Przetargi.pl
Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla wychowanków i uczniów oraz dzierżawa stołówki w Specjalnym Ośroku Szkolno-Wychowawczym w Chrzanowie

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy ogłasza przetarg

  • Adres: 32-500 Chrzanów, ul. Paderewskiego 5
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 032 6232665 , fax. 032 6240750
  • Data zamieszczenia: 2009-05-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
    ul. Paderewskiego 5 5
    32-500 Chrzanów, woj. małopolskie
    tel. 032 6232665, fax. 032 6240750
    REGON: 00072701500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.soswchrzanow.republika.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla wychowanków i uczniów oraz dzierżawa stołówki w Specjalnym Ośroku Szkolno-Wychowawczym w Chrzanowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest usługa - przygotowywanie i wydawanie posiłków dla wychowanków i uczniów oraz dzierżawa stołówki w Specjalnym Ośrodku Szkolno - Wychowawczym w Chrzanowie określona numerami CPV: 55.32.10.00 -6 Usługi przygotowywania posiłków 2)Łączna powierzchnia kuchni wraz z pomieszczeniami pomocniczymi wynosi 260 m2 3)Zestawienie pomieszczeń zawarte jest w załączniku nr 2 do SIWZ. 4)Minimalna kwota dzierżawy za 1m2 powierzchni użytkowej wynosi 12,00 zł miesięcznie plus podatek VAT. 5)Po wydzierżawieniu pomieszczeń Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia stołówki dla wychowanków i uczniów w Specjalnym Ośrodku Szkolno Wychowawczym na następujących zasadach: a) we wszystkie dni roku szkolnego z wyłączeniem wiosennej i zimowej przerwy świątecznej oraz letnich i zimowych ferii szkolnych, dla wychowanków i uczniów szkół wchodzących w skład Specjalnego Ośrodka Szkolno Wychowawczego będzie przygotowywał całodzienne wyżywienie w postaci posiłków, którymi są śniadanie, II śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek, kolacja, b) posiłki muszą odpowiadać normom żywieniowym, obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności., wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (tj. Dz. U. z 2006r., nr 171, poz. 1225 z póź. zm). c) Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu. Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę, d) Wykonawca udostępni Zamawiającemu jadalnię na zorganizowanie szkolnych imprez okolicznościowych, e) Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania czystości i porządku na terenie kuchni i jadalni zgodnie z wymogami odpowiednich służb, 6) Wykonawca będzie ponosić poza czynszem koszty opłat eksploatacyjnych takich jak: energia elektryczna, woda, kanalizacja, wywóz nieczystości, c.o. w sezonie grzewczym ( wskaźnik zużycia ciepła w szkole na 1m2 powierzchni dzierżawionej ) związanych z prowadzeniem działalności gastronomicznej. 7) Liczniki do rozliczania zużycia kosztów energii elektrycznej, wody i kanalizacji dzierżawca zamontuje na koszt własny. 8) Za wywóz nieczystości dzierżawca będzie ponosił koszty na podstawie zawartej umowy z Zakładem Usług Komunalnych. 9) Koszty surowca przeznaczone na wyżywienie ustala dyrektor Ośrodka na podstawie kalkulacji przedstawionej przez Wykonawcę. 10) Opłaty za posiłki dla wychowanków i uczniów ustalane będą na podstawie kalkulacji kosztów przedstawionej przez Wykonawcę na okres roku szkolnego od 1 września do dnia 30 czerwca. 11) Ostateczna wysokość odpłatności za posiłki ustalona będzie przez dyrektora Ośrodka i zatwierdzona przez Zarząd Powiatu Chrzanowskiego. 12) Kwota za każdy posiłek powyżej kosztów surowca przeznaczonego do jego przygotowania będzie pokrywana przez organ prowadzący (Powiat Chrzanowski). 13) Zamawiający nie dopuszcza możliwość prowadzenia kuchni w formie cateringu. 14) Wykonawca może sprzedawać posiłki innym osobom tylko na wynos w określonych godzinach ustalonych z dyrektorem Ośrodka.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1) Posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 3) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. 5) Terminowo złożą ofertę, odpowiadającą treści Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Ocena spełnienia powyższych warunków będzie dokonywana metodą 0 - 1, tj. spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty, oświadczenia i inne materiały załączone do oferty a wymagane postanowieniami niniejszej Specyfikacji.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki : 4) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w dokument musi być złożony przez każdego Wykonawcę. 5) Oświadczenie wykonawcy o nie zaleganiu z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne - załącznik nr 4. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w zaświadczenia muszą być złożone przez każdego wykonawcę. 6) Oryginał pełnomocnictwa (pełnomocnictw), jeśli oferta będzie podpisana przez pełnomocnika (pełnomocników). 7) Wypełniony formularz oferty (załącznik nr 1). 8) Oświadczenie stwierdzające, że Wykonawca spełnia wymagania art. 22 ust. 1 i nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP (załącznik nr 5). W przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w oświadczenie musi być złożone przez każdego Wykonawcę. 9) Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadających swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców (załącznik 6) oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, iż wykonał lub wykonuje minimum jedną usługę zbliżoną zakresem do usługi stanowiącej przedmiot zamówienia. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w warunek mogą spełniać łącznie. 10) Zaakceptowany i podpisany przez osobę (osoby) upoważnioną (pełnomocnika) do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy projekt umowy (załącznik nr 7). Dokumenty, zaświadczenia i oświadczenia, o których mowa powyżej należy dołączyć razem do oferty i złożyć w formie oryginałów lub kserokopii posiadających potwierdzenie zgodności z oryginałem przez osobę (osoby) upoważnioną (pełnomocnika) do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy, z dopiskiem: za zgodność z oryginałem. Z tym, że pełnomocnictwa muszą zostać złożone w formie oryginałów.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Propozycja wysokości czynszu za 1m2 powierzchni użytkowej za okresy miesięczne
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.soswchrzanow.republika.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach