Przetargi.pl
Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówek szkolnych w Publicznym Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich, Publicznej Szkole Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich oraz do stołówki w Przedszkolu Samorządowym Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014

Gmina Strzelce Krajeńskie ogłasza przetarg

  • Adres: 66-500 Strzelce Krajeńskie, Al. Wolności 48
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 095 7631130 w. 235 , fax. 095 7633294
  • Data zamieszczenia: 2013-09-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Strzelce Krajeńskie
    Al. Wolności 48 48
    66-500 Strzelce Krajeńskie, woj. lubuskie
    tel. 095 7631130 w. 235, fax. 095 7633294
    REGON: 21096676300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.strzelce.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówek szkolnych w Publicznym Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich, Publicznej Szkole Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich oraz do stołówki w Przedszkolu Samorządowym Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówek szkolnych w Publicznym Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich, Publicznej Szkole Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich oraz do stołówki w Przedszkolu Samorządowym Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich według następujących pakietów: a. I pakiet: mięso i wyroby wędliniarskie b. II pakiet: drób Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki od Nr 2A do Nr 4B będące jednocześnie formularzami ofertowymi. Zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych względem tych wskazanych z nazwy, co ma na celu dokładniejsze określenie pożądanych przez Zamawiającego parametrów jakościowych. Przy czym produkt równoważny uważa się produkt posiadający nie gorszą lub wyższą jakość niż wskazany przez Zamawiającego, który cechować będą podobne walory wizualne i organoleptyczne. Ilości podane w załączniku od Nr 2A do Nr 4B są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru do 20%. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego z tytułu zmniejszenia zakresu dostawy. Wykonawca gwarantuje Zamawiającemu, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom: a. ustawy z 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej, b. ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz.U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej. Zamówienia odbywać się będą sukcesywnie przez cały okres trwania umowy na podstawie składanych przez Zamawiającego zamówień ilościowo - asortymentowych zgłaszanych telefonicznie lub pisemnie, w dni robocze przez upoważnioną osobę Zamawiającego. Godziny dostawy produktów żywnościowych będą uzgadniane bezpośrednio z upoważnionymi pracownikami Zamawiającego w celu zapewnienia sprawnej organizacji pracy stołówek, uzgodnienia wymagają formy pisemnej. Zamówienia na produkty żywnościowe Zamawiający dokonywać będzie z wyprzedzeniem co najmniej jednego dnia roboczego w godzinach 8.00 - 11.00. W przypadku stwierdzenia, w formie pisemnej, przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczanego towaru, Wykonawca zobowiązany jest do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego: a. w ciągu dwóch godzin, od dostawy towaru w godzinach, o których mowa w pkt 3.7, w przypadku gdy produkty żywnościowe będą wykorzystane do przygotowania posiłków w dniu dostawy towaru, b. w ciągu sześciu godzin, w przypadku gdy produkty żywnościowe będą wykorzystane do przygotowania posiłków w dniu następnym od dostawy towaru Wykonawca zobowiązuje się do wymiany zakwestionowanego towaru na własny koszt. Zamawiający podpisuje odbiór dostarczonej żywności. Intendentka szkoły lub przedszkola albo upoważnieni przez Zamawiającego pracownicy będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych, a także dokonywać sprawdzenia zgodności cen z formularzem asortymentowo-cenowym. Ponadto, dokonywać będą kontroli przestrzegania zasad higienicznych warunków transportu produktów. Termin przydatności do spożycia produktów żywnościowych od chwili dostarczenia produktu do Zamawiającego nie może być krótszy niż ? okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu. Produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Mięso, drób i wędliny nie mogą być mrożone, a ich dostawa powinna odbywać się w zamkniętych opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Wykonawca dostarczać będzie zamawiane produkty żywnościowe odpowiednio do Publicznego Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich, Publicznej Szkoły Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich i Przedszkola Samorządowego Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich. Transport Zamawianych produktów odbywać się będzie transportem własnym Wykonawcy oraz na jego koszt z uwzględnieniem rozładunku w szkole. Wykonawca obowiązany jest do zapewnienia odpowiednich warunków transportu. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów, w przypadku pojazdów przewożących szybko psujące się artykuły żywnościowe świadectwo ATP. Dysponenci i kierowcy Wykonawcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów: a. decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, b. dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCP. Za sprzedaż i dostawę produktów żywnościowych Wykonawcy zostanie wypłacone wynagrodzenie, płatne według cen jednostkowych określonych w ofercie Wykonawcy, za faktycznie dostarczone produkty żywnościowe. Wykonawca będzie obowiązany do przedłożenia faktury w dniu dostawy produktów żywnościowych po dokonaniu przez upoważnionych pracowników Zamawiającego sprawdzenia jakości i zgodności towaru z zamówieniem i podpisania odbioru towaru. Należność za fakturę regulowana będzie przelewem, w terminie 14 dni od daty otrzymania faktury przez szkołę na wskazane konto dostawcy. Zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen w trakcie realizacji umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.strzelce.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach