Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 84240 Reda, ul. Derdowskiego
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 586 785 865 , fax. 586 787 487
- Data zamieszczenia: 2017-12-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Derdowskiego 25
84240 Reda, woj. pomorskie
tel. 586 785 865, fax. 586 787 487
REGON: 19084353800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopsreda.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 1769 ze zm. ) – w szczególności osobom samotnym, starszym, chorym i niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przygotowanie z usługą wydawania posiłków obiadowych, dwudaniowych na terenie Miasta Redy od poniedziałku do niedzieli, w godzinach od 10.00 – 17.00, w okresie od 01 stycznia 2018 roku do 31 grudnia 2018 roku z możliwością konsumpcji na miejscu, bądź z możliwością wydania posiłków na wynos w jednorazowych, styropianowych opakowaniach. Szacunkowa liczba posiłków mieści się w przedziale od 1 do 20 dziennie. Waga posiłków powinna się wynosić: zupa – 400 g, ziemniaki/makaron/ryż/kasza – 200 g, mięso/ryba – 100 g, surówka/gotowane warzywa – 100 g, pierogi, naleśniki, krokiety, kopytka, makaron z sosem warzywno – mięsnym/owocowym – 200 g. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (7 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego posiłku. Zamawiający zastrzega, że: - 4 dni w tygodniu winno być danie mięsne; - 1 dzień w tygodniu winno być danie rybne; - 2 dni w tygodniu winny być dania typu: pierogi, naleśniki, krokiety, kopytka, makaron z sosem warzywno-mięsnym/owocowym lub inne równoważne zaproponowane przez wykonawcę; - raz w tygodniu zostanie podana porcja ciasta nie mniejsza niż 150 g jako dodatek do posiłku. Ponadto do posiłków mają być podawane naprzemiennie w danym tygodniu surówki i warzywa gotowane. W tym samym tygodniu rodzaj surówki lub warzyw nie może się powtórzyć. Do posiłków co najmniej dwa razy w tygodniu maja być podawane ziemniaki, w pozostałych dniach może być kasza, ryż itp. (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą dania typu naleśniki, kopytka, pierogi, itp.). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55000000-0
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej opisane w ppkt 5.2 przez Zamawiającego, oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp oraz art. 24 ust 5 pkt 1 ustawy Pzp.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - Kserokopię decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego w sprawie zezwolenia na prowadzenie działalności zakładu w zakresie produkcji żywności i na catering – aktualnej na dzień złożenia oferty. - Aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. - Pełnomocnictwa wskazującego, że osoba występująca w imieniu wykonawcy lub wykonawca występujący w imieniu wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, jest do tego upoważniona, jeżeli nie wynika to dokumentów potwierdzających zasady reprezentacji. Pełnomocnictwo należy złożyć w formie oryginału bądź notarialnie potwierdzonej kopii.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja studyjnych wyjazdów Projektu „Schronienie–klimat, migracje, dziedzictwo” współfinansowanego ze środków Mechanizmu Finansowego EOG 2014-21 i MKiDN w ramach Programu Kultura, Działanie 2.
Dodano: 2022-09-08 - Organizacja konferencji informacyjnej dla projektu współfinansowanego ze środków unijnych pn. „Budowa infrastruktury portowej do odbioru ścieków sanitarnych ze statków w Porcie Gdynia"
Dodano: 2020-02-21 - „Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej w Gdyni w okresie 01 marzec 2020 r. – 28 luty 2022 r.”
Dodano: 2020-01-16 - Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników XVII Międzynarodowego Przeglądu Teatrów Wspaniałych
Dodano: 2019-08-14 - Przygotowanie i dostarczanie do szkół gminnych obiadów jednodaniowych dla dzieci zamieszkujących teren Gminy Starogard Gdański w okresie I – VI 2019 rok
Dodano: 2018-11-20 - Przygotowanie i dostarczanie do szkół gminnych obiadów jednodaniowych dla dzieci zamieszkujących teren Gminy Starogard Gdański w okresie IX – XII 2018 rok
Dodano: 2018-07-11 - Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników XVI Międzynarodowego Przeglądu Teatrów Wspaniałych
Dodano: 2018-07-06 - „Usługa hotelowa, usługa gastronomiczna i usługa wynajmu sali na potrzeby organizacji szkoleń”
Dodano: 2018-01-19 - Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej w Gdyni
Dodano: 2017-12-27 - „Usługa hotelowa, usługa gastronomiczna i usługa wynajmu sali na potrzeby organizacji szkoleń”
Dodano: 2017-12-18