Gmina Władysławowo ogłasza przetarg
- Adres: 84-120 Władysławowo, ul. gen. J. Hallera
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 58 674-07-21 , fax. 58 674 54 36
- Data zamieszczenia: 2019-07-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Władysławowo
ul. gen. J. Hallera 19
84-120 Władysławowo, woj. pomorskie
tel. 58 674-07-21, fax. 58 674 54 36
REGON: 19167541600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wladyslawowo.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Realizacja usługi gastronomicznej dla Przedszkola Publicznego Nr 1 we Władysławowie - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej polegającej na przygotowaniu, gotowaniu i dostarczeniu posiłków do Przedszkola Publicznego Nr 1 we Władysławowie, przy ul. Drogowców 1. Wykonawca zobowiązuję się przygotowywać posiłki codziennie na bieżąco, w ilości ustalonej każdorazowo przez Zamawiającego dla maksymalnie 150 dzieci dziennie, ze świeżych produktów, wysokiej jakości (smaczne, nierozgotowane, nieprzypalone), w uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2008 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 r., poz. 149), rozporządzeń wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach, z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP, zasad żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: Posiadają kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, tj. posiadają uprawnienia stwierdzone aktualną decyzją terenowo podległego Państwowego Inspektora Sanitarnego dot. zakładu przygotowującego posiłki, o której mowa w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018r., poz. 1541 ze zm.) potwierdzające, że: • obiekt spełnia wymagania higieniczno-zdrowotne do żywienia zbiorowego, • Wykonawca może produkować i obracać żywnością czyli wykonywać i dostarczać posiłki na zewnątrz. Decyzja musi dotyczyć prowadzenia żywienia zbiorowego i realizacji usługi w systemie cateringowym. W przypadku składania ofert wspólnej ww. warunek musi spełniać co najmniej jeden z wykonawców.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Dokumenty wymagane przez Zamawiającego, które należy złożyć wraz z formularzem oferty: 1) oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust 1 pkt 12-22 ustawy Pzp, wg. wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ, W przypadku składania oferty wspólnej ww. oświadczenie składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną. Ww. oświadczenie należy złożyć w oryginale. 2) oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu określone przez Zamawiającego w Rozdziale 5 SIWZ, wg. wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ. W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden wspólny formularz oświadczenia. Ww. oświadczenie należy złożyć w oryginale. 3) zobowiązanie podmiotu trzeciego, jeżeli Wykonawca w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamierza polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych innych podmiotów, o których mowa w Rozdziale 5 pkt 1b. i 1c. SIWZ. Wzór zobowiązania stanowi załącznik nr 5 do SIWZ. Ww. oświadczenie należy złożyć w oryginale. 4) Odpowiednie pełnomocnictwa w sytuacji, gdy oferta będzie podpisana przez osoby upoważnione do składania woli w imieniu wykonawcy oraz w przypadku składania oferty wspólnej. Pełnomocnictwo należy złożyć w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie. 2. Oświadczenia o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej: 1) w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z postępowania, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy, wykonawca składa oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej; w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzi do zakłócenia konkurencji w postępowaniu; 2) ww. oświadczenie oraz ewentualne dowody wykonawca składa w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji, o których mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. W przypadku składania oferty wspólnej ww. oświadczenie składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną. Ww. oświadczenie należy złożyć w oryginale.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej
Dodano: 2024-03-28 - Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. – Szpitale w Malborku i Nowym Dworze Gdańskim – III postępowanie
Dodano: 2024-02-27 - Świadczenie usług cateringowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 6 w Gdańsku.
Dodano: 2024-02-15 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla wychowanków Zespołu Placówek Oświatowych w Ustce w okresie 02.01.2024 r. - 30.06.2025 roku
Dodano: 2023-12-19 - ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ
Dodano: 2023-11-28 - Świadczenie usług w zakresie przygotowanie, dostarczenie i wydanie posiłków dla Szkoły Podstawowej w Kosakowie na rok szkolny 2023/2024
Dodano: 2023-07-27 - Usługi wytwarzania i wydawania posiłków w placówkach oświatowych SP Kosakowo oraz SP Pogórze
Dodano: 2022-09-20 - „Usługa przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków dla dzieci i uczniów w Redzie z podziałem na części”.
Dodano: 2022-09-05 - Usługa cateringowa dla słuchaczy studiów podyplomowych
Dodano: 2022-09-01 - Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. – Szpitale w Malborku i Nowym Dworze Gdańskim
Dodano: 2021-07-20