GMINA BIAŁA RAWSKA ogłasza przetarg
- Adres: 96-230 Biała Rawska, ul. Jana Pawła II 57
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 468159377 , fax. 468159444
- Data zamieszczenia: 2022-12-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: GMINA BIAŁA RAWSKA
ul. Jana Pawła II 57
96-230 Biała Rawska, woj. łódzkie
tel. 468159377, fax. 468159444
REGON: 750148590 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bialarawska.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Realizacja programu: Posiłek w szkole i w domu – przygotowanie posiłków, dostarczanie i podawanie dla osób uprawnionych na terenie Miasta i Gminy Biała Rawska - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Realizacja programu: Posiłek w szkole i w domu – przygotowanie posiłków, dostarczanie i podawanie dla osób uprawnionych na terenie Miasta i Gminy Biała Rawska. Przedmiotem zamówienia są:A. Szkoły1) Przygotowanie gorących posiłków z programu Posiłek w szkole i w domu dla osób objętych programem dożywiania w następujących szkołach:a) Szkoła Podstawowa w Babskub) Szkoła Podstawowa w Lesiewiec) Szkoła Podstawowa w Błażejewicachd) Szkoła Podstawowa w Pachach e) Szkoła Podstawowa w Starej Wsif) Szkoła Podstawowa w Chodnowieg) Szkoła Podstawowa w Białej Rawskiej2) Będzie to jednodaniowy gorący posiłek składający się z:a) zupa z wkładką mięsną + pieczywo. Posiłek ma być wzbogacony o owoce lub jogurtb) ziemniaki, kasza, ryż + mięso (ryba) + surówka + kompot lub napój albo sok w kartonikuc) dwa razy w tygodniu będzie dostarczana zupa z wkładką mięsną, natomiast 3 razy w tygodniu danie określone w punkcie 2 ppkt 2)d) za danie z mięsem, jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić placki ziemniaczane ze śmietaną, krokiety, pierogi, naleśniki z serem i słodkim sosem, mięsem lub powidłami lub danie z makaronem + kompot lub napój albo sok w kartonikue) posiłki nie mogą się powtarzać w danym tygodniu3) Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej dla żywienia zbiorowego i z przepisami prawa oraz dostarczane zgodnie z wymaganymi normami sanitarno –epidemiologicznymi.4) Przewidywana ilość wydawanych obiadów wynosić będzie: (ok. 250 szt. dziennie × średnio 20 dni roboczych w miesiącu × 9 m-cy).B. Przedszkole i oddziały przedszkolne1) Przygotowanie, dostarczenie i wydanie wyżywienia dla dzieci z przedszkola i oddziałów przedszkolnych uczęszczających do następujących placówek oświatowych prowadzonych przez Gminę Biała Rawska:a) Szkoły Podstawowej w Babskub) Szkoły Podstawowej w Chodnowiec) Przedszkola w Białej Rawskiej (dla oddziałów przedszkolnych zlokalizowanych przy Szkole Podstawowej w Białej Rawskiej).2) Zamówienie obejmuje pełne wyżywienie dla ok. 150 dzieci w wieku przedszkolnym, składające się z następujących posiłków:a) Śniadanie: zawiera mleko z dodatkiem produktów zbożowych, pieczywo mieszane, masło, wędliny, ser, jaja, różne pasty, warzywab) Obiad: dwa dania. Zupa, danie drugie: produkty białkowe jak mięso, ryby, jaja, ser, ziemniaki, kasze, kluski. Niezbędne dodatki w postaci surówek. Obowiązkowy kompot owocowy lub sok 100% owoców.c) Podwieczorek: ciasta domowe, biszkopty, kisiele ,budynie, świeże owoce, jogurty.3) Usługa obejmuje zobowiązanie wykonawcy do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego.4) Przewidywana ilość wydawanych całodziennych posiłków dla w/w grupy wynosić będzie: ok. 150 szt. dziennie × średnio 20 dni roboczych w miesiącu × 9 m-cy.2. Do szkół Wykonawca będzie dowoził posiłki w termosach i opakowaniach jednorazowych przystosowanym transportem, w tym napoje lub soki w kartoniku i je wydawał. Posiłki będą wydawane zgodnie z zasadami sanitarno-epidemiologicznymi przez pracownika Wykonawcy dysponującego uprawnieniami do wykonywania tego rodzaju pracy.3. Wykonawca jest zobowiązany odbierać pojemniki jednorazowe, w których dowozi posiłki do szkół.4. Ilość dostarczanych posiłków do poszczególnych