Przetargi.pl
Przygotowywanie, wydawanie oraz dostarczanie obiadów dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim"

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 63-400 Ostrów Wielkopolski, ul. Limanowskiego
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. (62)5921122 , fax. (62)5028249
  • Data zamieszczenia: 2017-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Limanowskiego 17
    63-400 Ostrów Wielkopolski, woj. wielkopolskie
    tel. (62)5921122, fax. (62)5028249
    REGON: 301043278
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.ostrow-wielkopolski.um.gov.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie, wydawanie oraz dostarczanie obiadów dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim"
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1). Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, wydawanie i umożliwienie spożycia oraz dostarczanie podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej, obiadów dwudaniowych składających się z zupy z pieczywem oraz drugiego dania o następującej gramaturze: Pierwsze danie: - minimum 0,5 litra zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym, - minimum 80 gram pieczywa do zupy, Drugie danie: - minimum 150 gram mięsa, ryby (waga po przetworzeniu) lub jaja, - minimum 150 gram gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków, - minimum 150 gram surówki, jarzyn lub warzyw gotowanych, - minimum 150 mililitrów kompotu, soku lub napoju. Posiłek powinien być przygotowywany w dniu jego wydania według zasad racjonalnego żywienia. Kaloryczność posiłków powinna być zgodna z normami ustalonymi przez Instytut Żywienia i Żywności dla osób dorosłych. W tygodniu min trzy razy drugie danie mięsne oraz jeden raz drugie danie z rybą. Dopuszcza się jeden raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i ryby: np. jaja, pierogi itp. Przygotowywanie posiłków odbywać się musi w oparciu o system HACCP, zgodnie z ustawą z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017r. Nr 149 z późn. zm.), W miejscu wydawania obiadów Wykonawca zapewnia ich komfortową konsumpcję Przewidywana ilość świadczeń w okresie obowiązywania umowy: minimum 25.000 obiadów, maksymalnie 37.200 obiadów W tym, świadczenia z dowozem do miejsca zamieszkania podopiecznego na terenie miast Ostrowa Wielkopolskiego dla max. 15 osób miesięcznie z terenu miasta Ostrowa Wielkopolskiego.. 3). Terminy wydawania i dowozu obiadów: - od poniedziałku do niedzieli i w święta (przez wszystkie dni tygodnia) w godzinach od 13.00 do 16.00.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie wykonawcy o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapita¬łowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2015 roku poz. 184, 1618 i 1634) z innymi wykonawcami którzy złożyli oferty w postępowaniu - wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapita¬łowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2015 roku poz. 184, 1618 i 1634) z innymi wykonawcami którzy złożyli oferty w postępowaniu lub wykażą że istniejące między nimi powiązania nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach