Burmistrz Ozimka ogłasza przetarg
- Adres: 46-040 Ozimek, ul. Ks. J. Dzierżona 4B
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 077 4651388 w. 220 , fax. 077 4651281
- Data zamieszczenia: 2010-12-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Burmistrz Ozimka
ul. Ks. J. Dzierżona 4B 4B
46-040 Ozimek, woj. opolskie
tel. 077 4651388 w. 220, fax. 077 4651281
REGON: 00052796000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.ozimek.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i dostawa gorących posiłków dla uczniów i osób uprawnionych w gminie Ozimek - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostawa gorących, jednodaniowy posiłków dla uczniów i osób uprawnionych (dla około 80 osób) w szkołach podstawowych i gimnazjalnych tj.: a)Publiczna Szkoła Podstawowa w Antoniowie, b)Publiczna Szkoła Podstawowa w Dylakach, c)Publiczna Szkoła Podstawowa w Grodźcu, d)Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 w Ozimku, e)Gminny Zespół Szkół w Ozimku (PSP nr 3 i Gimnazjum nr 1), f)Publiczne Gimnazjum nr 2 w Ozimku. 2.Posiłki winny posiadać wartość energetyczną zgodną z normą żywienia (ok. 900 kcal), oraz powinny być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 3.Posiłki powinny odpowiadać następującym kryteriom: zawartość energii -900 kcal; udział energii z białka -nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku; udział białka zwierzęcego -średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku; udział energii z tłuszczu -do 30% 4.Zamawiający oczekuje, że Wykonawca będzie przygotowywał obiady zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez: stosowanie tłuszczów roślinnych ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; umiarkowane stosowanie mięsa (czerwonego) stosowanie mięsa drobiowego stosowanie ryb; miarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; duży udział warzyw i owoców w posiłkach w tym także nasiona roślin strączkowych 5.Zamawiający zobowiązuje się informować Wykonawcę o ilościach dostarczanych posiłków. 6.Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt, w przenośnych termosach z utrzymaniem odpowiedniej temperatury posiłków, a także zapewni naczynia i sztućce jednorazowego użytku. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. O czystość i dezynfekcję termosów zadba dostawca posiłków po każdej dostawie. Jednocześnie Wykonawca zobowiązany jest do odbioru zużytych naczyń jednorazowych. 7.Posiłek oraz sposób jego przygotowania, transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, a w szczególności w ustawie z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. nr 171 poz. 1225) oraz w przepisach wykonawczych. 8.W przypadku Gminnego Zespołu Szkół w Ozimku, Publicznej Szkoły Podstawowej nr 2 w Ozimku oraz Publicznego Gimnazjum nr 2 w Ozimku (szkoły te nie posiadają punktów żywieniowych) oferent musi wskazać w ofercie miejsce wydawania posiłków - miejsce to powinno spełniać wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz winno znajdować się na terenie miasta Ozimek. 9.Zamawiający zastrzega, iż ilość osób korzystających z posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania umowy i każdorazowo będzie informować do godziny 10.00 w dniu poprzedzającym dostawę o ilości posiłków, które Wykonawca winien jest dostarczyć do poszczególnych placówek. 10.Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorami szkół i Dyrektorem Ośrodka Integracji i Pomocy Społecznej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ozimek.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Całodobowe wyżywienie pacjentów Prudnickiego Centrum Medycznego S.A. w Prudniku.
Dodano: 2016-06-17 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo Leczniczego SZOZ w Niemodlinie
Dodano: 2016-04-13 - świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennych posiłków dla pacjentów Brzeskiego Centrum Medycznego w Brzegu
Dodano: 2015-12-15 - Usługa cateringu-żywienie pacjentów SP ZOZ MSW w Opolu
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków jednodaniowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Głuchołazach.
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie posiłków w Dziennym Domu Pomocy w Brzegu dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzegu w 2016 roku
Dodano: 2015-12-09 - Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie w postaci gorącego posiłku
Dodano: 2015-12-07 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Głubczycach - PN / 11 / XII / 15
Dodano: 2015-12-07 - Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kędzierzynie-Koźlu
Dodano: 2015-11-30 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Głubczycach - PN / 10 / XI / 15
Dodano: 2015-11-25