Przetargi.pl
Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla uczestników projektów, współfinansowanych z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013

Powiat Namysłowski reprezentowany przez Zarząd Powiatu ogłasza przetarg

  • Adres: 46-100 Namysłów, Pl. Wolności 12A
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. (077) 410 36 95 , fax. 077 4103922
  • Data zamieszczenia: 2012-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Namysłowski reprezentowany przez Zarząd Powiatu
    Pl. Wolności 12A 12A
    46-100 Namysłów, woj. opolskie
    tel. (077) 410 36 95, fax. 077 4103922
    REGON: 53142196300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.namyslow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla uczestników projektów, współfinansowanych z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków (w zestawach) dla uczestników projektów, współfinansowanych z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013- Poddziałanie 9.2. i 9.1.2. dla niżej określonych projektów pn.: Zamówienie składa się z 3 części (zadań): ZADANIE (CZĘŚĆ) NR 1 1. LEPSZA SZKOŁA ZAWODOWA - LEPSZYM JUTREM III - orientacyjna liczba zestawów 256 szt. +/- 20%. 2. DOBRY START - DOBRA PRZYSZŁOŚĆ I - orientacyjna liczba zestawów 117 szt. +/- 20%. W skład jednego zestawu wchodzi: -bułka tradycyjna na podmłodzie o twardej skórce i zwartym miąższu o wadze min. 90 g, posmarowana masłem z plastrem wędliny, sera żółtego, sałatą, -sok do picia o pojemności min. 500 ml, -woda mineralna do picia o pojemności min. 500 ml, -owoc (banan lub jabłko) o wadze min. 200 g, -baton oblany czekoladą w opakowaniu, o wadze min. 46 g, -serwetka o wymiarach 33x33 cm, trójwarstwowa, 100% celulozy, -opakowanie papierowe (każdy zestaw musi być zapakowany osobno, w tym również każda przygotowana do spożycia bułka). Orientacyjne liczby zestawów w całym okresie realizacji zamówienia zostały podane powyżej. Faktyczna ilość zamówienia (liczba zestawów) będzie określona na roboczo i będzie zależała od posiadanych środków, które Zamawiający zabezpieczył w budżecie na przedmiotowe zamówienie. Zamawiający, sukcesywnie w miarę występujących potrzeb będzie każdorazowo ustalał wielkość zamówienia (liczbę zestawów które należy dostarczyć). Wykonawca musi spełnić wymagania związane z realizacją przedmiotowego zamówienia m.in. musi posiadać aktualna książeczkę sanitarno-epidemiologiczną. ZADANIE (CZĘŚĆ) NR 2 3.LEPSZA SZKOŁA ZAWODOWA - LEPSZYM JUTREM III - orientacyjna liczba zestawów 132 szt. +/- 20%. W skład jednego zestawu wchodzi: -bułka tradycyjna na podmłodzie o twardej skórce i zwartym miąższu o wadze 90 g posmarowana masłem z plastrem wędliny, sera żółtego, sałatą, plastrami pomidora i ogórka zielonego, -sok do picia o pojemności min 250 ml, lub przygotowana i gotowa do spożycia gorąca zupka do picia o pojemności min. 250 ml, -powyżej. Faktyczna ilość zamówienia (liczba zestawów) będzie określona na roboczo i będzie zależała od posiadanych środków, które Zamawiający zabezpieczył w budżecie na przedmiotowe zamówienie. Zamawiający, sukcesywnie w miarę występujących potrzeb będzie każdorazowo ustalał wielkość zamówienia (liczbę zestawów które należy dostarczyć oraz kiedy jakie menu). Wykonawca musi spełnić wymagania związane z realizacją przedmiotowego zamówienia m.in.: -Obiad dla każdego uczestnika powinien zostać podawany na ciepło i w jednorazowym pojemniku z kompletem jednorazowych sztućców. Posiłek powinien być dostarczony jako zestaw. -Posiłki muszą być przygotowane z zachowaniem zasad racjonalnego żywienia, dobrze zbilansowane pod względem zawartości podstawowych składników odżywczych. -Posiłki przeznaczone są dla osób w wieku 15-19 lat. -Posiłki winny być przygotowane zgodne z polskimi normami żywieniowymi. oraz w najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. -Wykonawca musi spełnić wymagania związane z realizacją przedmiotowego zamówienia m.in. musi posiadać aktualna książeczkę sanitarno - epidemiologiczną. -Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. -Wykonawca musi posiadać aktualna książeczkę sanitarno-epidemiologiczną. Uczestnikami projektów są uczniowie: Zespołu Szkół Mechanicznych w Namysłowie i I LO w Namysłowie. Szczegóły zamówienia określają wymagania, będące dodatkiem nr 3 do SIWZ. Wspólny Słownik Zamówień: Wspólny Słownik Zamówień: 55.32.10.00-6 (Usługi przygotowywania posiłków), 55.52.40.00-9 (Usługi dostarczania posiłków do szkół). Zamówienie podzielone jest na części (zadania). Liczba części (zadań): 3. Dopuszcza się składanie ofert częściowych na poszczególne zadania. Oferty, które nie będą obejmowały wszystkich elementów składowych danego zadania zostaną odrzucone. Miejsce realizacji zamówienia: Zespół Szkół Mechaniczych w Namysłowie, I Liceum Ogólnokształcące w Namysłowie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.namyslow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach