Przetargi.pl
Przygotowanie, wykonanie i dostawa publikacji popularno-naukowej, poradnikowej i edukacyjnej pod roboczym tytułem „O żywności od A do Z”.

Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki ogłasza przetarg

  • Adres: 45-075 Opole, ul. Krakowska
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 77 40 33 600 , fax. 77 40 33 609
  • Data zamieszczenia: 2021-01-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki
    ul. Krakowska 38
    45-075 Opole, woj. opolskie
    tel. 77 40 33 600, fax. 77 40 33 609
    REGON: 16012870100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.ocrg.opolskie.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, wykonanie i dostawa publikacji popularno-naukowej, poradnikowej i edukacyjnej pod roboczym tytułem „O żywności od A do Z”.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zad. 1 Przedmiotem zamówienia jest opracowanie merytoryczne publikacji popularno-naukowej, poradnikowej i edukacyjnej pod roboczym tytułem: „O żywności od A do Z”. Zamówienie zostanie zrealizowane w ramach projektu: „Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct-Opole”. I. Grupę docelową publikacji będą stanowili wszyscy mieszkańcy woj. opolskiego, w tym: młodzież akademicka i szkolna, mieszkańcy obszarów wiejskich, organizacje pozarządowe mające w działaniach statutowych propagowanie zdrowego stylu życia, organy samorządowe i gminne. Publikacja podzielona zostanie na 5-8 rozdziałów, które dotyczyć będą takich zagadnień jak: -bezpieczeństwo żywności w UE i w Polsce, -system kontroli żywności i jej dopuszczeniu do obrotu, -certyfikaty i oznaczenia ułatwiające konsumentom ocenę jakości produktu, -samodzielna kontrola składu chemicznego produktów spożywczych przy wykorzystaniu różnych aplikacji mobilnych, -ustawodawstwo krajowe i unijne w zakresie kontroli żywności, -produkcja, dystrybucja, przechowywaniem surowców i produktów żywnościowych, -czynniki determinujące jakość żywności, kształtowanie cech sensorycznych żywności, -prawidłowe oznaczenie produktów, zapoznanie odbiorców z takimi terminami jak m.in.: ,,Znak Ekologiczny EKO”, ,,Ecolabel”, etykieta FSC, znak MSC, -strategia Unii Europejskiej: „od pola do stołu”, -instytucje unijne działające na rzecz ochrony konsumentów. Zad. 2 Przedmiotem zamówienia jest opracowanie graficzne, druk i dostawa publikacji popularno-naukowej, poradnikowej i edukacyjnej pod roboczym tytułem: „O żywności od A do Z”. Zamówienie zostanie zrealizowane w ramach projektu: Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct-Opole. Zamawiający dostarczy Wykonawcy wkład merytoryczny publikacji. Zadaniem Wykonawcy będzie: 1) opracowanie graficzne okładki przedniej: z uwzględnieniem logotypu Przedstawicielstwa Komisji Europejskiej w Polsce, Punktu Informacji Europejskiej Europe Direct-Opole, Opolskiego Centrum Rozwoju Gospodarki, informacji o współfinansowaniu ze środków Unii Europejskiej, bezpłatnym egzemplarzu, 2) opracowanie graficzne stron wewnętrznych publikacji: oprawione zdjęciami z galerii Wykonawcy (wyboru zdjęć dokonuje Zamawiający) opisy, tekst, spis treści, wprowadzenie, indeks. 3) opracowanie graficzne okładki tylnej: adresy kontaktowe: Przedstawicielstwa Komisji Europejskiej w Polsce, Regionalnego Przedstawicielstwa we Wrocławiu, Punktu Informacji Europejskiej Europe Direct-Opole, adresy społecznościowe, logotypy, informacja o projekcie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej. 4) opracowanie powinno być spójne graficznie i językowo. 5) publikacja powinna liczyć od 36 do 44 stron. Wykonawca wydrukuje publikację zgodnie z poniższymi wymaganiami technicznymi: 1) Nakład 200 egzemplarzy 2) Format 210 x 210 mm, 3) Kolor nadruk dwustronny w pełnym kolorze CMYK (4+4) 4) papier w 100% makulaturowy, wyprodukowany bez wybielaczy optycznych, o białości CIE 112, gramatura: 135 g, 5) Wykonawca przekaże Zamawiającemu publikację w formie elektronicznej na płycie DVD oraz płycie CD, a także prześle na adres poczty elektronicznej osoby wyznaczonej do kontaktu z ramienia Zamawiającego do publikacji na stronie www oraz rozesłania (o rozmiarze poniżej 8 MB) w formacie PDF. Odbiorcami publikacji będą mieszkańcy woj. opolskiego, w tym: młodzież akademicka i szkolna, mieszkańcy obszarów wiejskich, organizacje pozarządowe mające w działaniach statutowych propagowanie zdrowego stylu życia, organy samorządowe i gminne.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 79823000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach