Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki ogłasza przetarg
- Adres: 45-075 Opole, ul. Krakowska
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 77 40 33 600 , fax. 77 40 33 609
- Data zamieszczenia: 2020-11-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki
ul. Krakowska 38
45-075 Opole, woj. opolskie
tel. 77 40 33 600, fax. 77 40 33 609
REGON: 16012870100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.ocrg.opolskie.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, wykonanie i dostawa publikacji popularno-naukowej, poradnikowej i edukacyjnej pod roboczym tytułem „O żywności od A do Z”. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zad. 1 Przedmiotem zamówienia jest opracowanie merytoryczne publikacji popularno-naukowej, poradnikowej i edukacyjnej pod roboczym tytułem: „O żywności od A do Z”. Zamówienie zostanie zrealizowane w ramach projektu: „Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct-Opole”. I. Grupę docelową publikacji będą stanowili wszyscy mieszkańcy woj. opolskiego, w tym: młodzież akademicka i szkolna, mieszkańcy obszarów wiejskich, organizacje pozarządowe mające w działaniach statutowych propagowanie zdrowego stylu życia, organy samorządowe i gminne. Publikacja podzielona zostanie na 5-8 rozdziałów, które dotyczyć będą takich zagadnień jak: -bezpieczeństwo żywności w UE i w Polsce, -system kontroli żywności i jej dopuszczeniu do obrotu, -certyfikaty i oznaczenia ułatwiające konsumentom ocenę jakości produktu, -samodzielna kontrola składu chemicznego produktów spożywczych przy wykorzystaniu różnych aplikacji mobilnych, -ustawodawstwo krajowe i unijne w zakresie kontroli żywności, -produkcja, dystrybucja, przechowywaniem surowców i produktów żywnościowych, -czynniki determinujące jakość żywności, kształtowanie cech sensorycznych żywności, -prawidłowe oznaczenie produktów, zapoznanie odbiorców z takimi terminami jak m.in.: ,,Znak Ekologiczny EKO”, ,,Ecolabel”, etykieta FSC, znak MSC, -strategia Unii Europejskiej: „od pola do stołu”, -instytucje unijne działające na rzecz ochrony konsumentów. Zad. 2 Przedmiotem zamówienia jest opracowanie graficzne, druk i dostawa publikacji popularno-naukowej, poradnikowej i edukacyjnej pod roboczym tytułem: „O żywności od A do Z”. Zamówienie zostanie zrealizowane w ramach projektu: Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct-Opole. Zamawiający dostarczy Wykonawcy wkład merytoryczny publikacji. Zadaniem Wykonawcy będzie: 1) opracowanie graficzne okładki przedniej: z uwzględnieniem logotypu Przedstawicielstwa Komisji Europejskiej w Polsce, Punktu Informacji Europejskiej Europe Direct-Opole, Opolskiego Centrum Rozwoju Gospodarki, informacji o współfinansowaniu ze środków Unii Europejskiej, bezpłatnym egzemplarzu, 2) opracowanie graficzne stron wewnętrznych publikacji: oprawione zdjęciami z galerii Wykonawcy (wyboru zdjęć dokonuje Zamawiający) opisy, tekst, spis treści, wprowadzenie, indeks. 3) opracowanie graficzne okładki tylnej: adresy kontaktowe: Przedstawicielstwa Komisji Europejskiej w Polsce, Regionalnego Przedstawicielstwa we Wrocławiu, Punktu Informacji Europejskiej Europe Direct-Opole, adresy społecznościowe, logotypy, informacja o projekcie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej. 4) opracowanie powinno być spójne graficznie i językowo. 5) publikacja powinna liczyć od 36 do 44 stron. Wykonawca wydrukuje publikację zgodnie z poniższymi wymaganiami technicznymi: 1) Nakład 200 egzemplarzy 2) Format 210 x 210 mm, 3) Kolor nadruk dwustronny w pełnym kolorze CMYK (4+4) 4) papier w 100% makulaturowy, wyprodukowany bez wybielaczy optycznych, o białości CIE 112, gramatura: 135 g, 5) Wykonawca przekaże Zamawiającemu publikację w formie elektronicznej na płycie DVD oraz płycie CD, a także prześle na adres poczty elektronicznej osoby wyznaczonej do kontaktu z ramienia Zamawiającego do publikacji na stronie www oraz rozesłania (o rozmiarze poniżej 8 MB) w formacie PDF. Odbiorcami publikacji będą mieszkańcy woj. opolskiego, w tym: młodzież akademicka i szkolna, mieszkańcy obszarów wiejskich, organizacje pozarządowe mające w działaniach statutowych propagowanie zdrowego stylu życia, organy samorządowe i gminne. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 79823000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Formularz ofertowy 2) Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- U/05/2024 Sukcesywny druk i dostawa akcydensów, druków nietypowych oraz okolicznościowych
Dodano: 2024-02-20 - Usługi druku i dostawy materiałów promocyjnych i poligraficznych na potrzeby Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego
Dodano: 2023-11-21 - Usługi druku i dostawy materiałów poligraficznych i promocyjnych na potrzeby Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego
Dodano: 2022-10-27 - Wydrukowanie i dostawa formularzy mandatu karnego
Dodano: - Usługi poligraficzne w zakresie: redakcja techniczna, łamanie, dwie [ 2 ] korekty, druk książek i czasopism o tematyce teologicznej wraz z transportem
Dodano: 2021-02-24 - Druk magazynu miejskiego „Opole i kropka”
Dodano: 2021-02-18 - Przygotowanie, wykonanie i dostawa publikacji popularno-naukowej, poradnikowej i edukacyjnej pod roboczym tytułem „O żywności od A do Z”.
Dodano: 2021-01-20 - Przygotowanie, wykonanie i dostawa publikacji popularno-naukowej, poradnikowej i edukacyjnej pod roboczym tytułem „O żywności od A do Z”.
Dodano: 2021-01-20 - Druk magazynu miejskiego „Opole i kropka”
Dodano: 2020-12-23 - Usługi poligraficzne w zakresie: redakcja techniczna, łamanie, dwie [ 2 ] korekty, druk książek i czasopism o tematyce teologicznej wraz z transportem
Dodano: 2020-12-23