Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 63-400 Ostrów Wielkopolski, ul. Limanowskiego
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. (62)5921122 , fax. (62)5028249
- Data zamieszczenia: 2020-12-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Limanowskiego 17
63-400 Ostrów Wielkopolski, woj. wielkopolskie
tel. (62)5921122, fax. (62)5028249
REGON: 30104327800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mops.ostrowwlkp.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie, wydawanie obiadów dwudaniowych, a także umożliwienie ich spożycia lub zabierania na wynos oraz zapewnienie ich dowozu dla osób chorych, samotnych, niepełnosprawnych, podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1). "Przygotowywanie, wydawanie obiadów dwudaniowych, a także umożliwienie ich spożycia lub zabierania na wynos oraz zapewnienie ich dowozu dla osób chorych, samotnych, niepełnosprawnych, podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim". Obiady winny składać się z zupy z pieczywem, drugiego dania oraz napoju o następującej gramaturze: Pierwsze danie: - minimum 0,5 litra zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym, - minimum 80 gram pieczywa do zupy, Drugie danie: - minimum 130 gram mięsa, ryby lub jaja, - minimum 150 gram gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków, - minimum 150 gram surówki, jarzyn lub warzyw gotowanych, - minimum 150 mililitrów kompotu, soku lub napoju. Obiad powinien być przygotowywany w dniu jego wydania według zasad racjonalnego żywienia. Kaloryczność obiadu powinna być zgodna z normami ustalonymi przez Instytut Żywienia i Żywności dla osób dorosłych. W tygodniu min trzy razy drugie danie mięsne oraz jeden raz drugie danie z rybą. Dopuszcza się jeden raz w tygodniu przygotowanie obiadu bez mięsa i ryby: np. jaja, pierogi itp. Przygotowywanie obiad odbywać się musi w oparciu o system HACCP, zgodnie z ustawą z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020r. poz.2021) W miejscu wydawania obiadów Wykonawca zapewnia ich komfortową konsumpcję. 2). Przewidywana ilość świadczeń w okresie obowiązywania umowy: minimum 20.000 obiadów, maksymalnie 29.400 obiadów - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium w wysokości 9.000,00 PLN (słownie: dziewięć tysięcy złotych 00/100).
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie wykonawcy o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2020 roku poz. 1076 i 1086) z innymi wykonawcami którzy złożyli oferty w postępowaniu – wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2020 roku poz. 1076 i 1086) z innymi wykonawcami którzy złożyli oferty w postępowaniu lub wykażą że istniejące między nimi powiązania nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Świadczenia usługi w zakresie przygotowania i dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów II ”
Dodano: 2024-05-15 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku
Dodano: 2024-04-02 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla szkół, z możliwością składania ofert częściowych
Dodano: 2024-03-24 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku do Przedszkole nr 2 „Harmonia” w Krzyżu Wielkopolskim
Dodano: 2024-03-14 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku do Przedszkola nr 1 im. Marii Konopnickiej w Krzyżu Wielkopolskim
Dodano: 2024-03-14 - Świadczenie usług polegających na przygotowaniu i wydawaniu dwudaniowych obiadów uczniom z terenu Gminy Swarzędz w szkołach w 2023 roku.
Dodano: 2024-02-20 - Świadczenie usług polegających na przygotowaniu i wydawaniu dwudaniowych obiadów uczniom z terenu Gminy Swarzędz w szkołach w 2023 roku - SP 1 w Zalasewie
Dodano: 2024-02-20 - Wyżywienie pacjentów szpitala
Dodano: 2024-02-05 - Przygotowanie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom na terenie SP nr 2 w Swarzędzu, Szkoły Podstawowej w Kobylnicy, Szkoły Podstawowej w Paczkowie oraz Szkoły Podstawowej w Wierzonce
Dodano: 2024-02-04 - Przygotowanie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom na terenie Szkoły Podstawowej nr 1 w Zalasewie, Szkoły Podstawowej nr 2 w Zalasewie.
Dodano: 2024-02-04