szkół może ulec zmianie stosownie do zaistniałych okoliczności.5. Rozliczenia za obiady osób objętych programem Posiłek w szkole i w domu odbywać się będą poprzez Miejsko – Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Białej Rawskiej, na podstawie wystawianych miesięcznych faktur z podaniem ilości wydanych posiłków i jednostkowej ceny posiłku. Załącznikiem do faktury będzie lista osób dożywianych w poszczególnych szkołach, potwierdzona przez dyrektora danej szkoły.6. UWAGA!!! Wykonawca będzie zobowiązany do dzierżawy pomieszczeń kuchni w Szkole Podstawowej w Białej Rawskiej (powierzchnia użytkowa lokalu 152,02 m2) oraz przygotowywania w tych pomieszczeniach posiłków objętych przedmiotem zamówienia. Z Wykonawcą zostanie zawarta umowa dzierżawy.7. Kwota dzierżawy miesięcznie wynosić będzie 100 zł netto + należny podatek VAT.8. Wykonawca może wytwarzać i serwować posiłki dla osób nie objętych programem Posiłek w szkole i w domu.9. Dostawa posiłków odbywać się będzie środkiem transportu Wykonawcy na jego koszt i ryzyko. 10. Wykonawca jest zobowiązany posiadać ważną decyzję, (zezwolenie, opinię, protokół) lub inny dokument właściwego inspektora sanitarnego o dopuszczeniu do przygotowywania i wydawania posiłków w zbiorowym żywieniu.11. Koszty leczenia ucznia, jakie powstaną na skutek zatrucia pokarmowego z winy Wykonawcy, a także związane z zatruciem, roszczenia odszkodowawcze ucznia oraz inne roszczenia związane z wykonywaniem niniejszej umowy będą obciążały całkowicie Wykonawcę.12. Zamawiający będzie miał prawo do przeprowadzania kontroli żywienia uczniów pod względem gramatury, jakości, sposobu i warunków przyrządzania posiłków itp. Reklamacja co do jakości posiłków będzie składana pisemnie.13. Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek potraw w zakładzie, w którym potrawy te zostały wyprodukowane. Pobierane próbki są udostępniane organom Państwowej Inspekcji Sanitarnej na żądanie tych organów. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający na potwierdzenie tego warunku wymaga, aby Wykonawca wykazał, że uzyskał:- decyzję Państwowego Inspektoratu Sanitarnego zatwierdzającą lub warunkowo zatwierdzającą zakład wprowadzony do obrotu lub/i produkujący żywność lub/i uzyskał wpis do rejestru zakładów, które wprowadzają do obrotu lub/i produkują żywność, o którym mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. 2020 poz. 2021 z późn. zm.);- aktualne postanowienie Państwowej Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeniu do użytkowania pojazdu, w którym dowożone będą posiłki.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-28
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dystrybucji posiłków dla mieszkańców gminy Sadkowice, będących uczestnikami projektu nr FELD.07.09-IP-0011/23 pn. „CUŚ DOBREGO 2”.
Dodano: 2024-07-10 - Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na usługi społeczne o wartości szacunkowej nie przekraczającej 750 000 euro na usługę żywienia pacjentów Tomaszowskiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o.
Dodano: 2024-07-08 - usługa cateringu konferencji w projekcie pn. „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się przez (...)
Dodano: 2024-06-29 - dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu „Łódzkie gra w szachy”
Dodano: 2024-06-29 - dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu „Łódzkie gra w szachy”
Dodano: 2024-06-29 - usługa cateringu w projekcie pn. „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się przez całe (...)
Dodano: 2024-06-29 - Świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji
Dodano: 2024-06-12 - Świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji
Dodano: 2024-05-16 - Usługi w zakresie przygotowania, dostaw i dystrybucji posiłków dla pacjentów SPZOZ w Wieluniu
Dodano: 2024-05-10 - dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu „Łódzkie gra w szachy”
Dodano: 2024-04-30