Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Praga Południe m.st. Warszawy ogłasza przetarg
- Adres: 04-366 Warszawa, ul. Wiatraczna
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 2773312, , fax. -
- Data zamieszczenia: 2019-10-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Praga Południe m.st. Warszawy
ul. Wiatraczna 11
04-366 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 2773312, , fax. -
REGON: 21557930000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-pragapoludnie.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywania i wydawania na terenie Pragi-Południe gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Praga-Południe – w dwóch rejonach: Rejon I – około 160 posiłków, Rejon II – około 70 posiłków. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest wyłonienie barów chętnych do przygotowywania i wydawania na terenie Pragi Południe gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Praga Południe – w dwóch rejonach zaznaczonych na planie (zał. nr 1). Rejon I – około 160 posiłków; Rejon II – około 70 posiłków. Liczba obiadów może ulec zmianie +/- 20%. Posiłek powinien składać się z zupy, pieczywa, drugiego dania i kompotu. Zamawiający dopuszcza do udziału w postępowaniu oferentów, którzy posiadają lokal do wydawania posiłków na terenie Pragi-Południe. Lokal powinien być pozbawiony barier architektonicznych. Warunki zamówienia: - obiady wydawane będą przez siedem dni w tygodniu w godzinach pomiędzy godz. 11 a 17, - konieczność zagwarantowania posiłków za dni świąteczne ustawowo wolne od pracy (oprócz niedziel), - konieczność zapewnienia co najmniej 4 posiłków mięsnych w tygodniu, - kaloryczność obiadów zgodna z normami dla osób starszych ustalonymi przez Instytut Żywności i Żywienia, - gramatura podstawowych potraw (po obróbce, w tym termicznej): zupa – 400 ml ziemniaki, ryż, makaron, kopytka, leniwe, pierogi – 250 g mięso, ryba – 120 g naleśniki, krokiety – 3 szt. surówka, jarzynka – 120 g kompot – 250 ml pieczywo – 100 g - placówka będzie przygotowywać codziennie również potrawy dietetyczne, - ciągłość usług bez przerw np. urlopowych, remontowych, - co najmniej dwuosobowa obsługa przy wydawaniu posiłków, - zapewnienie bezpłatnego dostępu do wc z umywalką, - lokal wyposażony w telefon do kontaktu pracowników Ośrodka z obsługą, - obiady odbierane przez opiekunki, wydawane w jednorazowych naczyniach stanowiących własność wydającego posiłki Rejon I - około 50 obiadów dziennie, Rejon II – około 20 obiadów dziennie. Niedopuszczalne jest wydawanie suchego prowiantu zamiast gorącego posiłku, chyba że zostanie to ustalone z Zamawiającym. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości z innych źródeł. Wykonawca może złożyć ofertę dotyczącą rejonu, na terenie którego znajduje się lokal gastronomiczny. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: .O udzielenie zamówienia publicznego mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają niżej wymienione warunki udziału w postępowaniu: 1) na potwierdzenie spełniania warunku posiadania wiedzy i doświadczenia Zamawiający wymaga: - wykazu wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, w tym co najmniej jednej usługi polegającej na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków w ilościach: Rejon I - 4000 obiadów miesięcznie, Rejon II - 1500 obiadów miesięcznie, 2) na potwierdzenie spełniania warunku dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Zamawiający wymaga: - dysponowania lokalem do wydawania posiłków na terenie Pragi Południe, posiadającym aktualne zezwolenie (opinię) właściwego organu Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności gastronomicznej (zbiorowe żywienie) - dysponowania środkiem transportu przeznaczonym do przewozu posiłków obiadowych ( jeśli produkcja i wydawanie posiłków odbywa się w różnych miejscach ), 3) na potwierdzenie spełniania warunku dot. sytuacji ekonomicznej i finansowej Zamawiający wymaga: - opłaconej polisy lub innego dokumentu potwierdzającego ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia, w wysokości nie mniejszej niż: Rejon I – 75.000 zł, Rejon II – 50.000 zł, 2. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą wg zasady spełnia/nie spełnia. 3. Wykonawca musi potwierdzić spełnianie warunków udziału w postępowaniu nie później niż na dzień składania ofert.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie kompleksowych usług codziennego całodobowego żywienia pacjentów
Dodano: 2024-04-12 - Świadczenie usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych w Narodowym Instytucie Kultury i Dziedzictwa Wsi
Dodano: 2024-04-04 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola Nr 1 „Zielony Dinek” w Ząbkach
Dodano: 2024-03-24 - Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie
Dodano: 2024-03-21 - „Przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci w oddziale przedszkolnym przy ul. Warszawskiej 27 w Mszczonowie w 2024 roku”
Dodano: 2024-02-27 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego, w okresie od 01.04.2024 r. do 31.12.2024 r.
Dodano: 2024-02-27 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennego wyżywienia z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla pacjentów Szpitala Świętej Trójcy, Centrum Zdrowia Psychicznego oraz ZPO w Płocku.
Dodano: 2024-02-20 - Usługa cateringowa dla gości Gali XXIV Plebiscytu na najlepszych sportowców Warszawy 2023 roku.
Dodano: 2024-02-08 - Świadczenie usługi zbiorowego żywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej ul Wójtowska 13, 00-224 Warszawa
Dodano: 2024-02-06 - Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie gminy Zbuczyn w 2024 r.
Dodano: 2024-01-31