Szpital Grochowski im. dr med. Rafała Masztaka Sp. z o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 04073 Warszawa, ul. Grenadierów
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 51 52 743 , fax. 22 51 52 789
- Data zamieszczenia: 2018-02-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Grochowski im. dr med. Rafała Masztaka Sp. z o.o.
ul. Grenadierów
04073 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 51 52 743, fax. 22 51 52 789
REGON: 215398900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.grochowski.waw.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i dostawa całodziennych posiłków dla dorosłych pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Grochowskim im. dr med. Rafała Masztaka Sp. z o.o. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostaw całodziennych posiłków dla dorosłych pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Grochowskim im. dr med. Rafała Masztaka Sp. z o.o. oraz odbioru odpadów pokonsumpcyjnych. Żywienie pacjentów obejmuje następujące diety: 1) dieta podstawowa 2) dieta łatwostrawna 3) dieta wątrobowa, łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu 4) dieta w ostrym zapaleniu trzustki 5) dieta ubogocholesterolowa, o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 6) dieta wrzodowa, z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego 7) dieta wysokobiałkowa 8) dieta niskobiałkowa (w tym dieta ziemniaczana) 9) dieta niskosodowa 10) dieta bezmleczna 11) dieta w cukrzycy, z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 12) dieta w cukrzycy wątrobowa 13) diety o zmienionej konsystencji: a) papkowata, b) dieta przetarta; c) płynna do żywienia przez sondę; d) kleikowa (wykonywana w szpitalu z produktów dostarczonych przez Wykonawcę- kleiku, sucharków bez cukru); 14) dieta ścisła. Zamawiający ma prawo zamówić także diety indywidualne wg zaleceń lekarskich, np. dietę wegetariańską, dietę bezglutenową, dietę bogatoresztkową, dietę ubogopurynową, dietę ubogoenergetyczną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamówienia posiłków w razie potrzeby także dla pacjentów przebywających na Izbie Przyjęć (porcjowane dania w jednorazowych termicznych pojemnikach indywidualnych dla każdego pacjenta wraz ze sztućcami jednorazowego użytku). Liczba pacjentów hospitalizowanych przy 100% obłożeniu wynosi aktualnie 220, natomiast średnia dzienna liczba pacjentów żywionych wynosi około 195 (+/- 20). Średnia miesięczna liczba posiłków wydanych w 2017 r. wyniosła: 5600 śniadań, 5393 obiadów, 5459 kolacji. Średnia ilość diet zamówionych miesięcznie w 2017r. przedstawia się następująco: podstawowa: 889, łatwostrawna: 1782, łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu: 147, w ostrym zapaleniu trzustki: 23, ubogocholesterolowa: 531, wrzodowa: 13, wysokobiałkowa 30, niskobiałkowa: 2, niskosodowa: 8, bezmleczna: 142, dla cukrzyków: 1570, w cukrzycy „wątrobowa” 174, płynna do sondy: 169, papkowata: 106. Z powyższych część diet jest zamawiana w formie przecieranej- stanowią one średnio 516 diet/ miesiąc. Średnio miesięcznie w 2017 r. zamawiano 55 opakowań kleików, 10 opakowań sucharków Przewidywane zapotrzebowanie: Posiłki - stawka żywieniowa za osobodzień 71 175 Kleiki 660 Suchary 124 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. O udzielenie zamówienia ubiegać mogą się Wykonawcy wpisani do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zawartość oferty na dzień składania ofert: 1) wypełniony formularz oferty – załącznik nr 1 do SIWZ; 2) wypełniony formularz asortymentowo-cenowy – załącznik nr 2 do SIWZ; 3) oświadczenia – załącznik nr 3 i 4 do SIWZ; 4) pełnomocnictwa (jeżeli dotyczą lub są wymagane); 5) zobowiązanie podmiotu trzeciego (jeżeli dotyczy).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych dla OR AMW w Gdyni
Dodano: 2024-07-11 - Świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia do siedziby Zamawiającego lub do innego miejsca wskazanego przez Zamawiającego, w granicach m. st. Warszawy
Dodano: 2024-07-08 - USŁUGA POŚREDNICTWA POLEGAJĄCA NA SUKCESYWNYM ŚWIADCZENIU REZERWACJI USŁUG CATERINGOWYCH I RESTAURACYJNYCH W KRAJU I ZA GRANICĄ DLA SZKOŁY GŁÓWNEJ MIKOŁAJA KOPERNIKA
Dodano: 2024-06-26 - Świadczenie usługi cateringowej w dniu 30.07.2024 r.
Dodano: 2024-06-14 - Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji
Dodano: 2024-06-05 - Zakup usług cateringowych na potrzeby obsługi konferencji i sympozjów organizowanych przez MSWiA
Dodano: 2024-06-03 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
Dodano: 2024-05-26 - Obsługa wizyt międzynarodowych oraz innych wydarzeń w zakresie usług gastronomicznych
Dodano: 2024-05-22 - Świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia do siedziby Zamawiającego lub do innego miejsca wskazanego przez Zamawiającego, w granicach m. st. Warszawy
Dodano: 2024-05-22 - Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego
Dodano: 2024-05-17