wypełniona i podpisana przez osoby upoważnione kalkulacja ofertowa - według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. 2. Inne wymagane oświadczenia i dokumenty: 2.1. w przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik - pełnomocnictwo określające jego zakres i podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy; 2.2. w przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia na zasadach określonych w art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych, oferta musi spełniać następujące warunki: a/. wraz z ofertą winna być przedłożona kopia umowy lub inny dokument potwierdzający zawarcie konsorcjum/ spółki cywilnej, podpisane przez wszystkich partnerów, przy czym termin, na jaki została zawarta umowa konsorcjum, nie może być krótszy niż termin realizacji zamówienia. b/. oferta winna być podpisana przez każdego partnera lub upoważnionego przedstawiciela/ partnera wiodącego. c/. upoważnienie do pełnienia funkcji przedstawiciela/ partnera wiodącego wymaga podpisu prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z partnerów - należy załączyć je do oferty. d/. przedstawiciel/ wiodący partner winien być upoważniony do zaciągania zobowiązań i płatności w imieniu każdego na rzecz każdego z partnerów oraz do wyłącznego występowania w realizacji kontraktu - do oferty należy załączyć oświadczenie. e/. podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.lubliniec.starostwo.bip.info.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy wędlin, wyrobów wędliniarskich oraz mięsa wieprzowego i wołowego do Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie
Dodano: 2016-07-25 - Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.
Dodano: 2016-07-04 - Dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych
Dodano: 2016-05-25 - Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą mięsa i wędlin na rzecz DPS Dom Kombatanta im. św Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr. E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych.
Dodano: 2016-05-24 - Dostawa różnych produktów spożywczych
Dodano: 2016-05-19 - 4/PN/DEG/AC/2016 - Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku. Postępowanie zostanie przeprowadzone z podziałem na siedemnaście pakietów.
Dodano: 2016-04-07 - Dostawa mięsa i produktów mięsno-wędliniarskich wraz z transportem dla potrzeb Wojewódzkiego Ośrodka Lecznictwa Odwykowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Gorzycach
Dodano: 2016-01-21 - Sukcesywne dostawy wraz z transportem mięsa i wędlin w 2016r.
Dodano: 2016-01-20 - Dostawy drobiu, wędlin, mięsa oraz podrobów dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie
Dodano: 2016-01-13 - Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.
Dodano: 2015-12-11