Przetargi.pl
Przygotowaniu i dostawę gorących posiłków dla dzieci i młodzieży, osób dorosłych na terenie Gminy Mściwojów

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 59-407 Mściwojów, Mściwojów 20
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-76 872 83 98 , fax. 0-76 872 83 98
  • Data zamieszczenia: 2014-03-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    Mściwojów 20 20
    59-407 Mściwojów, woj. dolnośląskie
    tel. 0-76 872 83 98, fax. 0-76 872 83 98
    REGON: 00404414100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowaniu i dostawę gorących posiłków dla dzieci i młodzieży, osób dorosłych na terenie Gminy Mściwojów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług polegających na przygotowaniu gorących posiłków jednodaniowych dla dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych na terenie Gminy Mściwojów wraz z dowozem od dnia podpisania umowy do dnia 31.12.2014 r. 2. Ogólny opis zamówienia: a) Dzienna ilość obiadów ok. 65 porcji w ciągu 174 dni (liczba ta w trakcie roku szkolnego 2014 dzienne zapotrzebowanie może ulec zmianie na zwiększeniu lub zmniejszeniu) od poniedziałku do piątku w dni zajęć lekcyjnych. W okresie wakacji wg. zapotrzebowania. b) Zamawiający z 3 - dniowym wyprzedzeniem będzie przekazywał informację Wykonawcy o ilości gorących posiłków na poszczególne dni. Rok szkolny: Od poniedziałku do piątku posiłki składać będą się : 1) 3 posiłki mięsne (udko z kurczaka, kotlet schabowy, kotlet z fileta z indyka lub kurczaka , kotlet mielony, gulasz mięsny oraz dodatek w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu lub makaronu i surówek lub jarzyn gotowanych) 2) posiłki bezmięsne (naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, racuchy, krokiety dania z makaronem) i dania rybne. Posiłki muszą posiadać wartość energetyczną zgodną z normą żywieniową, muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego ( wg. Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych punktów kontroli HACCP).Posiłki powinny uwzględniać powszechnie uznane preferencje pokarmowe dzieci i winny być przygotowane z komponentów zakupionych przez Wykonawcę. Do przygotowania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Należy uwzględnić wartość kaloryczną i odżywczą dla dzieci w wieku szkolnym i starszych uzgodnione z dietetykiem. Wyklucza się posiłki na bazie Fastfood. Wskazane jest zapewnienie dzieciom korzystających z dożywiania sezonowych owoców. Okres wakacji (półkolonie - 3 turnusy - 10 dniowe): c) Dowóz gorących posiłków będzie następował o godz. 9.30 do Szkoły Podstawowej w Targoszynie. Szczegółowy opis zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Mściwojów: Szkoła Podstawowa w Snowidzy, Szkoła Podstawowa w Targoszynie, Publiczne Gimnazjum w Marcinowicach oraz osób starszych i niepełnosprawnych z terenu gminy. 2) Ilość posiłków jest orientacyjna i może ulec zmianie w zależności od potrzeb Zamawiającego. 3) Liczba dzieci może być weryfikowana z 3 dniowym wyprzedzeniem. 4) Zamawiający nie poniesie żadnych konsekwencji w związku ze zmniejszeniem ilości zaplanowanych posiłków. 5) Wykonawca jest zobowiązany do uwzględnienia w ofercie wszystkich kosztów związanych z realizacją zamówienia. 6) Posiłki będą dostarczane w termosach przystosowanych do przewożenia żywności. 7) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za żadne szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 8) Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od dnia podpisania umowy do 31 grudnia 2014r. z uwzględnieniem przerw w nauce (np. ferii świątecznych, dni świątecznych oraz wakacji z wyjątkiem organizowanych półkolonii). 9) Dzienna ilość posiłków - 65 10) Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 450 kcal. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i jakość zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. 11) drugie danie ziemniaki lub zamiennik - makaron , ryż, kasza -150g, mięso - 150g, surówka - 100 g. 12) Drugie danie stanowić mogą: pierogi, naleśniki z serem, kopytka, pyzy, racuchy, makaron z sosem, krokiety, gołąbki- 400 g 13) Zamawiający nie dopuszcza ażeby w ciągu 5 dni wystąpiła powtarzalność tego samego posiłku. 14) Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektorów szkół oraz do ośrodka pomocy społecznej. 15) Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 16) Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 17) Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. 18) Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 19) Wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno - epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 20) Wykonawca jest zobowiązany do cotygodniowego przedkładania Zamawiającemu jadłospisu uzgodnionego z dyrektorami szkół.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.msciwojow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach