Samodzielny Publiczny Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy w Gołdapi ogłasza przetarg
- Adres: 19-500 Gołdap, ul. Słoneczna 7/9
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 087 6153790 , fax. 087 6153790
- Data zamieszczenia: 2015-05-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy w Gołdapi
ul. Słoneczna 7/9 7/9
19-500 Gołdap, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 087 6153790, fax. 087 6153790
REGON: 51089568600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatgoldap.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentom SPZP-O w Gołdapi - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków dla średnio 45 osób dziennie, zgodnie z warunkami określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2005 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (tj.: Dz. U. z 2015 r. poz. 594) oraz - dostarczenie posiłków do siedziby Zamawiającego. 2. Rodzaje i ilość diet (średnia dzienna): - dieta lekkostrawna - 40 - dieta cukrzycowa - 5 w tym dodatek dla diet cukrzycowych + 2200 godz. - od 2 do 3 3. struktura racji pokarmowych: - % energii z białka - nie mniej niż 12 % - % energii z węglowodanów - 56-60 % - % energii z tłuszczów - nie więcej niż 30 % 4. Średnia ilość żywionych w jednym dniu - 45 osób. Ilość osób, które faktycznie będą korzystały z posiłków będzie codziennie podawana Wykonawcy przez Zamawiającego w formie telefonicznej z zastrzeżeniem, że ilość dziennie żywionych pacjentów może ulec zmianie. 5. W skład posiłków muszą wchodzić warzywa i owoce wzbogacające dietę w witaminy, błonnik i sole mineralne, a II śniadanie i podwieczorek oraz dodatek na godz. 2200 dostarczany będzie tylko dla diet cukrzycowych (średnio 2-3 diety) 6. Czas wydawania posiłków: - śniadanie - 8.00 - II śniadanie - 10.00 - obiad - 13.00 - podwieczorek - 16.00 - kolacja - 18.00 7. Ilości posiłków wymienione w pkt. 4), są wielkościami szacunkowymi i zależne są od ilości aktualnie hospitalizowanych pacjentów. 8. Wykonawca zobowiązny będzie do dekadowego sporządzania jadłospisu opracowanego przez wykwalifikowanego pracownika (dietetyk lub technik, technolog żywienia) 9. Jadłospisy muszą być ustalone z zastosowaniem zróżnicowanego menu i diet powszechnie stosowanych w szpitalach. 10. Wykonawca przy sporządzaniu jadłospisów uwzględniać będzie sezonowość dostępnych na rynku świeżych produktów szczególnie warzyw i owoców. 11. Zamawiający wymaga od Wykonawcy aby: obiad składał się z minimum dwóch dań, uwzględniał w menu surówki, w ustalonych jadłospisach uwzględnić w ramach śniadania i kolacji zupę mleczną, herbatę słodką i gorzką, w ustalonych jadłospisach uwzględnić przynajmniej jeden raz w tygodniu potrawy z ryb, 12. Zamawiający wymaga by realizacja zamówienia odbywała się w systemie ciągłym obejmującym pracę w soboty, niedziele i dnia świąteczne. 13. Dopuszcza się dostarczanie II śniadania, podwieczorku oraz dodatku na godz. 22.00 wraz ze śniadaniem i obiadem 14. Posiłki powinny być dostarczane w systemie termosowym do siedziby Zamawiającego 15. Temperatura posiłków ciepłych musi mieścić się w granicach 65°C-80°C 16. Dowóz posiłków odbywać się musi w termosach własnych wykonawcy, a także własnym transportem Wykonawcy, a odbiór termosów do mycia w czasie 45-60 min. od dostarczenia 17. Wykonawca musi spełniać warunki sanitarno - higieniczne do prowadzenia żywienia w formie kateringu. 18. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania i przechowywania próbek kontrolnych żywności. 19. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki w pomieszczeniach będących w jego dyspozycji i przy użyciu własnych produktów. Zamawiający przewiduje prawo opcji z czego bezwarunkowo zleci 70% przedmiotu zamówienia, a pozostałe 30 % w zależności od potrzeb, w ramach prawa opcji przewiduje się również zwiększenie zamówienia podstawowego maksymalnie do 30 %. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wnoszenia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatgoldap.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowywanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentom SPZP-O w Gołdapi
Dodano: 2015-06-09 - Żywienie kursantów Ośrodka Szkolenia Komendy Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej w Olsztynie w II półroczu 2012r, znak sprawy: WT.2370-5/2012
Dodano: 2012-08-14 - Żywienie kursantów Ośrodka Szkolenia Komendy Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej w Olsztynie w II półroczu 2012r
Dodano: 2012-08-06 - przygotowywanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentom SPZP-O w Gołdapi
Dodano: 2012-03-20 - Dostawa posiłków profilaktycznych i regeneracyjnych.
Dodano: 2010-09-13