Przetargi.pl
Przygotowywanie, wydawanie obiadów dwudaniowych, a także umożliwienie ich spożycia lub zabierania na wynos oraz zapewnienie ich dowozu dla osób chorych, samotnych, niepełnosprawnych, podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 63-400 Ostrów Wielkopolski, ul. Limanowskiego
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. (62)5921122 , fax. (62)5028249
  • Data zamieszczenia: 2020-12-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Limanowskiego 17
    63-400 Ostrów Wielkopolski, woj. wielkopolskie
    tel. (62)5921122, fax. (62)5028249
    REGON: 30104327800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mops.ostrowwlkp.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie, wydawanie obiadów dwudaniowych, a także umożliwienie ich spożycia lub zabierania na wynos oraz zapewnienie ich dowozu dla osób chorych, samotnych, niepełnosprawnych, podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1). "Przygotowywanie, wydawanie obiadów dwudaniowych, a także umożliwienie ich spożycia lub zabierania na wynos oraz zapewnienie ich dowozu dla osób chorych, samotnych, niepełnosprawnych, podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim". Obiady winny składać się z zupy z pieczywem, drugiego dania oraz napoju o następującej gramaturze: Pierwsze danie: - minimum 0,5 litra zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym, - minimum 80 gram pieczywa do zupy, Drugie danie: - minimum 130 gram mięsa, ryby lub jaja, - minimum 150 gram gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków, - minimum 150 gram surówki, jarzyn lub warzyw gotowanych, - minimum 150 mililitrów kompotu, soku lub napoju. Obiad powinien być przygotowywany w dniu jego wydania według zasad racjonalnego żywienia. Kaloryczność obiadu powinna być zgodna z normami ustalonymi przez Instytut Żywienia i Żywności dla osób dorosłych. W tygodniu min trzy razy drugie danie mięsne oraz jeden raz drugie danie z rybą. Dopuszcza się jeden raz w tygodniu przygotowanie obiadu bez mięsa i ryby: np. jaja, pierogi itp. Przygotowywanie obiad odbywać się musi w oparciu o system HACCP, zgodnie z ustawą z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020r. poz.2021) W miejscu wydawania obiadów Wykonawca zapewnia ich komfortową konsumpcję. 2). Przewidywana ilość świadczeń w okresie obowiązywania umowy: minimum 20.000 obiadów, maksymalnie 29.400 obiadów
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium w wysokości 9.000,00 PLN (słownie: dziewięć tysięcy złotych 00/100).
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie wykonawcy o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2020 roku poz. 1076 i 1086) z innymi wykonawcami którzy złożyli oferty w postępowaniu – wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2020 roku poz. 1076 i 1086) z innymi wykonawcami którzy złożyli oferty w postępowaniu lub wykażą że istniejące między nimi powiązania nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach