Przetargi.pl
Przygotowywanie i wydawanie na terenie Pragi-Południe gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej dzielnicy Praga-Południe - około 230 posiłków

Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Praga Południe m.st. Warszawy ogłasza przetarg

  • Adres: 04-366 Warszawa, ul. Wiatraczna
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 2773312, , fax. -
  • Data zamieszczenia: 2020-10-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Praga Południe m.st. Warszawy
    ul. Wiatraczna 11
    04-366 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 2773312, , fax. -
    REGON: 21557930000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-pragapoludnie.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i wydawanie na terenie Pragi-Południe gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej dzielnicy Praga-Południe - około 230 posiłków
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wyłonienie barów chętnych do przygotowywania i wydawania na terenie Pragi Południe gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Praga Południe – około 230 posiłków Liczba obiadów może ulec zmianie +/- 20%. Posiłek powinien składać się z zupy, pieczywa, drugiego dania i kompotu. Zamawiający dopuszcza do udziału w postępowaniu oferentów, którzy posiadają lokal do wydawania posiłków na terenie Pragi-Południe. Lokal powinien być pozbawiony barier architektonicznych. Warunki zamówienia: - obiady wydawane będą przez siedem dni w tygodniu w godzinach pomiędzy godz. 1100 a 1700, - konieczność zagwarantowania posiłków za dni świąteczne ustawowo wolne od pracy (oprócz niedziel), - konieczność zapewnienia co najmniej 4 posiłków mięsnych w tygodniu, - kaloryczność obiadów zgodna z normami dla osób starszych ustalonymi przez Instytut Żywności i Żywienia, - gramatura podstawowych potraw (po obróbce, w tym termicznej): zupa – 400 ml ziemniaki, ryż, makaron, kopytka, leniwe, pierogi – 250 g mięso, ryba – 120 g naleśniki, krokiety – 3 szt. surówka, jarzynka – 120 g kompot – 250 ml pieczywo – 100 g - placówka będzie przygotowywać codziennie również potrawy dietetyczne, - ciągłość usług bez przerw np. urlopowych, remontowych, - co najmniej dwuosobowa obsługa przy wydawaniu posiłków, - zapewnienie bezpłatnego dostępu do wc z umywalką, - lokal wyposażony w telefon do kontaktu pracowników Ośrodka z obsługą, - obiady odbierane przez opiekunki, wydawane w jednorazowych naczyniach stanowiących własność wydającego posiłki – około 70 obiadów dziennie Niedopuszczalne jest wydawanie suchego prowiantu zamiast gorącego posiłku, chyba że zostanie to ustalone z Zamawiającym. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości z innych źródeł. Wykonawca może złożyć ofertę dotyczącą rejonu, na terenie którego znajduje się lokal gastronomiczny.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia publicznego mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają niżej wymienione warunki udziału w postępowaniu: 1) na potwierdzenie spełniania warunku posiadania wiedzy i doświadczenia Zamawiający wymaga: - wykazu wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, w tym co najmniej jednej usługi polegającej na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków w ilości: 6500 obiadów miesięcznie, 2) na potwierdzenie spełniania warunku dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Zamawiający wymaga: - dysponowania lokalem do wydawania posiłków na terenie Pragi Południe, posiadającym aktualne zezwolenie (opinię) właściwego organu Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności gastronomicznej (zbiorowe żywienie) - dysponowania środkiem transportu przeznaczonym do przewozu posiłków obiadowych ( jeśli produkcja i wydawanie posiłków odbywa się w różnych miejscach ), 3) na potwierdzenie spełniania warunku dot. sytuacji ekonomicznej i finansowej Zamawiający wymaga: - opłaconej polisy lub innego dokumentu potwierdzającego ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia, w wysokości nie mniejszej niż: 125.000,00. 2. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą wg zasady spełnia/nie spełnia. 3. Wykonawca musi potwierdzić spełnianie warunków udziału w postępowaniu nie później niż na dzień składania ofert.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach